Fenesi Krisztina egyetemista lett a nemzet szépe

Forrás: Illes Sandor -
szépségverseny Nemzet Szépe Bali Fenesi Krisztina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fenesi Krisztinát választották a 2018-as Nemzet Szépe győztesének vasárnap a gödöllői királyi kastélyban. A 21 éves egyetemista nem egyedül képviseli majd Balin Magyarországot: egy közönségkedvenc is csatlakozhat hozzá.

A Nemzet Szépe 2018-as döntőjét június 3-án, a Gödöllői Királyi Kastélyban rendezték meg, ahol több száz jelentkező közül kiválasztott tíz legszebb induló mutathatta meg magát. A versenyzők három különböző ruhában vonultak fel a színpadon, és a műsor során kisfilmek is segítettek abban, hogy mindenkit jobban megismerhessen a közönség.

A Nemzet Szépe három dobogósa Forrás: Illes Sandor

A versenyen a külső és a belső is érték, fontos volt a lányok természetessége, így tetoválással, plasztikai műtét után és testékszerrel sem lehetett indulni. A jelentkezők fontos személyiségjegyei közé kellett tartoznia az empátiának, a segítőkészségnek, a magabiztosságnak, a nemzeti öntudatnak és az egyedi kisugárzásnak is. Ez alapján segített kiválasztani az idei szépségkirálynőt a zsűriben mások mellett Orosz Barbara, Fenyő Iván és Bus István, a Playboy magyar kiadásának főszerkesztője.

A Nemzet Szépe 2018-as győztese Fenesi Krisztina lett. A 21 éves szépségkirálynő Nagyváradon él, pszichológia szakos végzős hallgató, korábban már szülővárosa szépségkirálynőjének is megválasztották. Krisztinának a tavalyi győztes, Kis Gabriella adta át a Nemzet Szépének járó egyedi tervezésű koronát.

Fenesi Krisztina képviseli majd hazánkat a nemzetközi megmérettetésen Forrás: Illes Sandor

"Még most sem tudom elhinni, hogy a korona a fejemre került, nagyon örülök. Ígérem, hogy méltó módon fogom Magyarországot képviselni, és remélem, hogy a Miss Nation-t is megnyerjük. Úgy tervezem, hogy hamarosan Budapestre költözöm a pszichológia tanulmányaim miatt, így még aktívabban készülhetek majd a nemzetközi versenyre is" - mondta Fenesi Krisztina, aki hozzátette: a tíz napos felkészítőtábor alatt Szirákon komoly barátságok köttettek, így a többi indulóval is szeretné majd tartani a kapcsolatot.

Első udvarhölgynek a 22 éves budapesti Kálvári Múzsát, második udvarhölgynek a 27 éves sárvári Stankovics Beátát választotta a zsűri.

A Nemzet Szépe 2018-as versenye még nem ért véget teljesen. Interneten keresztül keresik az idei közönségdíjast, aki Fenesi Krisztinával együtt utazhat majd Indonéziába, Balira, hogy megmérettesse magát a Miss Nation nemzetközi mezőnyében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.