A top 15 legsokkolóbb és legbotrányosabb ruha az MTV VMA-díjátadók történetéből

MTV VMA botrányos vörös szőnyeg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma, azaz hétfő este adják át az MTV Video Music Awards díjakat. A rajongókat nemcsak a díjazottak személye, de a vörös szőnyeges bevonulás is izgalomban tartja. Nem is csoda, hiszen ez kifejezetten olyan esemény, ami évről évre okoz meglepetéseket. A 90-es évek végétől vettük sorra a legsokkolóbb és legbotrányosabb ruhaválasztásokat, így már csak egy kérdés marad: idén vajon ki lesz a legfeltűnőbb jelenség a vörös szőnyegen?
  • Rose McGowan - 1998

A Bűbájos boszorkák című sorozatból megismert Rose McGowan 1998-ban Marilyn Mansonnal randizgatott, vele jelent meg az az évi MTV VMA díjátadón is, és magára öltötte a zenészhez passzoló botrányos stílust: teljesen áttetsző ruhája alatt mellbimbót és leopárd bugyit villantott.

Rose McGowan - 1998 Forrás: Getty Images
  • Lil'Kim - 1999

2017-ben a mellbimbótapasz rengeteg követőt gyűjtött Hollywoodban. Lil' Kim mintegy előfutárként már 1999-ben viselte ezt az aprócska kiegészítőt aszimmetrikus ruhájához.

Lil'Kim - 1999 Forrás: Getty Images
  • Pamela Anderson - 1999

Pamela Anderson esetében nem is annyira a ruha, hanem a felpolcolt mellek, a túlzó, kék szemfestés, és az erőteljesen megrajzolt szájkontúr idézi meg az 1999-es évet.

Pamela Anderson - 1999 Forrás: Getty Images
  • Pink - 2000

Pink 2000-ben rendesen odatette magát a díjátadón. Az ezredfordulóra olyannyira jellemző csípőnadrág és persze az elengedhetetlen köldökvillantás mellett a punkos haj is a legfeltűnőbb jelenséggé tette az az évi gálán.

Pink - 2000 Forrás: Getty Images
  • Christina Aguilera - 2002

Még mindig az ezredfordulós stílusjegyek, ezúttal Christina Aguilera öltözékében. Miniszoknya köldök- és cicivillantással, orrpiercing, sok-sok rétegben felvitt smink, na és persze egy jó kis szájkontúr. Ez volt Christina "Dirty" időszaka.

Christina Aguilera - 2002 Forrás: Getty Images
  • Britney Spears - 2002

A nagy vetélytárs se maradjon ki a felsorolásból. Britney Spears 2002-ben egy zsarujelmezben vágta magát a tőle megszokott, rendkívül nőies pózba. A jelmezszerű ruha és az alapos pirosítás is hozta az ezredfordulós életérzést.

Britney Spears - 2002 Forrás: Getty Images
  • Paris Hilton - 2004

Még mindig hasonló stílus a kor Kim Kardashianjától. 2004-ben, amikor még Paris Hilton volt az ügyeletes celebritás, egy villantásveszélyes, hátul csípőig kivágott ruhában jelent meg a díjátadó gálán.

Paris Hilton - 2004 Forrás: Getty Images
  • Fergie - 2006

Ugyanez az évtized, ezúttal Fergie-vel, és egy újabb csípőnadrággal, természetesen lakkcsizmával és nyakkendővel párosítva, illetve ha már nosztalgiázunk, ne felejtsük el a szemöldökpiercinget sem.

Fergie - 2006 Forrás: Getty Images
  • Lady Gaga - 2010

Néhány évet lépünk az időben, és elérkezünk Lady Gaga híressé vált húsruhájáig, ami nemcsak a VMA-k történetének, hanem minden vörös szőnyeges eseménynek az egyik legvitatottabb darabja. A nyers marhahúsból készített ruhát Franc Fernandez tervezte. Természetesen óriási botrányt okozott vele Gaga: több állatvédelmi szervezet nekiesett az énekesnőnek. A Time magazin viszont 2010 legnagyobb divatszenzációjának nevezte, és ki is állították az alkotást a Rock and Roll Hall of Fame múzeumban. Persze Lady Gaga mindent tudatosan csinál, csakis elméletekkel megalapozva kelt feltűnést. A húsruhát a következőképpen magyarázta meg az Ellen DeGeneresnek adott interjúban: „Ha nem állunk ki azért, amiben hiszünk, ha nem harcolunk a jogainkért, hamarosan épp annyi jogunk lesz, mint a húsnak a csontjainkon."

Lady Gaga - 2010 Forrás: Getty Images
  • Nicki Minaj - 2011

Egészen másként, de hasonlóan szürreális volt Nicki Minaj 2011-es összeállítása. Mintha valamiféle babajelmezt öltött volna magára, ami igencsak elborultra sikerült.

Nicki Minaj - 2011 Forrás: Getty Images
  • Miley Cyrus - 2015

2015 kétségkívül Miley Cyrus éve volt. Ő volt a díjátadó házigazdája, de a vörös szőnyegen és fellépőként is sokkolt, összesen egyébként 10 különböző ruhát láthattunk rajta az este folyamán, mind furcsa, jelmezszerű darab volt. A vörös szőnyegre pedig egy igencsak sokat mutató ruhát választott.

Miley Cyrus - 2015 Forrás: Getty Images
  • Baddie Winkle - 2016

A 91 éves divatnagyi a 2016-os gálán mutatta meg, milyen humorérzékkel áldotta meg az ég. Az akkoriban nagy trendnek számító áttetsző ruhákat figurázta ki öltözékével. Szerintünk imádnivaló volt.

Baddie Winkle - 2016 Forrás: Getty Images
  • Rita Ora - 2018

Rihanna 2014-ben, a CFDA-n viselt pucér ruhájához képest Rita Ora elbujdoshat, de azért az ő 2018-as VMA-ruhája is sokat mutatóra sikerült. Annyi változott az évek alatt, hogy 2018-ban már nem tangát, hanem a klasszikus telibugyi fazont illett villantani a ruha alatt.

Rita Ora - 2018 Forrás: Getty Images
  • Amber Rose - 2018

Egy újabb jelmezszerű darab ezúttal Amber Rose-tól. A piros szín, a csúcsos melltartó, a macskás maszk és az ostor is a domina stílust idézte, nem beszélve a neccharisnyáról és a fűzős lakkcsizmáról.

Amber Rose - 2018 Forrás: Getty Images
  • Teyana Taylor - 2018

Az egyébként szép arcú énekesnő, Teyana Taylor meglehetősen maszkulin külsővel mutatkozott a tavalyi díjátadón. Az, mondjuk, kétségtelen, hogy ritkán látunk nőtől ilyen kockás hasat, de a szakadt crop top és a bugyiban végződő nadrág nem keltett kellemes összhatást a rajongókban.

Teyana Taylor - 2018 Forrás: Getty Images

Rihanna Barbados királynője: ezek voltak a legdögösebb fesztiválszettjeihttp://www.life.hu/trend/20190808-rihanna-a-barbadosi-crop-over-fesztival-kiralynoje.htmlRihanna büszke barbadosi gyökereire. Az év egyik legnagyobb eseményére rendszerint haza is szokott látogatni, és elképesztő öltözékeivel általában óriási feltűnést kelt. Ez idén is így volt, bár most kissé mást stílust választott, mint amit megszoktunk tőle. TrendOrigoDivatikonná választották Céline Dionthttp://www.life.hu/trend/20190807-celine-dion-felismerhetetlen-a-harpers-bazaarban.htmlCéline Dion a közösségi oldalán tudatta, hogy a Harper's Bazaar a 2019-es divatikonok közé választotta. Ennél is nagyobb megtiszteltetés, hogy limitált, gyűjtői számot adtak ki a szeptemberi kiadáshoz, amelynek ő szerepel a címlapján. Trend--Ciki! Tevepatát villantott Hailey Baldwin, Justin Bieber feleségehttp://www.life.hu/trend/20190806-tevepatat-villantott-hailey-baldwin-justin-bieber-felesege.htmlA minap kínos képek születtek az egyébként kiváló stílusérzékéről híres szupermodellről, Hailey Baldwinról. Justin Bieber felesége egy sztreccs biciklisnadrágban villantott nagyot. TrendOrigoFrissítő illatmámor nyárra: parfüm helyett testpermethttp://www.life.hu/trend/20190730-parfum-helyett-testpermet-frissito-illatmamor-nyarra.htmlA fullasztó nyári hőségben előfordulhat, hogy a könnyedebb, légies illatú parfümünket sincs kedvünk magunkra fújni, mert azt is túlságosan testesnek, fojtónak érezzük. A parfümökben ráadásul alkohol van, ami bánthatja a nyári melegben a bőrünket, és foltot is hagyhat rajta. Parfümök helyett válts inkább testpermetre, ami nemcsak illatos, de még fel is frissíti a testedet és a lelkedet. Mutatjuk is a kedvenceinket! TrendOrigoSminkbakik, amelyek öregítenek http://www.life.hu/trend/20190710-sminkbakik-amik-oregitenek.htmlA smink egy igazán csodás lehetőség a nők kezében, ha tudnak vele élni. Hiszen kiemelhetjük vele a legszebb vonásainkat, illetve elterelhetjük a figyelmet a kevésbé előnyös részekről. Rosszabb esetben azonban olyan sminkbakikat is elkövethetünk, amelyek éveket verhetnek a korunkra, így lehetőleg kerüljük el őket. TrendOrigoŐ a Victoria's Secret első transznemű modellje – Fotókhttp://www.life.hu/trend/20190806-valentina-sampaio-a-victorias-secret-fehernemu-marka-ekso-transznemu-modellje.htmlHabár 2018-ban már ott volt a Victoria's Secret nagyszabású divatshow-jának castingján, végül nem szerződtették le. Néhány hónappal később azonban Valentina Sampaio hivatalosan is a fehérneműmárka első transznemű modellje lett. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.