Turbózd fel a szervezeted egészséges turmixokkal!

Forrás: Thinkstock -
egészség zöldség turmix gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hideg idő kezdetén nem árt felurbózni a szervezeted sok-sok vitaminnal. Most mutatunk két pofonegyszerűen elkészíthető isteni turmixot, melyekkel bátran felveheted a harcot a baktériumok ellen, ráadásul finomak, és a bennük lévő kalóriáktól sem kell tartanod. A reggeli kakaóscsigát hanyagold kicsit, készíts inkább egészséges turmixokat, és légy tudatos, ha az egészségedről van szó!

Piros egészségturmix - 4 személyre

Hozzávalók:
1 marék puha magozott szilva
3 kisebb szelet friss cékla
4 nagy marék alma
fél citrom leve
7 dl viz
1/2 ek. fahéj

A hozzávalókat tedd turmixgépbe, és alaposan turmixold össze őket. Ideális reggeli hideg téli napokra!

Miért jó?

A turmix hozzávalói egytől egyig csodásan hatnak a szervezetre. A cékla nemcsak a rák megelőzésében segíthet, de a magas vérnyomásra, illetve az állóképességre is kedvezően hat. További jótékony hatásairól itt írtunk már korábban. A szilva erősíti az immunrendszert, és nagyon hatékony az érrendszeri megbetegedések ellen. Az almában rengeteg antioxidáns van, a benne lévő vitaminok pedig segítenek a vírusok leküzdésében. A citromot pedig a magas C-vitamin-tartalma miatt érdemes fogyasztanod.

Forrás: Thinkstock

Zöldturmix - 4 személyre

Hozzávalók:
1 marék spenótlevél
350 g alma
0,25 l víz
fél citrom leve

A hozzávalókat helyezd turmixgépbe, alulra tedd a spenótlevelet, és kb. 2 percig turmixold. Frissen fogyaszd, akár nap közben is!

Miért jó?

A spenót vasat tartalmaz, ami energiával tölt fel, de leginkább a benne lévő A-, C- és E-vitamin, továbbá a folsav, a béta-karotin, a kálium és a kalcium miatt ajánlott a fogyasztása. Ha főzeléknek nem kedveled, a turmixon kívül próbáld ki még salátaként. Finom és egészséges!

A receptek forrása az Élet Étterme.

Te mennyire éled meg a mindennapokat? Tudatosan éled az életed? Töltsd ki tesztünket - kattins IDE!

Gyerek és karrier? - Íme, 2015 legsikeresebb anyukáihttp://www.life.hu/tudatoseletteszt/tippek/20150617-5-sikeres-no-akik-karrier-mellett-gyermeket-is-vallaltak.htmlKarrier vagy család? Ez a kérdés (sajnos) még manapság is nagy dilemmát tud okozni a nőknek – a köztudatban ugyanis makacsul tartja magát az a vélekedés, hogy a kettő együtt nem vagy csak nagy lemondások árán működik. A karrierre vágyó anyukák helyzetén az sem sokat javít, hogy a munka világába való visszatérés kismamaként igen embert próbáló feladat – főleg kishazánkban. TippekOrigoAz akaraterő edzése 7 pontban – könnyebb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/tudatoseletteszt/tippek/20150422-akaratero-edzese-7-pontban-konnyebb-mint-gondolnad.htmlAz élet számos területén szükség van az akaraterőre – legyen az ellenállás a csábításnak, tudatos lemondás, vagy éppen egy kitűzött cél elérése. Sokan gondolják úgy, hogy az akaraterő olyan, mint egy izom a szervezetben – megfelelő edzéssel erősíthető. TippekThinkstockZöld turmix: csodaszer egész évrehttp://www.life.hu/tudatoseletteszt/tippek/20140612-zold-turmix-jotekony-hatasai-lugosit-szepiti-a-bort-es-hatekony-a-fogyokurazoknak.htmlMillió cikket olvastunk róla, így nemrég úgy döntöttünk, ideje zöld turmixszal indítani a reggelt. Nem is bántuk meg, sőt, azóta már nincs nap zöld ital nélkül. Csináld utánunk! TippekOrigoKipróbáltuk: akro jógahttp://www.life.hu/ez-zsir/20150928-kiprobaltuk-akro-joga-hamori-barbi-a-move-it-blondie-bloggere.htmlSosincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Edzésre fel – a héten az akro jóga kerül terítékre. Ez Zsír!ThinkstockJakabos Zsuzsanna megmutatta tökéletes alakját http://www.life.hu/ez-zsir/20150927-jakabos-zsuzsanna-fantasztikus-alakjat-ujra-megmutatta-a-rajongoknak.htmlA gyönyörű Európa-bajnok magyar olimpikonról minden nap írhatnánk, hiszen bárki példaképként tekinthet rá. Most egy újabb dögös fotóval lepett meg minket. Ez Zsír!OrigoA fiataloknak kevesebbet kell enniük és többet mozogniuk ugyanazért a súlyérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20150926-a-fiataloknak-kevesebbet-kell-enniuk-es-tobbet-mozogniuk-ugyanazert-a-sulyert-derul-ki-egy-friss.html2008-ban ugyanakkora kalóriabevitel 10 százalékkal nagyobb testsúllyal járt a tinédzsereknél, mint 1971-ben. 2006-ban pedig ugyanannyi mozgás 5 százalékkal több testzsírt jelentett az 1988-as értékhez képest – derül ki egy friss kutatásból.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.