Mindenük a tánc - 4 magyar nő, akik örökre beleszerettek a legnőiesebb mozgásformába

Molnár Andi Bistei Judit néptánc táncosnő Felméry Lili Lakatos Loretta mozgás alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gyönyörű balerina, egy országszerte híres táncművész, aki nem mellesleg tévéműsorok sztárja, egy háttértáncos és egy fitneszbajnok, aki az ország egyik leghíresebb társulatának oszlopos tagja. Mindannyian megtalálták azt a mozgást, amibe egy életre beleszerettek, ez pedig a tánc. Arról faggattuk őket, hogyan és miként jött ez a szerelem.

Molnár Andi táncművész

Andi a Szombat Esti Láz egyik állandó szereplője, a Celeb vagyok, ments ki innen! győztese. Gyönyörű, bájos, és imádja, amit csinál.

Hogyan és mikor jött az életedbe a tánc?

18 évesen kezdtem: a nagymamám küldött tánciskolába, mert szerinte ez az alapműveltség része volt. Ő nagyon fontosnak tartotta, hogy egy nő jól tudjon mozogni. Előtte sem állt távol tőlem ez a fajta mozgás; fiatalon mazsoretteztem is. A környéken indult egy társastánctanfolyam, oda jelentkeztem, 3 hónap múlva pedig már versenyeztem is. 47 párból a 3. helyen végeztünk, akkor éreztem, ezt érdemes komolyabban vennem.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Ha nem táncművész, akkor mi lennél?

Az érettségin nagyon jó lett a matekom, így egy közgazdászdiplomám is van, ha egyszer úgy hozza az élet... A Táncművészeti Egyetemen pedig szeptemberben vettem át a mesterdiplomámat, táncpedagógus lettem. 9 évig csináltam egy tánciskolát, most nem tanítok ott, de vannak magántanítványaim, és a Feverrel, a Szombat esti láz-as táncosokkal lépünk fel itthon és külföldön.

Mit szeretsz a táncban a legjobban?

A tánc mellett edzel még valamit?

A fellépéseken kívül hetente háromszor táncolok, de egy nap sem múlhat el sport nélkül: futok, személyi edzésre járok.

Life.hu-tipp

Jógaórára vittük Molnár Andit - itt megnézheted, mennyire hajlékony a csinos táncművész!

Mi a helyzet az étkezéssel?

Korábban fitneszversenyző is voltam, akkor nagyon sokat tanultam a táplálkozásról, a testem reakcióiról. Drasztikus volt, de rájöttem, az arany középutat kell mindenben megtalálnom. Nem fogyasztok feldolgozott élelmiszert, igyekszem a friss, a nyers, a színes ételeket előnyben részesíteni. Imádom a zöldségeket! Az édességek a gyengéim – megőrülök a fagyikért!

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mi a titkos vágyad? Hol táncolnál szívesen?

Nagyon szeretnék színpadon táncolni akár itthon, akár külföldön, vonz a színházak világa. Las Vegasban pedig annyira jó lenne egyszer fellépni!

Felméry Lili balerina

A Magyar Állami Operaház táncosnője 4 évesen kezdett táncolni, sikert sikerre halmoz, és mindent belead a balettbe.

Miért épp a balett?

Nem volt kérdés. Az első találkozáskor tudtam, hogy ezt szeretem, szeretném csinálni.

Mit szeretsz benne a legjobban?

Azt, hogy amikor táncolok, átváltozhatok, csodás szereplőkkel, karakterekkel azonosulhatok.

Naponta, hetente mennyit mozogsz? Milyen kiegészítő mozgást végzel a táncon kívül?

Hétfőtől szombatig reggel 10-től estig mozgok, bár vasárnap is sokszor van előadás. Ezen kívül nem sportolok, ilyen terhelés mellett nincs is rá igényem.

Az étkezésedre mennyire figyelsz oda?

Odafigyelek, hiszen nagyon fontos az esztétikai elvárásoknak is megfelelni. Egészséges ételeket fogyasztok, viszont sajnos az időmtől függ, hogy hányszor eszem.

Forrás: Felméry Lili

Hol láthatunk most színpadon?

Az Operaházban, a karácsonyi slágerdarabban, A diótörőben alakítom Mária hercegnőt, majd a Rómeó és Júlia női címszerepét.

Mi az, amit a közeljövőben nagyon szeretnél megvalósítani?

Szeretném még építeni a karrieremet, dolgozni, amennyit csak lehet, hosszú távú terveim között azonban a családalapítás is szerepel.

Ha bárhol a világon balettozhatnál, hol, melyik színpadon táncolnál a legszívesebben?

Lakatos Loretta táncosnő

A nagyon dögös, 25 éves Lola a hiphop szerelmese, évek óta ott van a legnépszerűbb magyar zenészek táncosai között. 2015-ben dolgozott többek között a Wellhello koncertjein, és a videoklipek műfaja sem idegen a számára: táncol például L. L. Junior ft. Fatima Önmegvalósulás című legújabb klipjében is.

Forrás: Lakatos Loretta

Mióta táncolsz?

3 éves korom óta sportolok, gyerektornával, illetve aerobikkal kezdtem, általános iskolában iratkoztam be az első táncórámra. Az akrobatikus rock'n'roll iránti szerelmem 8 évig tartott, számos bajnokságon kiváló helyen végeztünk. Fél évvel később fedeztem fel a hiphop világát, ami abszolút beszippantott. Ez a műfaj egy teljesen új képet adott nekem a táncról. Először csak lejárogattam, később csapatban versenyeztem, majd a sikeres versenysorozatok után 5 évvel tanítani kezdtem.

Mit szeretsz benne a legjobban?

Mennyire figyelsz oda a testedre?

Egy táncosnak nagyon fontos, hogy néz ki, ezért ügyelnem kell az étrendre. Egyáltalán nem eszem kenyeret, a cukrot is kivontam a mindennapjaimból, felváltottam édesítőre, valamint odafigyelek arra, mivel készítem el az ételeimet - nagy kedvencem például a kókuszzsír. A rengeteg tánc mellett most otthon elkezdtem cardio edzéseket végezni; mindennap a szobabiciklin indítom a napot.

Hol láthattunk téged?

Szerencsére úgy alakult a táncos karrierem, hogy több produkcióban is szerepelhettem: olyan hazai sztárok háttértáncosaként léphettem fel, mint Fluor, Diaz, Majka vagy Ganxsta Zolee. Táncoltam a Michael Jackson Turnén és óceánjárón is, a Szigeten is volt egy show, amiben szerepeltem, jelenleg pedig a Wellhellóval lépek fel nagyobb koncerteken.

Fotó: Temesi Ádám

Mire vágysz még?

Jövőbeli terveim között szerepel koreográfusként is érvényesülni. A csapataimmal további jó eredményeket elérni, egyre erősebb versenyeket nyerni. Továbbá táncosként is még többet bizonyítani, és még több produkcióban szerepelni.

Bistei Judit, a néptánc szerelmese

A magyar táncművésszel korábban a fitneszmodellkedés kapcsán beszélgettünk, azóta pedig egy fitneszvilágbajnoki aranyérem boldog tulajdonosa is. Ám Judit számára örök szerelem a tánc, az ExperiDance tagjaként pedig a fél világot bejárja.

Mióta táncolsz?

7 évesen kezdtem el magyar néptáncot tanulni Sajószentpéteren, később a Szinvavölgyi Néptánc Együttesben táncoltam 15 éves koromig, ahonnan felvételt nyertem a Magyar Táncművészeti Főiskola Néptánc- Színházi tánc tagozatára. 1999-ben a Táncművészeti után bekerültem az ExperiDance Tánctársulatba, jelenleg is itt vagyok. Szólótáncosa és tánckari asszisztense vagyok ennek a remek csapatnak.

Forrás: Bitsei Judit

Mit szeretsz a legjobban a táncban?

Mit teszel még az alakodért?

A napi 5-6 óra tánc mellett heti 5 alkalommal edzőterembe járok, személyi edző segítségével igyekszem fitten és egészségesen tartani magam. Az tánchoz és az edzéshez szorosan kapcsolódik az egészséges táplálkozás is, erre is nagyon odafigyelek.

Fotó: Krasznay Zoltán

Miért épp a néptánc?

Gyermekként néptáncot tanultam, és a mai napig ez a szívem csücske. Úgy éreztem, egy táncosnőnek nem nyújt elég kibontakozási lehetőséget a magyar néptánc, ahol is a nő általában a férfi virtuóz táncát kíséri. Ám Román Sándor koreográfus nagyot alkotott, amikor úgy gondolta, hogy a nemzeti táncainkat alapként veszi, és ötvözi más népek táncaival, modern táncokkal, steppel, akrobatikával, mindezt pedig megfűszerezi a hétköznapokban használt vagy nem használt eszközökkel, amivel egy egészen új műfajt hoz létre. Így végre a női táncosok is számtalan lehetőséget kaptak: olykor szemérmes nőként, olykor lángra lobbant dívaként léphetünk színpadra, és nemritkán táncolhatunk a férfi táncokból kiemelt, ritmusokban gazdag csapásokkal és kopogókkal tűzdelt egyedi figurákat.

Hogy kell kinéznie egy sportolónak? http://www.life.hu/ez-zsir/20151210-elsportolok-teste-howard-schatz-fotos-kepei.htmlHogy kell kinéznie egy élsportolónak? Kötelező a tökéletes test? De meg lehet pontosan határozni, milyen is az valójában? Howard Schatz egy remek fotósorozattal mutatta be nemrég, mennyiféle lehet az izmos test, szálkás alak. Ez Zsír!--Hozd formába a vállaidat - így jobban bírod a karácsonyi őrületet!http://www.life.hu/ez-zsir/20151204-jogaiskola-a-jogaklikkel-hozd-formaba-a-vallaidat-hogy-jobban-bird-a-karacsonyi-oruletet.htmlMire következtetünk abból, hogy tartjuk a vállunkat? Gondoltad volna, hogy a test ezen területe rengeteg mindenről árulkodik? Még nem késő formába hozni, hogy jobban bírd a karácsonyi "csomagot"! Ez Zsír!--Mennyi az annyi? Figyelj az adagokra, és karcsú leszel!http://www.life.hu/ez-zsir/20151201-etkezes-es-eletmod-igy-erdemes-odafigyelni-az-adagokra.htmlA minőség mellett a mennyiség is nagyon lényeges, ha étkezésről van szó. Ha az egészséges hozzávalókat részesíted előnyben, érdemes ügyelned arra is, miből mennyit eszel. De vajon mennyi az annyi? Utánajártunk!Ez Zsír!ThinkstockDobd fel az ételeidet a tél legegészségesebb fűszereivel!http://www.life.hu/ez-zsir/20151208-egeszseges-teli-fuszerek-amiket-erdemes-fogyasztani-gyomber-fahej.htmlBőségesen használsz télen fűszereket? Érdemes, mert némelyik nemcsak csodát tesz az ételekkel, de kifejezetten pozitívan hat az immunrendszerre. Íme 3 olyan fűszer, amiket érdemes beiktatnod a téli étrendedbe! Ez Zsír!--Örökítsd meg a legextrémebb pillanatokat! Csodakütyük sportoláshozhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151124-orokitsd-meg-a-legextremebb-pillanatokat-csodakutyuk-sportolashoz.htmlA modern kor vívmányai a szuperkamerák, amelyekkel a legelképesztőbb adrenalin fokozó teljesítményedet rögzítheted és közösségi oldaladra feltöltve büszkélkedhetsz velük. Lássuk, mostanában mikből érdemes válogatni! Ez Zsír!--Étkezés, sport és sok kitartás - Fogyókúratippek magyar sztároktólhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151123-igy-fogytak-le-a-magyar-sztarok-molnar-aniko-schobert-norbi.htmlOdafigyelni a helyes életmódra, a megfelelő mennyiségű sportra mindig nehéz, akár híres az ember, akár nem. Ismert magyar embereket faggattunk arról, nekik hogy sikerült megszabadulniuk jelentős súlyfeleslegüktől, és mi motiválta őket a legnehezebb percekben. Érdemes tanulni tőlük! Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.