Vásáry André: „Úgy éreztem, mintha kiléptem volna a testemből"

A Dal 2016 Eurovíziós Dalfesztivál spiritualitás meditáció jóga Vásáry André
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A különleges hangú énekest kicsavartuk, fejre állítottuk, de ő mosolyogva állta a sarat.

Vásáry Andrét évek óta ismerem, hiszen már a karrierje elején munkakapcsolatban álltunk. Gondoltam egyet, és elhívtam a jógaórámra, hiszen kedvelem benne, hogy nyitottan és nagy lelkesedéssel közelít minden kihíváshoz.

Vásáry André Fotó: M. Schmidt János/Origo

„Alapjában véve nem vagyok sportos alkat, sok mozgásformát kipróbáltam már, de egyiknél sem kötöttem ki. Többféle jógaórán jártam már, és nemrég rátaláltam egy oktatóra, aki házhoz jön, leginkább, ha időm engedi, vele szoktam gyakorolni. Próbáltam a csoportos órákat is, de még egyik sem fogott meg annyira, hogy ott ragadtam volna. Kíváncsi vagyok, nálad hogyan fogom érezni magam. Bevallom azokat a jógaórákat kedvelem, amelyek igénybe veszik a testemet, és érzem, hogy mozgok, hogy dolgoznak az izmaim" – kezdte André, aki biztos benne, hogy eljön az idő, amikor a jóga filozófiai oldalával is komolyabban szeretne foglalkozni.

Fotó: M. Schmidt János/Origo

„Szeretnék változtatni az életfelfogásomon, a szemléletemen, és átkapcsolni magamban egy gombot, ami befelé fordít, elindít egy belső úton. Azt tapasztalom, hogy a mindennapjaimban az a fajta pozitív beállítottság, amivel közelítek az emberek, az élethelyzetek felé, meghálálja magát" – mosolygott az énekes, aki nemcsak testileg, de lelkileg is szeret ellazulni.

Fotó: M. Schmidt János/Origo

„Fellépés előtt, például A Dal című műsor elődöntőjében és a szombaton rám váró középdöntőben is leülök majd pár percre, és próbálom megnyugtatni magam, próbálok relaxálni. Bízom benne, hogy ez segíteni fog, hogy a Why című dalommal bejussak a döntőbe. Az a tapasztalatom, hogy leginkább otthon, gyertyák fényében tudok kikapcsolni, amikor már nem vár semmi feladat, és nyugodtan megpihenhetek. Egyszer volt egy nagyon különös élményem, a szüleim házához közel, Rakacán, a domb tetején leültem, és megpróbáltam meditálni. Akkor, életemben először, úgy éreztem, mintha kiléptem volna a testemből. Fantasztikus élmény volt, azóta hiszem, hogy az ember át tud lépni a határain. A színpadon is volt olyan élményem, amikor sikerült egységbe kerülni a közönséggel, és azt éreztem, hogy eggyé válok mindenkivel, ezt egyszer egy templomi koncerten tapasztaltam meg" – mesélte André, aki azt is fontosnak tartja, hogy jóga alatt kellemes zene szóljon, így az órámon, Bársony Bálint Hangutazók című lemezével leptem meg az énekest, aki nagyon ügyesen hajtotta végre a testtartásokat, és egy remek hangulatú dinamikus jógaórán teszteltem a hajlékonyságát.

Fotó: M. Schmidt János/Origo

„Nagyon tetszett a dinamikus órád, és úgy érzem, feltöltődtem, tele lettem energiával. Izomlázzal érkeztem, és most sokkal kevésbé érzem, hogy feszülnének az izmaim. Jó pár évvel ezelőtt porckorongsérvem volt, és most olyan érzésem van, mintha hatalmas súlyokat vettek volna le a hátamról. A fejenállást is élveztem, hiszen a testemnek és a tudatomnak is nagyon jót tesz, amikor kimozdulok a megszokott komfortzónából" – mondta André. Nézd meg galériánkat a különleges jógaóráról!

/1602/V_s_r2016217151318

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok

Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat, Molnár Andi lement nekünk spárgába. Sarka Katán csavartunk egyet. Larion Zoé és Müller Attila páros jógán tündökölt. Iszak Esztin látszott, hogy nem először állt a jógaszőnyegre. Dukai Regina bevallotta, hogy jóga közben tud teljesen kikapcsolni.
Jógával leptük meg a Hot Men Dance csapatáthttp://www.life.hu/ez-zsir/20151127-hot-men-dance-az-rtl-klub-hungarys-got-talent-erotikus-revutanccsapatat-jogara-vittuk.htmlBevallom, életemben először úgy érkeztem a jógaórára – amit én tartok –, hogy fogalmam sem volt, mit kezdek öt tökéletes izomzatú, erotikus revütáncos sráccal, akik, be kellett látnom, egy cseppet sem konyítanak az általam imádott ászanákhoz. Ez Zsír!--Molnár Andi lement nekünk spárgábahttp://www.life.hu/ez-zsir/20151130-molnar-andit-a-szombat-esti-laz-sztarjat-tancos-koreografust-jogaorara-vittuk-ahol-lement-spargaba.htmlJógaórára invitáltuk a csinos táncost, ám ő igazi eminensként túlteljesített minden gyakorlatot, és a tökéletes ászanák után megmutatta, milyen hajlékony. Ez Zsír!--Molnár Anikót jógaórára vittükhttp://www.life.hu/ez-zsir/20151104-molnar-anikot-az-egykori-nagy-ot-jogaorara-vittuk-es-megdolgoztattuk-az-izmait.htmlAz egykori Nagy Őt meginvitáltuk egy gerincjógaórára, és bár tinédzserkora óta nem próbálta az ászanák világát, ügyesen hajtotta végre a nyakatekertebb pózokat is. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoJógaórával leptük meg Iszak Esztithttp://www.life.hu/ez-zsir/20160112-iszak-esztit-a-viva-tv-musorvezetojet-gerincjoga-orara-vittuk.htmlA gyönyörű műsorvezetőt elcsaltam egy jógaórámra, és bár sejtettem, hogy ügyesen végrehatja majd a nehezebb testtartásokat is, arra nem gondoltam, hogy remek jógatársra lelek benne. Ez Zsír!--Istenes Bencét kicsavartuk - Jógaórára vittük a műsorvezetőthttp://www.life.hu/ez-zsir/20151005-istenes-bencet-az-rtl-klub-musorvezetojet-egy-jogaorara-vittuk-ahol-kicsavartuk-es-megneztuk.htmlA pörgős életet élő sztárt megleptük egy gerincjógaórával, és megmutattuk neki, hogy a pasiknak is jól áll, amikor szép testtartásban pózolnak. Ez Zsír!Fotó: Szabó Gábor - OrigoDukai Regina: „Jóga közben tudok teljesen kikapcsolni"http://www.life.hu/ez-zsir/20160128-dukai-regina-modellt-jogaorara-vittuk-mivel-o-mar-gyakorlott-jogazo-a-nehezebb-aszanakat-is-ugyesen.htmlA modellt régóta szerettem volna elcsalni a jógaórámra, amikor igent mondott, tudtam, ez egy igazán csajos gyakorlás lesz. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.