Ezt edd, ha el akarod tüntetni a narancsbőrödet

Forrás: Thinkstock -
narancsbőr életmódváltáséve2017 Nyár étel bikinialak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kevés olyan nő van, aki ne küzdene narancsbőrrel. Vagy a genetikája miatt, vagy azért, mert a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a cellulitisz jó barátja. De lehet változtatni! Ha szeretnél végre bátran sortot és bikinit hordani, fogadd meg a tanácsainkat. 

Az egészséges életmód 70%-ban a megfelelő táplálkozásról, 30%-ban a testmozgásról szól. Mindenesetre egyik nincs a másik nélkül, így maradandó változást csak úgy tudsz elérni, ha mindkettőben odateszed magad. Most beszéljünk a táplálkozásról, ami a narancsbőr kialakulásában, illetve visszaszorításában is rendkívül nagy szerepet játszik.

1. Víz, víz, víz

Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása. Nemcsak azért, mert üdévé, ragyogóvá teszi, hanem abban is segít, hogy a vízhiányos bőr kisimuljon, és a méreganyagok távozzanak. A napi két liter víz elengedhetetlen feltétele a narancsbőrmentes életnek, és itt hangsúlyozottan vízről van szó, bármilyen más folyadékkal nem pótolható. Sőt, a cukrozott üdítőitalokat mindenképpen kerülni kell. Ha ezekhez vagy hozzászokva, akkor a víz ízéhez is hozzá kell szoknod először, de erre is vannak praktikák.

A víz üdévé, ragyogóvá teszi a bőrt Forrás: Thinkstock

2. Édességek újragondolva

A boltban vásárolt kakaós csigákat és csokoládékat mihamarabb el kell felejteni. De ebben sincsen semmi drasztikus, az édességeket egyáltalán nem kell elhagyni, csupán arról van szó, hogy másféléket kell választani. Itt azonban érdemes odafigyelni arra, hogy az üzletekben sok olyan terméket árulnak light és cukormentes feliratokkal, amelyek valójában messze vannak attól, amire jó szívvel rámondanánk: diétás. A lehető legjobb megoldás, ha beszerzel néhány alapanyagot, például kókuszlisztet, magas kakaótartalmú étcsokoládét, chiamagot, zabpelyhet, és ezekből még egy kis gyümölcs hozzáadásával már kiváló édességeket tudsz készíteni. Akár palacsintákat, akár kekszet.

3. Rostok

A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása azért is nagyon fontos a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk mellett, mert egyrészt sok vizet is tartalmaznak, másrészt azokat a rostokat, amelyek a megfelelő anyagcsere-folyamatok lezajlásában, a bélmozgás serkentésében segítik a szervezetet.

A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása magas vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt fontos Forrás: Thinkstock

4. Szénhidrátok

A cukorról már ejtettünk szót, de emellett azt is fontos megjegyezni, hogy a különböző péksütemények, kenyerek sem tesznek jót a narancsbőrnek, hacsak nem jófajta szénhidrátokból állítjuk elő őket. Ha otthon szeretnél kísérletezni a sütéssel, akkor szerezz be különféle liszteket. A szénhidrát szempontjából a maglisztekkel jársz a legjobban. Ha erre nincs időd, akkor a boltokban mindenképpen alaposan nézd meg a kenyerek címkéit, vagy keresd a direkt speciálisan diétázóknak létrehozott márkákat.

Számolj le a narancsbőrrel! Filléres praktikák

A narancsbőr minden nő legősibb ellensége, a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozás, vagy éppen genetikai okok miatt alakul ki. De hogyan kell megküzdeni a narancsbőrrel, ráadásul költséghatékony módon? Most eláruljuk!
A világ legkülönlegesebb hegymászói és történetükhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-a-vilag-legkulonlegesebb-hegymaszoi.html--A legfurcsább tanácsok diétázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-furcsa-tanacsok-dietazoknak.htmlAki fogyni akar, mindent bevet, hogy elérje a célját. Remélhetőleg persze mindezt csak a józan ész határain belül teszi. Hogy a következő tanácsok hova tartoznak, azt nehéz lenne eldönteni, mindenesetre ártani nem árthatunk velük. Ez Zsír!--Sportoló állatok - Elképesztő videók!http://www.life.hu/ez-zsir/20170505-sportolo-allatok.htmlMíg egyes házi kedvencek a lustaságtól szenvednek, mások igazi sportőrültek. Legyen szó gördeszkáról, kosárlabdáról, rúdtáncról, még a gazdijukat is lepipálják! Ez Zsír!--Így készül az egészséges csokis kekszhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170503-egeszseges-recept-a-szuper-finom-csokis-keksz.htmlNagy hiba lenne lemondani az édes falatokról a diéta alatt, hiszen nassolni mindenki imád, ráadásul ezúttal meg is tehetjük lelkiismeret-furdalás nélkül. Csak az alapanyagokat kell megfelelően összeválogatni! Mutatjuk kedvenc csokiskeksz-receptünket! Ez Zsír!ThinkstockA világ 5 legdrágább ételehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170502-a-vilag-5-legdragabb-etele-kepeken.htmlHa te is azok közé tartozol, akik hetente egyszer, valamelyik hétvégi napon engedik meg maguknak, hogy beüljenek egy étterembe enni, akkor ezek az árak most durván sokkolni fognak. Íme, a világ öt legdrágább étele! Ez Zsír!OrigoKilábalt a depresszióból, már a saját életmódváltó programját oktatja a magyar fitneszedzőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170502-interju-simon-alexandra-fitnessjunkie-edzovel.htmlDepresszióval és pánikbetegséggel küzdött, ráadásul 45 kilósan nem volt megelégedve a testével Simon Alexandra. Amikor édesanyja javaslatára elment egy zumbaórára, hatalmasat fordult az élete. Ma már a legtöbben Fitness Junkie-ként ismerik őt, aki életmódváltó programjával rengeteg nőnek segített pozitív irányba változni, egészségessé válni. Alexandra célja, hogy jobbá tegye az emberek életét. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.