Ne engedd el a kezét! - Halálra készülő kamaszok

halál gyerekek öngyilkosság kamasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angliában egy tizenkét éves kisfiú felakasztotta magát. Édesanyját és környezetét sokkolta a gyermek halála, és értetlenül állnak előtte. A miért kérdésre látszólag nincs válasz, ahogy arra sem, miért nem észlelte időben senki, hogy ilyen nagy a baj.

iStockPhoto
iStockPhoto

Zaklatás?



Hol van az igazság?



depresszió

iStockPhoto
iStockPhoto



Üvöltő jelek öngyilkossági kísérlet előtt


beszéltessük





iStockPhoto
iStockPhoto

Életritmusa



cselekedeti

Gazdag Enikő pszichológus

A pre-pubertáskori pszichés problémák elsősorban a családban gyökereznek. A kiskamasz még elválaszthatatlan része a családnak, az ott jelen lévő légkörnek, hatásoknak, értékeknek, attitűdnek. Jelentős szerepet játszanak már az életében a kortárs kapcsolatok is, de azok hatásait, negatív történéseit jól tudja ellensúlyozni egy harmonikus családi háttér. Nagyon fontos a kiskamasz számára az, hogy ha igényli, tudjon a szüleivel a problémáiról beszélni, és támogató légkört élvezhessen. Ellenkező esetben, pl. egy zárt, rideg, magas elvárásokat támasztó légkör táptalajul szolgálhat a korai pszichés problémáknak: étkezési zavarok, depresszió, önértékelési problémák stb.

A pre-pubertáskori öngyilkosságok hátterében a családi hatások mellett szerepet játszhat még a média is. Egyes műsorok, filmek azt sugározzák a gyerekek felé, hogy nincsen következménye az erőszakos cselekedeteknek, a főhősök szinte mindent túlélnek. Ezek a hatások összeadódnak, és elsősorban figyelemfelkeltés lehet az öngyilkossági kísérlet a kiskamasz részéről.

LIFE MAGAZIN: A DEPRESSZIÓ ORSZÁGA VAGYUNK

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=FHBYUc3zZi7HHjr2



Kassai Tini

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



11 dolog, amit nem tudtál a szerelemhormonrólhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101213-11-dolog-amit-nem-tudtal-a-szerelemhormonrol.htmlMit ajándékozhatnak a gyerekek a szüleiknek?http://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20101209-ajandekozas-ha-meg-gyerek-vagy.html9 dolog, amit az anyák szívesen mondanának a mostoháknakhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20101101-9-dolog-amit-az-anyak-szivesen-mondananak-a-mostohaknak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.