esküvő szépségápolás menyasszony smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Természetesen az esküvői trendet is utolérte az éppen aktuális, meghatározó irányokat mutató nemzetközi trend, így új őrület tombol a menyasszonyi sminkek terén is. Idén elfelejthetjük a vastag, agyonkontúrozott, matt alapozást, az ékkövekkel megspékelt szemsminket, valamint a vintage szemhangsúlyt. Az új trend ajakhangsúlyos, légiesen fényes.

Alapos előkészítés

Ahhoz, hogy trendi legyél, tökéletesíteni kell a bőröd szerkezetét. Ezért fontos a körültekintő, bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal való ápolás, kényeztetés. Az arctisztítás után érdemes esemény előtti, feltöltő fátyolmaszkot használni, ami 15 perc alatt energiával tölti fel a bőr szerkezetét, és feszesít. Utána esszenciális, gyorsan felszívódó, száraz arcolajjal mélyen hidratálni kell a bőrszerkezetet.

Alaposan tisztítsd meg az arcodat Forrás: Thinkstock

Az arc tökéletesítése

A még tökéletesebb kinézet érdekében, és hogy légiesen könnyed legyen az alapozás, bőrtökéletesítő primert vagy pórusminimalizáló báziskrémet kell feltenni az alapozó alá. Az egységes arcszín kialakításhoz olyan folyékony alapozót válassz, ami tele van vitaminnal. A szem alatti területet érdemes egy árnyalattal világosabb színű korrektorral felfrissíteni, ügyelj rá, hogy alaposan dolgozd össze az alapozóval, hogy észrevétlen legyen. Orcáidat krémpirosítóval élénkítsd, és kontúrmentesen masszírozd el. Krém highlighttal tedd ragyogóbbá arcod előnyös részeit. Tegyél egy keveset a szemzughoz, a szemöldökcsontra, az arccsontra, valamint egy keveset a kupidóívre.

Szemfestés

A szemhéjadra fahéj árnyalatú szemhéjkrémet satírozz, majd húzz egy fekete, ultra vékony tusvonalat a szempillatőbe krémtussal, és a végén mosd össze a fahéj árnyalattal. Szempilláidat dúsító, fekete szempillaspirállal fesd ki. A még kifejezőbb tekintet kialakításhoz szemöldökspirállal fésüld meg a szemöldöködet. Ha mindennel elkészültél, egy tiszta ecsettel simogasd át az elkészített sminket. Ügyelj a finom hajlatoknál, és csak ez után púderezd le a T-zónát porpúderrel.

Idén az ajakhangsúlyos esküvői smink a divat Forrás: Thinkstock

Ajakhangsúly

Az érzéki ajakhangsúly kialakításhoz használj ajakkontúr-ceruzát. A szezon kedvenc ajakrúzsárnyalatai között dúskálhatsz, mint a mandarin, a narancs, a málna, a dinnye, a magenta, a lilás fukszia, az élénk narancsos piros, a borvörös vagy a klasszikus piros. A még biztonságosabb, tartós hatás érdekében az alapozáskor tegyél egy kevés alapozót az ajkadra, majd finoman púderezd le, vagy használj ajakprimert. Rajzold meg a kívánt formát a ceruzával, ezután satírozd az ajkad egészére a színt, majd töltsd fel ajakrúzzsal az ajkadat. Érdemes tartós ajakrúzsokat választani, hogy csókállóan, fesztelenül élvezd majd a pillanatot.

Így lesz tartós és csókálló a rúzsod - Tippek

Ki ne szeretne egész nap biztosan tartó piros ajkat, amivel akár még csókot is nyomhat kedvese szájára? Magyarország leghíresebb sminkmestere, Larion Oscar most elárulja a rúzsfixálás fortélyait!
30 éves lett a világ első számú divatbloggere! Hazai pályatársával, Festyvel beszélgettünkhttp://www.life.hu/trend/20170426-30-eves-lett-a-vilag-elso-szamu-divatbloggere-chiara-ferragni-hazai-palyatarsaval-festyvel.htmlMa ünnepli 30. születésnapját Chiara Ferragni, az olasz lány, aki nyolc évvel ezelőtt elindította divatblogját, és meghódította vele a világot. Hazai pályatársa, Festy vele egy időben, 2009-ben kezdte a blogolást, amikor az emberek többségének még fogalma sem volt arról, hogy egyáltalán mit jelent ez a szó: blog. Nagyot változott azóta a világ, a blogolásból nemcsak hogy meg lehet élni, de saját kollekciót is lehet csinálni, és még a Vogue címlapjára is fel lehet kerülni, legalábbis Chiara példája ezt mutatja. De mi lehet a célja a leghíresebb magyar divatbloggernek? A Festy in Style bloggerével beszélgettünk! Trend--A hónap színe: az orgonalilahttp://www.life.hu/trend/20170426-a-honap-szine-az-orgonalila.htmlA tavasz utolsó hónapjában köszöntjük az orgonát, amit nemcsak anyák napi virágként imádunk, hanem inspirációs forrásként is. A többféle lila színben pompázó virág ihlette ezúttal a hónap színét. Trend--Így lesz tartós és csókálló a rúzsod - Tippekhttp://www.life.hu/trend/20170418-igy-lesz-tartos-es-csokallo-a-ruzsod-tippek.htmlKi ne szeretne egész nap biztosan tartó piros ajkat, amivel akár még csókot is nyomhat kedvese szájára? Magyarország leghíresebb sminkmestere, Larion Oscar most elárulja a rúzsfixálás fortélyait! TrendOrigoMennyit költ egy nő szépségápolásra? Nem fogod elhinni!http://www.life.hu/trend/20170418-mennyit-kolt-egy-no-szepsegapolasra-most-kiderul.htmlMeglepő felmérés látott napvilágot, a SkinStore ugyanis az amerikai nők szépségápolási szokásait vizsgálta, pontosabban azt, hogy mennyi pénzt adnak ki különböző kozmetikumokra. Ebből kiderült, hogy egy átlagos amerikai nő körülbelül 90 millió forintot is elkölthet szépségápolási termékekre életében, ami félelmetesen nagy összeg. Trend--A hónap sminktrükkje - Dobd fel a napodat egy kis csillogással!http://www.life.hu/trend/20170502-a-honap-sminktrukkje-larion-oscartol.htmlHa te is imádod a nyolcvanas éveket, akkor ezt a sminket mindenképpen próbáld ki. Ez a korszak az élénk, sőt harsány színek kavalkádjával teremtett valami elképesztően újat. Most újratöltve még izgalmasabb lesz a végeredmény, ha ötvözöd a krémes textúrákat a fényessel. Trend--Audrey Hepburn 7 mondata a szépségrőlhttp://www.life.hu/trend/20170426-audrey-hepburn-7-idezete-a-szepsegrol.htmlA bájos színésznő ma ünnepelné 98. születésnapját. Audrey Hepburn életét sokan tündérmesének gondolták, de a filmbéli csillogás a mindennapjaiban nem volt általános. Ennek ellenére Audrey a kikezdhetetlen stílusérzék, de a belső szépség és a segítőkészség megtestesítője is, így megfontolandóak a szavai. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.