szépségápolás pirosító smink alapozó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem ciki, ha még sminkszűz vagy! Az a legfontosabb, hogy szeresd és ismerd magad, így érdemes tanulmányozni az arcodat. Van, aki a szemét, az arcát vagy az ajkát találja legszebbnek, akkor azt kell jobban kihangsúlyozni. Legyen határozott, egészségtől ragyogó a megjelenésed és a legfontosabb, hogy tükrözze a személyiségedet. Íme, pár hasznos tanács, amitől felragyogsz, és már a legelején sikerélményed lesz!

1. A smink előkészítése

Talán az egyik legfontosabb lépés, ami meghatározza a bőrképedet és a sminked tartósságát. Hisz semmilyen smink nem mutat, ha nem megfelelő az aládolgozás. A korodnak és a bőrtípusodnak megfelelő kozmetikumokkal készítsd elő az arcodat a sminkeléshez. Az alapos arctisztítás után tedd fel a kedvenc szemkörnyékápolódat, kényeztesd ajkadat egy jó minőségű ajakápolóval. Arcodat hidratáld a bőrtípusodnak megfelelő krémmel. Hagyd dolgozni, felszívódni a bőrpuhítókrémet.

Arcodat hidratáld a bőrtípusodnak megfelelő krémmel Forrás: Shutterstock

Tudd meg, mi kell a bőrödnek! Így ápold reggel és este

A napi arcápolási rutin elengedhetetlen ahhoz, hogy mindig friss és üde legyen a bőrünk. De mikor és milyen termékeket kell használni? Larion Oscar sminkmester elárulja!

Ezután tökéletesítsd bőrödet egy bőrkisimító primerrel, ez a láthatatlan krém kiegyenlíti a bőr szabad szemmel alig észrevehető egyenetlenségeit, és feltölti a mimikai ráncocskákat is. Ezáltal lényegesen kevesebb alapozóra lesz szükség, illetve a primer meggátolja, hogy beüljön az alapozó a bőr finom kis hajlataiba.

2. Az alapozás lépései

Most, hogy felkészítettük bőrünket a sminkeléshez, jöhet az alapozó. Az alapozó a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. Uniformizálja a bőr színét, ragyogóan üde, egészségtől ragyogó lesz általa a kinézet. A legközkedveltebb alapozó a folyékony alapozó, mert rétegelhető és a legtermészetesebb hatást nyújtja.

Jó ha tudod, milyen a bőrtípusod, és annak megfelelően válassz textúrát! Ha problémás, zsírosodásra hajlamos a bőröd akkor matt hatású alapozó ideális számodra. Ha normál bőröd van akkor a ragyogást fokozó alapozókat válaszd. Ha fakó, dehidratált bőröd van, akkor a legjobbak számodra azok az alapozók, amikben magas a vitaminok jelenléte. Ezután jöhet az alapozó színének kiválasztása. Melyik a legjobb számodra? Nagyon egyszerű! Mindig a jelenlegi bőrszíneddel legyen azonos az alapozó színe, hisz így marad természetes, szinte láthatatlan, mert ez a lényege az alapozónak.

Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásához

Miért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait!

A tökéletes álcázáshoz jó ha tudod, mi a különbség a concealer és a corrector között. A magyar nyelv egységesen korrektornak nevezi őket, pedig másra használatosak. A corrector a bőrhibák elkendőzésére szolgál, ezért masszívabb a textúrája, míg a concealer a szemalatti terület felfrissítésére használatos, fényvisszaverő pigmenteket is tartalmaz, ultravékony a textúrája pont azért, hogy ne üljön be a szem alatti terület finom hajlataiba.

A concealer a szemalatti terület felfrissítésére használatos Forrás: Shutterstock

Végül jöhet a púder, ami felszívja a nem kívánt nedvességet az arcból, stabilizálja, fixálja az alapozót és az álcázott területeket, hogy a helyén maradjon egész nap. A púderek kínálatában vannak porpúderek, kompakt púderek és transzparens púderek. A por és kompakt púderek színezettek, mert önmagában is lehet használni őket. Fontos tudni, ha az alapozó fixálására ezeket a púdereket választod, akkor egy-két árnyalattal legyen világosabb a púdered színe, mint az alapozó színe, mert így plasztikusabb lesz az arcod. Nemrégiben új lehetőség ütötte fel a fejét a púderek kínálatában, ami a transzparens minőség. A professzionális vonal már nagyon régóta használja, mert ez a fehér színű ultravékony, selyem textúrájú púder átengedi a bőrszínt és lélegezni hagyja a bőrt. Ha látsz ilyen púdert, nem kell attól félned, hogy hófehér leszel tőle, ez egy magasabb minőségű, már HD minőségű púder, nekem a nagy kedvencem.

3. Arcpirosítás felsőfokon

Sokan nélkülözik, mert nem tartják fontosnak, vagy mert nem tudják, hogyan használják. Az arcpirosításra szánt termékektől pedig egészséges, fiatalos, üde lesz a megjelenésed. Az arcpirosítók kínálatában vannak por- és krémpirosítók. Használatuk egyszerű: a por állagú pirosítókat az alapozás és púderezés után kell feltenni, míg a krémpirosítókat az alapozás után szépen összedolgozva az alapozóval, és ezután kell fixálni púderrel. A világos bőrhöz a legideálisabb árnyalatok a halvány rózsaszíntől a mályvás árnyalatokig széles választékban elérhetőek. A sárgás bőrszínhez a barackos árnyalattól egészen a napbarnított bőrszínig válogathatsz kedvedre.

Az arccsont alá, ívesen a halánték irányában feltéve mutat a legszebben, és ha az arcpirosító felé még highlightot is teszel fenséges lesz a megjelenésed. A highlight egy magasfényű áttetsző fény, amitől lágyabb lesz az a rész ahová teszed, fantasztikus találmány. Vannak por és krém változatokban is. Ha a por highlightot használod, akkor azt a fixálás után használd, ha a krém highlightot szereted jobban, akkor azt az alapozó után alkalmazd, és ne púderezd le.

Az arccsont alá, ívesen a halánték irányában feltéve mutat a legszebben az arcpirosító Forrás: Shutterstock

5 ok, amiért a highlight a smink sztárja

Pillanatok alatt szebbnek és frissebbnek mutatja az arcodat, ha helyesen használod ezt a csodaterméket. A highlight ápol és eltakar, de ki is tudja emelni a legelőnyösebb vonásaidat. Olvasd el Larion Oscar tanácsait!

4. Nyitott tekintet

Emeld ki a tekintetedet könnyedén. Van két szín, igazi jolly joker, ami mindenkinek jól áll. Az egyik a bézs, amitől optikailag nagyobb és frissebb lesz a szemed, önmagában is fantasztikusan mutat. Ehhez jól passzol a másik jolly joker szín, a hideg mélybarna, amivel már akár füstös hatású szemet is tudsz készíteni. Ha a két színt szeretnéd együtt alkalmazni, akkor érdemes először a bézs árnyalatot feltenni a szemhéj egészére, a barnát pedig satírozd a szempillák tövébe. Ha füstös hatást szeretnél elérni, akkor tedd a szemhéjadra, illetve az alsó pillatőhöz is végig a barnát, majd a bézs árnyalattal mosd el a kontúrszéleket.

Végül koronázd meg szemfestésedet egy természetes hatású fekete szempillaspirállal. A szempillaspirálok kínálatában széles választékot találsz, így nem a legkönnyebb feladat megtalálni a számodra tökéleteset. A legfontosabb talán, hogy vedd figyelembe a saját szemformádat és a szempilláid jelenlegi minőségét.

Emeld ki a tekintetedet bézs és sötétbarna színnel Forrás: Shutterstock

5. Fenséges ajkak

Egy jól megválasztott ajakrúzs öltöztet. De most beszéljünk a két legfontosabb rúzsról, ami nem hiányozhat egy nő táskájából. Legyen egy természetes árnyalatú ajakrúzsod, ami a legközelebb áll ajkad eredeti színéhez. Ezt mindennap használhatod, bármilyen pillanatban ragyogóan természetes, érzéki lesz tőle a megjelenésed. Kell hogy legyen egy piros ajakrúzsod is, ami szenvedélyessé varázsol, amikor csak "bevetésre" indulsz.

Számtalan piros árnyalat létezik, és a tanácsom a "nekem melyik áll a legjobban?" kérdésre a következő: merj kipróbálni különböző árnyalatokat! Nagyon fotnos, hogy a rúzsokat soha sem a kézfejünkön próbáljuk ki, mert a személyes kémia hatására az ajkunkon más színt mutathat. Ha az árnyalattól optikailag még fehérebbnek látszanak a fogaink, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jól fog állni a kiválasztott árnyalat!

Egy jól megválasztott ajakrúzs öltöztet Forrás: Shutterstock

A 13 leghíresebb rúzs

A tökéletes piros rúzsra rátalálni olyan, mint megtalálni az igazit. Egy felemelő pillanat, ami tele van jó érzéssel, várakozásokkal. Hiszen a tökéletes piros rúzs szinte minden ruhánkhoz passzol, mindent feldob, a legegyszerűbb outfitnek is színt ad, szinte kivirágzik tőle az ember. A klasszikus piros kevés nő sminktáskájából hiányzik, ha viszont neked még nincs, megmutatjuk, melyek a legközkedveltebb árnyalatok.
A hónap sminktrükkje: újra hódít a színátmenethttp://www.life.hu/trend/20171109-a-honap-sminktrukkje-ujra-hodit-a-szinatmenet.htmlA legújabb őrület idén ősszel az ombre ajakfestés. Kimeríthetetlen variációkban próbálhatod ki, ráadásul tökéletes parti megjelenésed lehet általa. Az biztos, hogy egyből a figyelem középpontjába találhatod magad. TrendOrigo10 alkalom, amikor Demi Moore sokkolta a világothttp://www.life.hu/trend/20171109-10-alkalom-amikor-az-55-eves-demi-moore-sokkolta-a-vilagot.htmlMa ünnepli 55. születésnapját a Ghost című filmmel befutott Demi Moore. A pályáját sok sikeres és sok sikertelen film fémjelzi, de nemcsak ezek jutnak eszünkbe, ha a színésznőre gondolunk, hanem házasságai, vörös szőnyeges megjelenései, magazinos szereplései is. Mutatjuk Demi Moore életének 10 döbbenetes lépését! TrendOrigoSminkelj úgy, mint a szülinapos Emma Stonehttp://www.life.hu/trend/20171106-sminkelj-ugy-mint-a-szulinapos-emma-stone.htmlMindenki meglepődött, amikor a hollywoodi színésznő vadonatúj külsővel jelent meg a vörös szőnyegen: szőke bombázóból először vörösre váltott, manapság pedig a ragyogó barna lett az új kedvence. Mesterien változtatja külsejét, igazi kaméleon. Jól tudja, hogy az új hajszínhez, új sminkszínek szükségesek, hogy átütő legyen a megjelenése. Lesd el a születésnapos Emma Stone szépségtrükkjeit! Trend--Ruhadarabok és kiegészítők a hygge életérzés megéléséhezhttp://www.life.hu/trend/20171030-ruhadarabok-es-kiegeszitok-a-hygge-eleterzes-megelesehez.htmlA Hygge életérzés elérte Magyarországot is, habár a legtöbb ember életében mindig is jelen volt, csak éppen most egy új fogalom alatt beszélünk arról, mennyire fontos az otthon meghittsége, a béke pillanatainak megélése és a gondtalan családi, baráti együttlétek. Mivel a belső állapotunkat az is meghatározza, hogy mit viselünk, mivel vesszük körbe magunkat, ehhez válogattunk most egy-egy bazárt. Trend--Sminktrendek a divathetekről http://www.life.hu/trend/20171017-sminktrendek-a-divathetekrol.htmlA divatesemények mindig újraértelmezik a tegnapot, és előremutatóan a holnaputánra fókuszálva mentik át a korábban megszokott rutinjainkat. Idén ősszel is új textúrák, színek és formák láttak napvilágot, amiktől felpezsdült a divatélet. Nézzük meg közelebbről, milyen trendek uralkodnak most sminkfronton. Trend--Sminkelj úgy, mint a Victoria's Secret angyal, Candice Swanepoelhttp://www.life.hu/trend/20171019-sminkelj-ugy-mint-a-victorias-secret-angyal-candice-swanepoel.htmlA Victoria's Secret legdögösebb vadmacskája Candice Swanepoel! Az igazán szemet gyönyörködtető, vágykeltő gazella teste a legkeresettebb fehérnemű márkák „portékája”. Azért valljuk be, a genetikai adottságai irigylésre méltóak, de kőkeményen meg is dolgozik érte, hogy mindig top formában legyen. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.