5 különleges pincészet itthon a bor és a pezsgő szerelmeseinek

pincészet bor pezsgő túra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha idén nyáron nem utaztok külföldre, vagy szerettek inkább többször, ám rövidebb időre elmenni kikapcsolódni, ugyanakkor kedvelitek a jó bort és a finom pezsgőt, akkor vegyétek célba a következő pincészeteket! Nem okoznak majd csalódást.

Biczó Csárda

A Kecskemét közelében lévő Hármaspuszta a vidék szerelmeseinek nyújthat különleges élményt, ahol a Biczó Csárdát és Lovaspanziót érdemes felkeresni. A régió bortermelő vidék, a családi tulajdonban lévő, 1972 óta működő gyár pezsgőkkel is foglalkozik. A gyárban tett látogatás során megismerheted a pezsgőgyártás folyamatát, majd ötféle különleges pezsgőt is megkóstolhattok.

biczocsarda.hu
biczocsarda.hu

A gyár egyébként a tavalyi évben Franciaországban aranyérmet szerzett a Szent István Muskotályával, melyet szintén megízlelhettek. A környék és a program megfelelő helyszín lehet arra, hogy pár nap erejéig kiszakadjatok a mindennapok mókuskerekéből.

További információ a Biczó Csárda weboldalán - kattints ide!

Pécsi Pezsgőház

A déli megyeszékhely történelmi belvárosának részét képezi a 150 éve, Littkei Lőrinc által alapított Pezsgőház és a hozzá tartozó, középkori eredetű, ötszintes és közel 2 kilométer hosszú pincerendszer. A történelmi hangulatot árasztó pincelabirintus igazi élményt jelent az ide látogató turistáknak, amit a működő pezsgőgyár és a túra során megejtett pezsgőkóstoló csak tovább fokoz. Bár ez utóbbi opcionális természetesen, pezsgőkóstolás nélkül is kalandozhatsz a hűs falak között a szakavatott idegenvezető kíséretével, aki mindent részletesen ismertet.

MTI
MTI

Vivamus

Ha a pezsgők helyett inkább a borokat kedvelitek, akkor érdemes a Tokaji borvidékre utazni egy hétvégén. A tiszta levegő, a hegyek képesek elvarázsolni az arra tévedőt, az pedig, hogy tradicionális borkészítő vidékről van szó, csak megkoronázza a hangulatot. A Vivamus pincészete Erdőbényén található, ahova nemcsak a finom borok miatt érdemes elmenni, de a borászat pincéje hazánk leghosszabb látogatható pincerendszere a maga 3,5 kilométeres hosszúságával.

Vivamus
Vivamus

Ennél idillikusabb helyet pedig kevésbé találni ahhoz, hogy megkóstoljátok a "Borok Királyát, a Királyok Borát". A borászatnak egyébként Balatonfüreden is található egy vinotékája, ahol szintén rendeznek borkóstolókat. Így akár egy vízparti hétvégét is megízesíthetsz egy ilyen programmal.

További információ a Vivamus weboldalán - kattints ide!

Törley Pezsgőpincészet

A Törley már 1882 óta készíti a pezsgőit, melynek köszönhetően Budafok egyesek szemében már a pezsgőgyártás fellegvárává vált. A cég egy ideje a turisták előtt is megnyitotta kapuit, így bárki megismerkedhet a pezsgőkészítés folyamatával, a pincével, a pezsgőmáglyákkal, rázóállványokkal és a különféle palackokkal.

MTI/Manek Attila
MTI/Manek Attila

Ráadásul a házi múzeumban korabeli dokumentumok, számolócédulák és más relikviák is megtekinthetők. A pincelátogatás során pedig elmaradhatatlan a különféle Törley pezsgők kóstolása is.

További információ a Törley Pezsgőpincészet weboldalán - kattints ide!

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Ha igazán különleges élményre vágytok, akkor ismerkedjetek meg az apátsági borok világával, a bencés szőlő- és borkultúra történelmével. A Pannonhalmán található pincészetnél jó idő esetén már májustól augusztus végéig kóstolóterasz működik, ahol a csodás kilátás teszi emlékezetessé az itt töltött időt. Ha azonban a pincelátogatás, a présház és a borkészítés folyamata kevésbé érdekes számodra, akkor arra is lehetőség van, hogy csak a kóstolóteraszon töltsetek el egy hangulatos délutánt az apátsági borok társaságában, melyek közül a nyári időszakban, július 1-től a borkóstoló keretén belül akár hétféle fajtát is megízlelhettek igazán kedvező áron.

További információ a Pannonhalmi Apátsági Pincészet weboldalán - kattints ide!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.