karácsony advent csokoládé bonbonkészítés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szeretnél valami frappánsat, amivel a vendégsereget elkápráztathatod, készíts bonbonokat: van olyan finom, mint a bolti!

Mielőtt azt gondolnád, hogy a házi bonbongyártás bonyolult művelet, megnyugtathatunk, hogy csupán a megfelelő formára – lehet régi bolti bonbonos csomagolás, vagy jégkockatartó is, de boltban kapni bonbonformát – lesz szükséged, és persze csokoládéra, és más finomságokra. A létező legegyszerűbb recept szerint csupán fel kell olvasztanod két tábla jó minőségű csokit, majd ezzel félig kibélelni a bonbonformákat. Miután a hűtőben megszilárdultak, töltsd meg őket mogyorókrémmel, alkoholos meggyel vagy marcipánnal – a lehetőségek száma szinte végtelen – majd újabb hűtést követően takard be őket ismét olvasztott csokival.

Forrás: Thinkstock

A két táblányi csokit haladó háziasszonyok egy tojássárgájával, és vajjal is feldobhatják, itt a félig megszilárdult masszából formálhattok golyókat, amiket később kakaóporban meghempergettek. Ehhez az alaprecepthez szintén hozzákeverhetsz valamilyen likőrt, marcipánt, lekvárt, gyümölcsöket, mandulát, diót, vagy mogyorót. A kész műveket csomagold egyesével szép papírba, és halmozd egy karácsonyi díszítésű dobozba – ha kitartana pár napnál tovább, érdemes a hűtőben tárolnod.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.