Koktél mezítláb - Bécsi topprogramok

Ausztria szórakozás Bécs program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bécs olyan közel van, mégis teljesen más világ. Ha vérpezsdítően egzotikus programokra vágysz, nem kell átkelned az óceánon, utazz inkább Európa szívébe. Az osztrák főváros egész nyáron felejthetetlen nyári élményekkel kecsegtet. A Life.hu összegyűjtötte a legjobbakat.

1. Helló, Afrika!

Ha eddig Bécsről csak a Schönbrunni kastély, a konflisok vagy a Práter békebeli forgataga jutott eszedbe, most egy teljesen más hangulatba kóstolhatsz bele. A császárvárosban ugyanis nyár derekán minden Afrikáról szól! Zene és tánc, bazár és divatbemutatók, felnőtt- és gyerekprogramok - az ezerszínű rendezvénysorozat téged is vár bő egy héten át a bécsi Duna-szigeten. A bécsi fekete kontinensen fellép többek között a Lavana, Vero La Reine, Mayembé Malayika & Band és AlphaBlondy, a gyerkőcöket pedig minden bizonnyal a tevegelés hozza majd lázba.

Forrás: www.verolareine.com
Forrás: www.verolareine.com

Bővebb infó: Afrika-napok a bécsi Duna-szigeten 2013. július 26.-augusztus 4-ig. A belépőjegyek 8-20 euró között válthatók a helyszínen, 13 éves kor alatt a belépés ingyenes. http://www.afrika-tage.at/

2. Plázshangulat a belvárosban

Emlékszel a Budapest Plázsra? A bécsi belváros egy kicsiny szeglete minden nyáron homokos tengerparttá alakul! A Sand in the city április végén nyitott, és egészen szeptember elejéig be sem zár. A bécsi beachen éttermek, bárok és sportpályák várnak, és persze számtalan vérpezsdítő parti, ahol akár mezítláb is rophatod a homokban a legnevesebb osztrák és külföldi DJ-k zenéire.

Forrás: www.sandinthecity.at
Forrás: www.sandinthecity.at


Bővebb infó: Sand in the city 2013. szeptember 7-ig Bécs III. kerületében, a Lothringerstrassén. Nyitva tartás hétfőtől vasárnapig 14-24 óráig. http://www.sandinthecity.at/

A Life.hu tippje:
Talán az osztrák borok nem olyan legendásak, mint a magyar borvidékekről származó nedűk, de ne hagyd ki a lehetőséget, hogy koccints velük! A pillersdorfi Mayer pincészet remekei az alsó-ausztriai Weinviertel régióból származnak, amelyet akár Ausztria borbirodalmának is nevezhetünk. A kiváló borászatot egy kis kerülővel Bécsbe menet vagy jövet is elérheted, hiszen a hangulatos falucska és lenyűgöző szőlőhegye mindössze 80 kilométerre van a császsárvárostól. A Mayer-féle muskotályost, zöld veltelinit, zweigeltet vagy cabernet sauvignont ne csak megkóstold, hanem vigyél is haza egy-egy üveggel a szép bécsi órák emlékére.

3. Némettanulás a parkban - ingyen!



Thinkstock
Thinkstock

Bővebb infó: Válaszd a parkot az iskolapad helyett! 2013-ban 4 helyszínen tartanak németkurzusokat: az Arthaberparkban július 2-25-ig minden kedden, szerdán és csütörtökön 14:30-17 óráig, a Bacherparkban július 9.-augusztus 1-ig szintén minden kedden, szerdán és csütörtökön 14:30-17 óráig, a Hofferplatzon július 8.-augusztus 1-ig minden hétfőn, szerdán és csütörtökön 13:30-16 óráig és a Steinbauer Parkban július 1-25-ig minden hétfőn, kedden és csütörtökön 14:30-17 óráig. A részvétel ingyenes!

4. Mozi az egész világ!

Legalábbis a Rathausplatz! Az adventi vásár és a hatalmas műjégpálya helyszíne, a bécsi Városháza előtti tér nyáron sem unalmas. Június utolsó napjaiban ugyanis a filmek vették át a főszerepet a placcon, és szeptember 1-jéig a mozié - és persze a koncerteké, koncertfilmeké, gyerekműsoroké illetve a gasztronómiáé - a tér. Forralt bor helyett hűsítő bécsi borokat és koktélokat, a téli specialitások helyett pedig a bécsi és a további nemzetek konyháinak specialitásait kóstolhatjuk meg. A belépés ingyenes!

Bővebb infó: Filmfesztivál és nemzetközi kulináris forgatag a bécsi Rathausplatzon 2013. június 29.-szeptember 1-ig. A gasztronómiai csemegékbe minden nap 11-24 óráig kóstolhatsz bele, a koncerteken vasárnaponként 12-14 óráig vehetsz részt, a filmvetítések pedig minden este 21.30 és 22.45 között kezdődnek.


Forrás: www.voyagevirtuel.co.uk
Forrás: www.voyagevirtuel.co.uk


A Life.hu tippje:

Szabad a piac! A bécsiek, sőt, az osztrákok nagyon szeretik a piacokat. Bécsben is számtalan helyszín vár, ha különleges portékákkal térnél haza a kiruccanásodról. Ha finomságokat vásárolnál, a Brunnenmarktra vagy a Naschmarktra menj, ha régiségeket szeretnél, a Duna-csatornánál lévő antikpiacot ajánljuk a figyelmedbe, ha azonban a csecsebecséket szereted, a bécsi bolhapiacok egyikén próbálj szerencsét. És ha még ez sem elég, a Marktmuseumban az osztrák piactörténelmet is felfedezheted.

Gasztrokalandok Bécsben - ínyenceknek
Bécs messze többről szól, mint az utcai büfék császárzsömlébe csomagolt, vagy épp a világ legjobb éttermei között számon tartott, két Michelin csillagot is kiérdemlő Steirereck étteremben felszolgált Wiener Schnitzel. A belváros és a Nashmarkt éttermei, a grinzingi Heurigék és a Nussberg szőlőhegy hangulatos borteraszai mellett a kávézók, borbárok és laza hangulatú strandbárok színesítik a kínálatot, e mellett a kultikus bécsi helyszínek is felkészülten várják a nyarat. Lássuk, hol érdemes még megfordulnod, ha egy jót szeretnél enni.
- Práter
Amilyen sokszínű szórakozási lehetőségeket kínál a Práter, legalább annyi lehetőséget nyújt a gasztronómiai élvezetekre is: az egyszerű büfétől, ahol fűszeres illatú lángost vásárolhat, a bécsi virslis standon át egészen a kerthelyiséges, élőzenével és tánccal szórakoztató éttermekig. Legendás hely a Schweizerhaus hatalmas kertjével, a bécsi konyha klasszikusait kínáló Eisvogel vendéglő és a bájos Vivus Salettl, amely csúcsminőségű hazai borokkal kényezteti közönségét modern építészeti környezetben.
- Bécs Múzeumi Negyede (MuseumsQuartier, vagy MQ)
Egyike a világ tíz legnagyobb kulturális városrészének, ahol nemcsak nézelődni, de enni is jó. Az egykori császári lóistállók helyén, 60 000 m2-en álló, legkülönbözőbb művészeti ágakhoz tartozó létesítmények és designbútorok (az ún. Enzie-k) mellett olyan éttermek, kávézók teszik kerekké az urbánus életérzést, mint a Café Leopold (időnként saját DJ-vel), a Café.Restaurant HALLE, vagy az MQdaily - utóbbiból látható a legjobban a hatalmas tér forgataga.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.