Támadják az apát, aki gyereket vállalt betegsége ellenére

Forrás: Northfoto -
betegség család gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Simon Moore ritka betegséggel küzd, orvosai figyelmeztették, ha gyereket vállal, szinte biztos, hogy örökli majd a furcsa kórt. Így is lett, ezért rengetegen támadják most a férfit. 

Kegyetlennek és önzőnek nevezték a 30 éves apát, mikor megtudták, a kislánya örökölte a betegséget, ahogy ez várható is volt. Simon felesége mindenképpen szeretett volna egy közös gyereket, és a férfi hosszú kérlelés után belement. Mesterséges megtermékenyítéssel hozták össze a babát, és bár felajánlottak nekik egy olyan módszert, ami a betegségért felelős gént megszűntette volna, nem tudták kifizetni a 9000 fontos kezelést.

Forrás: Northfoto

Simon egyébként egy nagyon ritka betegségben szenved, ami mindössze minden ötvenezredik terhességet érint. A betegség neve Treacher Collins-szindróma, amely miatt a koponya- és arccsontok nem fejlődnek ki rendesen. Simon ráadásul hallássérült is. Betegségei miatt gyerekkorában alig hagyta el a házat.

A kis Alice tavaly télen született meg, a kislánynak a szeme környékét érinti a betegség, és edésapjához hasonlóan hallássérült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.