5 élelmiszer, amit eddig rosszul tároltunk

tojás élelmiszer étel avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy bizonyos élelmiszereket egész életünkben rosszul tároltunk. Mutatjuk, melyek ezek!

Tojás

A tojást a közvélekedés szerint ajánlott a hűtő ajtajában tárolni. Ez azonban rossz szokás, ugyanis a nyitogatás és a hőmérsékelt-változás hatására a tojások gyorsabban megromlanak.

Mogyoró

A mogyorót a többség vagy a pulton tárolja vagy az asztalon, ám ha szeretnénk megőrizni friss ízét, akkor jobb, ha fogyasztásig inkább a hűtőbe tesszük.

A mogyorót is rossz helyen tároltuk Forrás: Fir0002 / Wikipedia

Liszt

Sütés után általában zacskóstól együtt a szekrénybe tesszük a lisztet, pedig ajánlott lenne egy tiszta, légmentesen záródó edénybe átönteni, hogy megnöveljük felhasználási idejét.

Pezsgő

A pezsgőt szeretjük hűtve fogyasztani, ám ha sokáig a hűtőszekrényben tároljuk, az íze már nem lesz igazi, a hűvös és száraz levegő ugyanis árt a benne lévő buborékoknak. Tároljuk inkább más hűvös helyen és csak a fogyasztás előtti napon tegyük hűtőbe.

Avokádó

Az avokádót többnyire éretlenül vásároljuk meg az üzletekben, ezért ki kell várni, hogy otthonunkban érjen meg. Ha azonban hűtőszekrénybe teszed, akkor késlelteted a folyamatot. Tarts inkább szobahőmérsékleten – ajánlja a DailyMail.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.