A nagy fürdőruha-választó: találd meg az alakodnak megfelelő fazont

Nyár bikinitrend2018 bikini fürdőruha testalkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan berobban a várva várt nyári szezon: a tikkasztó hőség, a vízpart, a bikini időszaka. Sokan tartanak attól, hogy fürdőruhában mutassák meg alakjukat, pedig csak rá kell találni a megfelelő fazonra, hogy igazán felszabadultak és sugárzóak lehessünk a strandon (is).

Körte

Ha körte alkatod van, akkor alsótested hangsúlyosabb, azaz csípőd széles. Az ideális választás számodra az olyan fürdőruha, ami felülre viszi a tekintetet. Érdemes alsónak egy egyszerű, akár szimpla fekete darabot választani, felülre viszont bátran válogathatsz a színes, mintás, akár gyöngyökkel hímzett bikinifelsők között. Az egyberészes fürdőruhákról sem kell lemondanod, de ez esetben is olyat keress, amin felül van valami díszítés, behúzás, hogy arra a tájékra kerüljön a hangsúly. Kiegészítőként egy szarong is jól jöhet a vízparton.

Körte alkat - ideális választás számodra az olyan fürdőruha, ami felülre viszi a tekintetet Forrás: Tezenis, Shutterstock

Alma

Ha alma alkatod van, akkor felsőtestben vagy erősebb. Erre az alkatra jellemző a karcsú, formás láb, így érdemes ezt hangsúlyozni. Jó választás lehet egy alakformáló egyberészes darab, és egy kis dekoltázst is bátran bevállalhatsz. A félvállas darabok között is nézz szét, ezzel ügyesen leplezheted a kényes pontokat. A tankini is előnyös a számodra, ami egy bikinialsó és egy topszerű felső kombinálása. Ha pedig bikiniben gondolkodsz, akkor felülre egy hagyományosabb darabot ajánlunk, alulra pedig jöhetnek bátran a minták, ami az előnyösebb részekre tereli a tekintetet.

Alma alkat - A félvállas darabokkal ügyesen leplezheted a kényes pontokat Forrás: Tezenis, Shutterstock

Homokóra

A homokóra alkat igencsak nőies, így szerencsés vagy, ha ebbe a csoportba tartozol. A széles váll, a dús keblek, a vékony derék és a széles csípő harmonikus testfelépítést ad, ahol nincs kifejezetten szükség arra, hogy eltereljük bárhonnan is a figyelmet. Neked a magas derekú alsó is nagyon jól áll, ráadásul ez a fazon szépen megnyújtja a combokat, még szebb formát ad csípőnek. Felülre sokféle fazon közül válogathatsz a nyakban megkötős háromszög fazontól a balconette-ig. Egy dologra érdemes azért figyelni: az igazán dús keblű hölgyek számára a pánt nélküli bandeau nem szerencsés választás, hiszen semmit nem tart.

Homokóra alkat - a magas derekú alsó szépen megnyújtja a combokat Forrás: Tezenis, Shutterstock

Téglalap

A téglalap alkat kissé fiús: nincsenek olyan domborulatok, mint a homokóra alkatnál. A csípőt és a lapos hasat is jól kiemeli viszont a magas derekú alsó, vagy az oldalt megkötős fazon, amit bátran beszerezhetsz mintásban is. Nyugodtan válassz harsány, trópusi mintákat, természetesen felülre is. Ami a felsőt illeti, kis háromszög szuper, a bandeau alapvetően viszont nem a legjobb választás. De ha találsz ebből például fodros fazont, akkor az máris nem nyomja le, hanem pont hogy emel egy kicsit a melleken. A fodor egyébként is jót tesz ennek a testalkatnak, nemcsak azért mert nőies, így lágyít a fiús alkaton, de optikailag növeli is kicsit a keblek méretét.

Téglalap - a fodros fazon kiemeli kicsit a melleket Forrás: Tezenis, Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.