praktika kozmetikumok gyorsaság sminkelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz perc áll rendelkezésedre a reggeli készülődésre. Elég lehet ez egy komplett smink elkészítésére? Hát hogyne, csupán a megfelelő kozmetikumokat és praktikákat kell ismernünk. Ezúttal megosztjuk a villámgyors készülődés receptjét. 

Thinkstock
Thinkstock

Hiába állítottad tíz perccel korábbra az órádat - elkésel. Többünknek problémát okozhat a reggeli készülődés-mizéria, hiszen aludni is szeretnénk, de azért az sem ártana, ha a legelőnyösebb arcunkat mutathatnánk a nap folyamán. Mindez nem lehetetlen, csak a megfelelő, kettős hatású kozmetikumokat kell használnunk.

1. A megfelelő alapok

Többször hangsúlyoztuk már az alapozó fontosságát, aminek nemcsak az arcbőr szempontjából van jelentősége: egy jó alapozóval rengeteg időt spórolhatunk. Ha bőröd sápadt és száraz, használj fényes hatású alapozót, ami egyszerre varázsol életet a bőrödbe és ápolja is azt. Ha viszont inkább zsírosodásra hajlamos a bőröd, mindenképp olyan alapozót válassz, ami mattító hatású. Ha sikerül beszerezned egy ilyen terméket, máris megspóroltad a púderezésre szánt időt.

2. Egészséges arcpír

Ha időnk engedi, miért ne töltenénk hosszú perceket a pirosító és a highlighter kombinációjának felvitelével, hiszen amíg az egyik megfelelő színt kölcsönöz, addig a másik, fényvisszaverő tulajdonságának köszönhetően, üdévé, fiatalossá varázsolja az arcbőrt. Az időtakarékosság jegyében válassz olyan arcpirosítót, ami nem matt, inkább csillámos textúrájú, ezzel máris elhagyhatod a highlighter használatát. Egy csillogó, friss barackos árnyalat tökéletes választás lehet.

Thinkstock
Thinkstock

3. Feltűnő színek

A tavasz-nyári szezonban mindig megjelennek a vidám és feltűnő szemhéjpúderek. Nem lesz ez másként idén sem, így bátran használhatod napi rutinként a bohém színű szemhéjpúdereket, melyek óriási előnye, hogy minimális energiabefektetés mellett maximálisan feldobják a külsőd. Tekintve, hogy nappali sminkről beszélünk, a csillámos szemhéjpúderek helyett inkább válassz matt hatású darabokat. Ezekkel sokkal könnyebb dolgozni, és kevésbé kölcsönöznek drasztikus végeredményt. Ha nagyon késésben vagy, egész nyugodtan vidd fel az ujjbegyekkel a minimális mennyiségű festéket. Egyszerű és nagyszerű.

4. Kombinált kefe

Ha megtaláltad életed szempillaspirálját, a világért ne cseréld le. Ha viszont még keresgélsz, próbálkozz olyan termékkel, aminek speciálisan kialakított keféje van, hosszabb-rövidebb sörtékkel. Bár az egyszerre dúsító és hosszabbító spirál többnyire csak mítosz, egy különleges keféjű spirállal mégis közelebb kerülhetünk a hosszabb és dúsabb pillákhoz.

Thinkstock
Thinkstock

5. Színezett ajakápoló

Érthető, ha rajongsz a rúzsokért, de valljuk be, hogy a rúzst csakis körültekintően érdemes felvinni, kiváltképp, ha feltűnő színű, matt árnyalatúról van szó. Ha a nappali sminked el tudod képzelni rúzs nélkül, akkor próbáld ki a színezett ajakápolót, ami egyszerre hangsúlyozza és ápolja az ajkaidat. És a legnagyobb előnyéről ne feledkezzünk meg: a rúzzsal ellentétben, tükör nélkül is nyugodtan felvihetjük, hiszen a hibázás lehetősége egyenlő a nullával.

A sminkelés forradalma - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=sMRtQOduL4VrIiI3




Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.