Év végi ragyogás - így sminkelj szilveszterre!

buli szilveszter smink szépség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szilveszteri smink minden szabályt áthág, ezúttal nem kell csínján bánnod a színekkel és a fényekkel. Pigmenteket, selyemporokat és irizáló púdereket elő! Most megmutatjuk, hogyan vigyél egy kis glamourt 2010 utolsó éjszakájába!

A sminkelés olyan, akárcsak az építkezés. Akármekkora házat építünk is, az alapok biztosan kell, hogy álljanak, éppen ezért mielőtt belevágnál a látványos részekbe, le kell fektetned az alapokat. Először is szánj elegendő időt a készülődésre. Alaposan tisztítsd meg a bőröd, majd szabadulj meg az elhalt hámrétegtől egy bőrradír segítségével. A csillámló púderek és porok ugyanis nagyítóként viselkednek a bőrödön, a selyemfények alatt feltűnőbbek lesznek a bőrhibák és a száraz, hámló felületeket. Hogy a végeredmény tökéletes legyen, tegyél fel egy hidratáló és feszesítő maszkot, vagy használj egy szupergyors szépülést eredményező szérumot, amely feltankolja a bőröd értékes hatóanyagokkal, így sokkal frissebbnek és üdébbnek tűnik majd a sminked.

Alapos alapok

A sugárzó és egységes bőrfelszínhez szükséged lesz egy könnyű olajmentes alapozóra, amely amellett, hogy makulátlan bőrt varázsol, leheletfinom fátyolt képez a bőrödön. Ma már az alapozók garmadája tárul eléd: léteznek stiftes, ecsetes, folyékony, hab állagú vagy kompakt verziók, a lényeg, hogy olyan fedőt válassz, amely nem nehezíti el a sminked. Hogy az alapozó ne vakolatszerűen fedje a bőrödet, dolgozd el alaposan, ügyelj az áll, a fülek és a homlok vonalára! A szemsmink elengedhetetlen feltétele, hogy eltüntessük a szem alatti karikákat. Használj az alapozó színénél egy-két árnyalattal halványabb korrektort, ha nincs kéznél külön szemhéjfesték-fixáló alapod, tegyél a korrektorból a szemhéjadra is, így sokkal tartósabb lesz a sminked.

Szikrázó színek, mesés csillámok

A smink színeit harmonizáld a ruhád árnyalatával. Ma már lehengerlő színkavalkád áll rendelkezésünkre, nem beszélve a különleges textúrákról. A púderrózsaszíntől az ibolyaliláig, az aranytól a csokoládé árnyalatig, csillámok ezernyi árnyalata vakít el bennünket. Az idei trendben hódít az éjkék arannyal, a türkiz ezüsttel, a fenyőzöld földszínű csillámokkal, valamint a violalila és persze az ünnepi kollekcióktól már megszokott bogyószínek. A sminkpaletták elképesztő textúrái már azt is megengedik, hogy eldöntsük, finom fátyolos ragyogást vagy vad, szikrázó hatást szeretnénk elérni. Léteznek visszafogott selyemfények, elegáns metálfényű vagy fémszemcséket tartalmazó szemhéjpúderek és krémfestékek, extrém csillámporok, no és szikrázó pigmentek. A mesebeli csillámok hullhatnak az orcánkra, a szemhéjunkra, a szemöldökcsontra, boríthatják az ajkainkat és a körmeinket, sőt még a szempilláinkat is. Ám azt a részt, amelyet a lehető legkevésbé tartunk előnyösnek az arcunkon, inkább mattítsuk le!

A szemsminknél a legfontosabb eldöntened, hogy milyen árnyalatban szeretnél tündökölni. Elsőként egy lapos ecset segítségével vigyél fel a mélyítő vonalig egy, a pigment árnyalatával megegyező árnyékolót, minél intenzívebb az alapszíned, annál drámaiabb lesz a végeredmény. Választhatsz feketét, mély antracitszürkét, padlizsánlilát, éjkéket vagy egy erős barnát. Itt még nem gond, ha éles vonalak maradnak, később egy árnyékoló ecset segítségével tudsz majd javítani. A szem belső egyharmadába kerülhet világosabb tónus is. A lényeg, hogy egymással harmonizáló színek kerüljenek a szemhéjadra. Ha nem vagy kezdő, játszhatsz is a különböző tónusokkal. Csodásan mutatnak együtt az éjkék, ezüst és violalila, vagy a türkiz, ezüst és fukszia, a smaragzöld és a korall, valamint az aranybézs és lila árnyalatok. A szemöldökcsontra világos, matt, bőrszínű tónus kerüljön, majd egy puha ecset segítségével finoman mosd össze a színeket. Az alsó szempillák tövét egészen a belső szemzugig húzd ki ugyanazzal az árnyékolóval, amelyet a szemhéjadon alkalmaztál. Ne feledkezz meg az alsó vízvonalról sem!

Aztán jöhet a varázslat. Egy árnyékoló ecset segítségével vigyél fel a szemhéjadra szikrázó csillámport. Alkalmazhatsz egyszerre akár 2-3 féle pigmentet is. Mivel a csillámszemcsék könnyen lepotyoghatnak, légy óvatos! Ha a fényes csillámok mégis lepotyognak, tekerj az ujjadra a ragasztós oldalával kifelé egy kis ragasztószalagot, finoman érintsd meg vele a nem kívánt szemcséket. Ha szeretnél extravagáns megjelenést, ragassz fel pár tincs műszempillát, majd húzd ki a felső szempillasor tövét zselés állagú tussal. Ha pedig még ez sem lenne elég, átmehetsz egy csillámtussal is a szempillák tövén.

Az arccsontodra vigyél fel bronzos és pinkes árnyalatú pirosítót, majd emeld ki a járomcsontod selyemfényű púderrel. A szilveszter az az alkalom, amikor még a sok is kevés, ezért hangsúlyozd bátran a szemedet és az ajkaidat egyaránt. Az szádat keretezd szájkontúrceruzával, majd borítsd be egy mély tónusú rúzzsal, végül pedig oszlass el a felszínén apró csillámokkal teli szájfényt. Aki visszafogott hatást szeretne, válasszon bőrszínű rúzst.
A végeredmény legyen dívás és szexi, mellőzd az olcsó csillámokat, ne világíts úgy, akár egy diszkógömb, sokkal finomabb eszközökkel is elérheted a szikrázó hatást. Lehetőleg olyan termékeket válassz, amelyekben mikrocsillámok ragyognak!


Tudtad, hogy a szemedet is edzened kell? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=UnhCKGLaf9l0xX1R

Galéria: Csillogó sminkeszközök szilveszterre

/1012/Csill20101227182324

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.