[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo]

Stőhr Gréta életmódtanácsadó, vegán séf, gasztroblogger

2013.07.02., 14:39|Utolsó módosítás:2014. 01. 10., 12:57|

Stőhr Gréta vegán életmódtanácsadó, terapeuta, a Gréta Konyhája televíziós magazinműsor szerkesztője és háziasszonya, a Gréta Konyhája Életmód-, és szakácskönyv írója.

Stőhr Gréta

Vegetáriánus családban felnőve, már gyermekkoromban megtapasztaltam az egészséges életmód alapjait, a reformkonyha változatos ízvilágát. Az elmúlt öt évben pedig Európa több országában élve, a világot járva, rengeteg inspirációt merítettem  más kultúrák gourmet  konyháiból.

Négy évvel ezelőtt  kisfiam születése után  rájöttem, az ízek mellett mennyire fontos az is, hogyan tápláljuk a felnövekvő nemzedéket, mit adunk át nekik gyermekkorukban, hogy egészségtudatos felnőttekké válhassanak.

Magam is egyre tudatosabban válogattam meg az ételek alapanyagait és vegetáriánus gyermekem révén gasztroblogban rögzítettem az általam kreált gyermekételeket. Későbbi kutatásim  és világjárásom során pedig tudatára ébredtem, hogy táplálkozási szokásaink mennyire befolyásolják a fenntartható fejlődést ezen a csodálatos bolygón, továbbá mennyire fontos, hogy méltó módon bánjunk, nemcsak embertársainkkal, hanem az állatokkal is.

Két és fél éve tértem át a vegán (teljesen növényi) étrendre,  amely életemben jelentős minőségi változásokat hozott, mint fizikai, lelki és szellemi síkokon. Szeretném bebizonyítani, hogy a ma háziasszonyának  nem kell  órákon át a konyhában állnia ahhoz, hogy változatos, ízletes, és egészséges ételeket varázsoljanak a család asztalára.

Holisztikus gyógyítóként  pedig hiszem azt, hogy táplálkozásunk mélyen befolyásolja szellemi és lelki egészségünket is, ezért a boldog életre a tiszta, gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban finom ételeken át is vezethet az út.

Elérhetőségek:
www.gretastohr.com
www.facebook.com/StohrGreta
www.youtube.com/greatchen3

Legolvasottabb cikkek

hirdetés

További adatok » Időjárás »

hirdetés