Spirituális kirándulás: mágikus úti célok Magyaroszágon, ahol lelkileg is feltöltődhetsz

Kilátás Dobogókőről
Origo -
utazás nyár spiritualitás kirándulás
Még nem tudjuk, merre indulnánk egy rövid kikapcsolódásra? Válasszunk olyan helyszíneket, ahol nemcsak testileg, hanem lelkileg is feltöltődhetünk!

Amikor kigondoljuk, hova utaznánk legszívesebben, akkor legtöbbször az vezérel minket, hol lenne  legideálisabb kikapcsolódnunk, de érdemes lehet akár lelki és spirituális szempontokat is fontolóra venni, spirituális kirándulást tervezni. Hiszen a pihenés mellett érdemes a szellemi feltöltődésre is koncentrálnunk, hogy a test és a lélek egyensúlyba kerüljön. Mmegmutatjuk, milyen helyszíneket és nevezetességeket látogathatunk meg, akár hosszabb vagy rövidebb időre. Ezeken a spirituális szempontból fontos célpontokon érdemes befelé figyelnünk, meghallgatni a lelkünk rezgéseit, és meditálni – tanácsolja Iszet boszorkány, főpapnő és mágus.

Kilátás Dobogókőről, kirándulás
Spirituális kirándulás: Dobogókő a Föld szívcsakrája
Forrás: Origo

Spirituális kirándulások:

Dobogókő: Úgy tartják, hogy ez a Föld szívcsakrája, emiatt erőteljes gyógyító hatással van a testre és a lélekre egyaránt. De nemcsak az energiák hatnak ránk, hanem már maga a helyszín látványa és az ott uralkodó nyugalom, éppen ezért érdemes itt meditálni és közben elvégezni egy energetikai tisztítást.

Ciszterci kolostorrom: Az egész Pilisben különösen magas az energiaszint, így számos hely létezik, ami mágikus szempontból fontos. Többek között ellátogathatunk az egykori ciszterci apátság romjaihoz. Egyfajta akupunktúrás pontnak is nevezik, mivel a fizikai testet energetizálja és feltölti.

Szólítsuk meg az angyalokat!

Ezeken a helyszíneken akár kisebb bizsergést is érezhetünk, ami átjárja a testünket vagy éppen nem megszokott melegséget a tenyerünkben. Próbáljunk becsukott szemmel kicsit koncentrálni, és az őrangyalunk segítségét kérni, hogy tisztítsa meg az auránkat, csakránkat a negatív rezgésektől és segítsen ezeket egyensúlyba hozni. Fontos kérnünk őket, mert a szabad akaratunkban nem befolyásolnak minket az angyalok.

Ferenczy-szikla: Ha már Dobogókőnél járunk, akkor ez a helyszín se maradjon ki. A hiedelmek szerint itt található egy olyan kő, amit ha átölelünk, akkor nemcsak a jótékony energiát érezhetjük, hanem egyenesen a Föld szívverését is hallhatjuk. A sziklát a földet behálózó energiavonalak csomópontjának is tartják.

Zalaszántói sztúpa: Ezt a helyet maga a Dalai Láma avatta fel. Spirituális erővel bír, egyfajta nyugalmat és békességet sugároz. Érdemes itt némi időt elmélkedéssel tölteni, amit akár egy meditációval is egybeköthetünk a látogatásunk során.

Kaptárkövek: Magyarország egyik legmisztikusabb helye. Ezek a kövek szorosan kapcsolódnak az ősi magyar hitvilághoz, például egyes részen áldozati tárgyak is fellelhetőek voltak. Napjainkban is vannak, akik ezen a helyen különböző mágikus szertartásokat végeznek el, mivel erőteljes spirituális energiákat tulajdonítanak neki. Elmélkedjünk és meditáljunk a saját hitvilágunk szerint, hogy megtisztítsuk az energiákat.

Szomolya kaptárkő
A szomolyai kaptárkő
Forrás: Shutterstock

Hegyestű: A testi, lelki harmóniában nyújt segítséget, mivel az energiaszint egyensúlyát teremti meg.

Máriapócsi kegyhely: Valószínűleg sokan ismerik ezt a zarándokhelyet, mivel számos különleges gyógyulásról számoltak be, ami hozzá kötődik. De nemcsak a fizikai testre hat, hanem a lélekre is.

Bodajk: Ezt tartják az egyik legrégebbi búcsújáró helynek, ahol számos csodás gyógyulásról számoltak be. Itt is nagyon erős a spirituális energia, ami jótékony hatással van a testi-lelki gyógyulásra.

Máriagyűd kegyhely: korabeli feljegyzések alapján Mária jelenését tapasztalták itt, nem véletlenül népszerű zarándokhely.

Az állatokra is jó hatással vannak

Ezekre a célpontokra kortól függetlenül érdemes ellátogatni, sőt akár az állatainknak is jót tesznek a fizikai erőnlétük szempontjából, főleg, ha olyan helyre visszük őket, ahol gyógyító energiák is vannak. Még a kedvenceink viselkedésén is láthatjuk a hatását, mivel ők sokkal jobban érzékelik a megváltozott energiákat.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.