Szabó Zsófi: "Ez nem csak az X-Faktorról szól. Minden megváltozott körülöttem"

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
X-Faktor RTL 2 kritika Szabó Zsófi Celeb vagyok, ments ki innen! Istenes Bence After-X
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szabó Zsófi az afrikai dzsungelből visszatérve celebből műsorvezetővé avanzsált az RTL Klubon. A csatorna egyből mélyvízbe dobta: nemcsak az After X-et bízták rá, hanem Istenes Bence mellett kipróbálhatta, milyen is az ország egyik legnézettebb élő show-ját vezetni. Zsófival az X-Faktor kulisszatitkairól, a kritikákról és a legnagyobb szakmai kihívásról beszélgettem.

Szabó Zsófival még múlt héten, a harmadik élő show kulisszái mögött találkoztam. A színésznő az élő adás alatt lelkesen készült az After X-re, az X-Faktor háttérműsorára, látszott, mennyire fontos neki, hogy a maximumot hozza ki magából.

A Celeb vagyok, ments ki innen! adásait visszanézted már, ha igen, hogyan látod a szereplésed?

Nem volt még alkalmam visszanézni, és az idő múlásával egyre inkább úgy érzem, hogy nem is fogom.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Hogyan zajlott a casting, hogyan választottak ki az After X műsorvezetőjének?

Az RTL Klub konkrét ajánlattal keresett meg, ennek része volt az After X is. Bíztam az itteni szakemberekben, hogy olyan feladatokat kapok, ahol a legtöbbet tanulhatok és fejlődhetek. Szeretnék jó műsorvezető lenni, ebben a folyamatban egy állomás az After X.

A műsor előtt hogyan készülsz? Előre átgondolod a kérdéseket, van egy műsormenet, amit memorizálni kell, hogyan zajlanak a műsor előtti órák? Mennyire lehet készülni egy élő műsorra?

Az After X adásmenete tulajdonképpen az élő show alatt lesz végleges, mivel az ottani történésekre reagálunk a műsorban. A múlt héten már a szerkesztőségből néztem végig az élő show-t, és az After X főszerkesztőjével közösen fejeztük be az adásmenetet. Miközben izgultam a versenyzőkért, és élveztem a show-t, közben a feladatomra is kellett koncentrálnom, ami nem volt túl egyszerű. A héten (a harmadik élő show előtt - a szerk.) többször bent voltam a próbákon, már ismerősként köszöntenek az előadók és a mentorok is, ez nagyban segíti a munkámat.

Mélyvízbe dobtak a második élő show-ban. Milyen érzések kavarogtak benned? Izgalom, adrenalinbomba, milyen egy élő show-ban debütálni mint műsorvezető?

Fantasztikus élmény volt. Soha nem felejtem el. Az RTL Klub megmutatta nekem, mi vár rám a jövőben, ha szorgalmas és kitartó leszek, a nézőkben pedig tudatosította, hogy mostantól ezen a csatornán leszek látható.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Istenes Bencével milyen volt együtt dolgozni élőben? Segített, támogatott?

Rengeteg figyelmet kaptam tőle. Egy pofi műsorvezetőre támaszkodhattam szó szerint is a színpadon és ez hatalmas lökést és biztonságot adott. Előtte egy kicsit tartottam Bence provokatív oldalától, de csak segítséget kaptam tőle.

Mit szóltál a sok negatív kommenthez? Hogyan lehet ezeket feldolgozni?

Úgy lehet feldolgozni, hogy legalább annyi pozitív komment is érkezett. Nem mellesleg, ami a leginkább számít, az az, hogy ki mondja. Bírom a kritikát és tudom, hogy úgysem tetszhet mindenkinek, amit csinálok, de legalább reakciókat váltok ki az emberekből.

Színészet vagy műsorvezetés? Melyik mellett teszed le a voksod? Lesz most időd szerepeket vállalni?

Nagyon szeretnék a pályán maradni, akár filmen, színpadon. A műsorvezetés egy egészen más világ, szerintem összehasonlíthatatlan a kettő. Egy szerepben alakítasz, míg a műsorvezetésben véletlen sem tudsz mást mutatni, mint ami vagy.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

Az előző adásban Istenes Bence azt reagálta, hogy kapkodva veszed a levegőt, ez az izgalomnak volt köszönhető?

Nagyon mélyen érintett a párbaj. Nagyon megindító volt fogadni az énekeseket az After X stúdiójában. A megkönnyebbült, de könnyekkel teli szemek, az, hogy örülnek a továbbjutásuknak, de fáj a szívük egy társukért. Szívszorító pillanatok voltak, én még most tanulom ezt a szakmát, és nem érzem még a határokat. Meg kell tanulnom az érzéseimet kicsit kordában tartani, nem szabad, hogy ennyire magukkal ragadjanak az érzelmek.

Az After X adásait visszanézed?

Visszanéztem az eddigi felvételeket, nagyon kritikus vagyok magammal szemben és rengeteg észrevételem van. Azon leszek, hogy jó műsorvezető váljék belőlem és remélem, ez idővel látszani is fog.

Mi a legnagyobb kihívás számodra az After X-ben, a műsorvezetésben?

Nézd, őszinte leszek. Ez nem csak az X-Faktorról szól. Egy teljesen új életem van. Minden megváltozott körülöttem. Minden. Az RTL Klub az új utam, az X-Faktor/After X az első alapköve és nemcsak, hogy nem szeretnék letérni erről az útról, de megbotlani és félrelépni sem. Ez a legnagyobb kihívás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.