Szívhez szóló történet a kislányról, aki lehet, utolsó születésnapját ünnepli családjával

Forrás: RTL Klub -
kitoloncolás riport Házon kívül család RTL Klub születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebben az évben még családjával ünnepelhette a születésnapját Fruzsina, akit ki akarnak toloncolni Svédországból.

Ünneppel a Ruff család Malmö kertvárosi részén. Fruzsina 21 éves lett. A boldogság nem felhőtlen, hiszen nem tudják, jövőre ünnepelhetnek-e majd így, együtt.

Forrás: RTL Klub

„A testvérem, Fruzsina édesanyja most már nyolc éve, hogy elment. Öngyilkos lett, Fruzsi apukája pedig négy éve halt meg tüdőrákban, és a kislánynak nincs senkije" - meséli az RTL Klub riporterének Fruzsina nagynénje, Ágnes a lány kálváriáját, aki 3 éve, egyik napról a másikra került hozzájuk. „Ez egy elég, komoly feladatot jelentett számomra. Teljesen felkészületlenül kaptam egy 8 éves kis emberkét, aki mindig 8 éves marad."

A diagnózis szerint Fruzsina szellemi fejlődése megállt egy alsó tagozatos gyerek szintjén, és soha nem is hozza be a lemaradását. Ezért különleges törődésre van szüksége, amit itt Ágneséknél megkap.

„Nagyon ambiciózus, szorgalmas és látszik, hogy szeretné mindig mindenben a legjobbat nyújtani" – mesélte a Házon kívülnek Marie Wennberg, Fruzsina speciális iskolájának igazgatónője. „Fruzsina nagyon jól beilleszkedett és nagyon szeretik a társai, ugyanolyan, mint bármelyikük."
Otthon Fruzsina a szobáját is megmutatja, most először van neki ilyen. Három éve egy nájlonszatyorral érkezett, abból a néhány ruhából pedig egy egész szekrényi lett, az iskolától még táblagépet is kapott, amin magyar filmeket nézhet.

A magyar állam többször megpróbált segíteni, hogy a lány családjával, Svédországban maradhasson. Először diplomáciai úton próbálták megoldani a Fruzsina problémáját, Szijjártó Péter többször is beszélt a svéd külügyminiszterrel, majd a bevándorlási hivatalhoz fordultak. Az emberi érveket viszonylag hamar lesöpörték az asztalról, azt sem fogadták el, hogy a magyar állam a svédeknek utalja a Fruzsinának itthon járó árvasági ellátást és rokkant nyugdíjat, mert szerintük az kevés lenne. Ismét új megoldást kerestek, immár a minisztériumi határokat is átlépve.

A Házon kívül stábja elsőként látogatta meg Fruzsinát svédországi otthonában. A róla készült riportból szerda este az is kiderül, hogy milyen hatalmas összeg tudná biztosítani kislány számára, hogy nevelőanyjával eddigi megszokott otthonában maradhasson.

Kulcsár Edina kikészült http://www.life.hu/bulvar/20150512-kulcsar-edina-szepsegiralynonek-a-miss-world-elso-udvarholgyenek-repuloutja-amerikaig-kinkeserves.html A szépségkirálynő Londonból még vidáman jelentkezett be, ám az azt követő, Miami-ig tartó repülőút nem tartogatott sok jót Edina számára. TV + Bulvár -- Ördög Nóra sírva fakadt Medveczky Ilona miatt http://www.life.hu/bulvar/20150512-ordog-nora-a-tv2-musorvezetoje-sirva-fakadt-medveczky-ilona-miatt-az-osszezarva-friderikusszal.html Amikor Friderikusz Sándor megtudta, hogy Medveczky Ilona összeveszett valamiért Ördög Nórával, felhívta múlt heti vendégét, és megpróbálta megoldani a két nő problémáját. TV + Bulvár -- Magyarország bajnokai együtt szelfiztek http://www.life.hu/bulvar/20150508-gyurta-gergely-uszo-gyurta-daniel-uszo-es-berki-krisztian-tornasz-olimpiai-bajnok-egyutt-szelizett.html Gyurta Gergely, Gyurta Dani és a tornász Berki Krisztián egy fotón - kell ennél több? TV + Bulvár -- Macsómeccs! Berki Krisztián és Pintér Tibor egymást méregették http://www.life.hu/bulvar/20150508-berki-krisztian-a-tv2-eden-hotel-musorvezetoje-es-pinter-tibort-szinesz-osszemertek-ferfiassagukat.html Élő adásban mérte össze férfiasságát a két magyar macsó Pintér Tibor és Berki Krisztián. TV + Bulvár Origo Cinthya Dictator nem fogja szeretni Varga Viktor új párját http://www.life.hu/bulvar/20150508-cinthya-dictator-a-tv2-eden-ejjel-musorvezetoje-nem-fogja-szeretni-varga-viktor-uj-parjat.html Az Éden Éjjel műsorvezetője bevallotta, nem fogja szeretni exe új párját. TV + Bulvár -- Cukorbeteg lett Szellő István, de csak tiszteletbeli http://www.life.hu/bulvar/20150512-tiszteletbeli-cukorbeteg-lett-szello-istvan-egy-csepp-figyelem-alapitvany-10-szuletesnap.html Nem csak a képernyőn elválaszthatatlan az Erős Antónia és Szellő István páros. A híradósok a munkán kívül is találtak egy közös pontot, amelyben egyfomán gondolkoznak. Pedig csak egyikük beteg. TV + Bulvár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.