A zeneipar 10 leggazdagabb anyukája

anyuka pénz vagyon popzene zeneipar gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A reflektorfénybe kerülő hírességek sok energiát fordítanak jó hírnevük megtartására, ápolására. Ennek ellenére sokszor kerülnek középpontba – olykor nem is maguk miatt, sokkal inkább a gyerekeik kapcsán. Nemrégiben például arról beszélt az egész világ, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt gyerekei kizárólag gyorsételeken élnek. A népszerűségnek – hírességnek, hírhedtségnek – bizony ára van, nem is akármilyen. A nemzetközi zeneiparban dolgozók szépen kaszálnak a hírveréseknek köszönhető lemezeladásokból. Ördögi kör az egész: minél több pénz áll a házhoz, a gyerekek – és persze édesanyjuk is - annál vérlázítóbb szokásokat vesznek fel, különc cuccokban járnak, amikről a sajtó még többet ír. Íme, az év leggazdagabb zenészanyukái.

10. Adele – becsült vagyona: 41 millió dollár (azaz 9 milliárd 160 millió forint)
Elképesztően gyorsan vált ünnepelt sztárrá a most mindössze 25 éves dalszerző-énekesnő. Debütáló albumának sikerénél már csak második albumának sikere volt nagyobb, amit összesen 23 millió példányban adtak el. Igazi áttörést a harmadik albumával érte el és azzal, hogy ő szerezte és énekelte a legutóbbi James Bond, a Skyfall című film azonos című főcímdalát, amiért a Golden Globe- és az Oscar-díjat is elhozhatta. Időközben megszületett a kisfia, aki az Angelo nevet kapta. Az elfoglalt énekesnőt mostanában inkább az anyai teendők foglalják le, de nemrégiben a Buckingham-palotában vett át egy kitüntetést, és 2014-ben várhatóan újabb albummal is megörvendeztet bennünket.

9. Pink – becsült vagyona: 70 millió dollár (azaz 15 milliárd 638 millió forint)
Alecia Moore - ismertebb nevén Pink – pályafutása 14 évvel ezelőtt, még 2000-ben kezdődött, ekkor jelent meg ugyanis első albuma, a Can 'Take Me Home, ami az Egyesült Államokban azonnal dupla platinalemez lett. Ezután megkapta élete első Grammy-díját is a Lady Marmalade című számáért, amiben Christina Aguilera, Lil Kim és Mya is közreműködtek. Azóta öt albumot jelentetett meg, mialatt megkapta második Grammy-díját is. Feleségül ment Carey Hart motocross-versenyzőhöz, és 2011-ben megszületette első gyermekük, Willow nevű kislányuk.

8. Christina Aguilera – becsült vagyona: 100 millió dollár (azaz 22 milliárd 340 millió forint)
Sokáig úgy tűnt, hogy Christina Britney Spears árnyékában marad, mára azonban egyértelműen kiderült, hogy a két énekes között semmiféle hierarchia nincsen. Első albumát 1999-ben jelentette meg, azóta négyszeres Grammy-díjas énekes, sőt, a Time magazin 2013-ban az év emberének választotta. Korábban hozzáment Jordan Bratmanhez, de 2011-ben elváltak, és azóta Christina egyedül neveli kisfiát, a most 6 éves Maxet. Habár mostanában nagy hízásairól és fogyásairól cikkezett a sajtó, azért reméljük, hamarosan egy új lemez is napvilágot lát majd.

7. Shakira – becsült vagyona: 140 millió dollár (azaz 31 milliárd 276 millió forint)
A kolumbiai szépségnek 13 évesen indult a karrierje, és azóta már több mint 15 millió albumot adott el világszerte és bezsebelt két Grammy-díjat is. Kilenc albumából hét spanyol, egy angol-spanyol és egy pedig angol nyelvű. Miközben folyamatosan teljes erőbedobással dolgozik következő albumán, Shakira az UNICEF nagykövete, és 2010 óta az FC Barcelona futballjátékosának, Gerard Piquének a felesége. Gyeremekük, Milan 2013-ban született.

6. Britney Spears – becsült vagyona: 200 millió dollár (azaz 44 milliárd 680 millió forint)
Britney első albumának, a Baby One More Time-nak köszönhetően egy csapásra a zenei listák élére került. A botrányairól híres tinisztár Justin Timberlake-kel való szakítása után egy három napig tartó házasságot kötött Las Vegasban egy régi barátjával, Jason Alexanderrel. A válást követően egyik háttértáncosával kötötte össze az életét, Kevin Federline-nal. 2004-ben megszületett a pár első gyermeke, Sean Preston, majd egy évvel később, 2005-ben második kisfiúk, Jayden James. 2007-ben a pár elvált. Ezután következett Britney mélyrepülése, amikor is egy átbulizott éjszakán kopaszra nyírta a haját, majd elvonókúrára küldték orvosai. Senki nem hitt Britney visszatérésében, a sztár azonban megmutatta, hogyan kell felállni a legkilátástalanabb helyzetből is. Grammy-díja mellé 2014 januárjában elnyerte a 40. People’s Choice Award kedvenc popsztára díjat Los Angelesben. Most azonban úgy döntött, hogy a jövőben egy kicsit háttérbe szorítja a munkát és inkább a családbővítésre koncentrál. Meglátjuk, mi lesz!

5. Jennifer Lopez – becsült vagyona: 250 millió dollár (azaz 55 milliárd 850 millió forint)
Talán nem sokan tudják, hogy J.Lo Janet Jackson háttértáncosaként tűnt fel először, de hamar felküzdötte magát a ranglétrán: filmszerepeket kapott, saját szólóalbummal rukkolt elő és saját ruha- illetve parfümmárkát dobott piacra. 2004-ben hozzáment a szintén zeneszerző-előadóművész Marc Anthonyhoz és 2008-ban megszülettek a pár ikergyermekei. A két énekes azóta elvált, de jó kapcsolatot ápolnak egymással a gyerekeik érdekében. Jennifer Lopez folyamatosan turnézik, idén várhatóan kiadja nyolcadik albumát, és az American Idol idei tehetségkutatójában is részt vesz majd. Mindezt egyedülálló anyaként. Gratulálunk!

4. Beyoncé – becsült vagyona: 350 millió dollár (azaz 78 milliárd 190 millió forint)
Karrierjét a Destiny’s Child együttesben még a ’90-es években alapozta meg, de 2003 óta már szólókarrierjéről híres. Legelső szólóalbumából több mint 11 millió példányt adott el, és már-már rekordmennyiségű Grammy-díjat zsebelt be magának, szám szerint 17-et. 2008 áprilisában feleségül ment a rapper Jay-Z-hez, majd 2012-ben megszületett első kislányuk, Blue Ivy. Beyoncé nem az otthonülő anyukák közé tartozik, a kislányával a karján indult világ körüli turnéjára.

3. Celine Dion – becsült vagyona: 400 millió dollár (azaz 89 milliárd 360 millió forint)
Hihetetlen, de Celine Dion mindezidáig 25 albumot adott ki, és népszerűsége az 1997-es Titanic című film elhíresült zenéje, a My heart will go on óta töretlen. Zenei albumai közül 14 francia és 11 angol nyelven jelent meg. Az énekesnő ötszörös Grammy-győztes, és 2008-ban elnyerte a világ legkelendőbb női énekese címet is. Hozzáment menedzseréhez, René Angélilhez, és habár Celine vágyott a gyermekáldásra, az sajnos hosszú évekig váratott magára. Első gyermeke, René-Charles 2001 januárjában született meg, majd 2010-ben ikergyermekeknek adott életet. Celine a világon már szinte mindenhol fellépett, még Las Vegasban is, így nem csoda, hogy banki egyenlege hasonlóan sokat mutat, akárcsak az önéletrajza.

2. Mariah Carey – becsült vagyona: 500 millió dollár (azaz 111 milliárd 700 millió forint)
Ötoktávos hangterjedelme miatt egy csapásra világhírűvé vált az énekesnő, és persze ezzel egy időben sok irigyet is szerzett. A popdíva egy ideig a filmiparban is próbára tette a tehetségét, nem sok sikerrel. Két évtizeden átívelő karrierje alatt öt Grammy-díjat nyert, és több mint 200 millió albumot adott el – így a világ egyik legsikeresebb előadóművészeként tartják számon. 2008 áprilisában hozzáment a színész-komikus Nick Cannonhoz, és 2011-ben megszülettek ikreik, Monroe és Moroccan. És mi sem bizonyítja jobban, hogy a gyerekek mellett is lehet dolgozni, mint az, hogy idén az énekesnő új albummal jelentkezik. Habár ennyi pénzzel a bankszámláján nyilván nem okoz gondot bébiszittert fogadni.

1. Madonna – becsült vagyona: 650 millió dollár (azaz 145 milliárd 210 millió forint)
Talán senki sem csodálkozik azon, hogy a zeneipar ikonja, a popdíva, Madonna vezeti a zeneiparban dolgozó leggazdagabb anyukák listáját. Debütáló albuma 1983-ban jelent meg, így Madonna immár 30 éve uralja a zeneipart. A népszerűséget az 1984-es Like a Virgin című albuma hozta számára. Hét Grammy-díj boldog tulajdonosa, és többször megcsillanthatta tehetségét a filmiparban is. Első házassága Sean Penn színészhez köthető és bár elváltak útjaik, azóta is jó barátságot ápolnak egymással. 1996-ban született meg első kislánya, aki a Lourdes Maria Ciccone Leon nevet kapta. Apja, Carlos Leon futó viszonyt ápolt az énekesnővel. Madonna 1999-ben találkozott a brit filmrendezővel, Guy Ritchie-vel és 2000-ben máris megszületett közös gyermekük, Rocco Ritchie. 2006 októberében újabb taggal bővült a család, Madonna és Guy Ritchie örökbe fogadtak egy kisfiút, akit David Banda Mwale Ciccone Ritchie névre kereszteltek. 2008-ban a pár ugyan elvált, de közös megállapodásuk szerint továbbra is közösen nevelik gyermekeiket. 2009-ben Madonna úgy döntött, hogy még egy kislányt örökbe fogad, így került szárnyai alá Mercy James Malawi. Az immár négygyermekes anyuka folyamatosan dolgozik – új lemezén ügyködik és legnagyobb lányával, Loudresszel együtt közös ruhamárkát alapítottak. És persze mindeközben fiatal férfiakkal hetyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.