A legtutibb családbarát programok hétvégére

család családbarát program gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazán szórakoztató gyerekbarát hétvégi programot keresel? Hiába a folyamatosan nyüzsgő főváros, élvezetes budapesti családi elfoglaltságot néha nem is olyan könnyű találni. Összeszedtünk hát öt olyan tuti programot, amely biztosan felvillanyozza majd a gyerkőcöket!

Tropicarium – a cápás állatkert
A Camponában található vízi állatkertben az év minden napján várják a látogatókat. Az állatok itt nem ketrecben, hanem hatalmas akváriumokban élnek, a 12 méteres látványfolyosónak köszönhetően pedig szinte karnyújtásnyira lehet megcsodálni a különleges trópusi élőlényeket, egyebek mellett a tigris- és barna cápákat. A látványos cápaetetés és rájasimogatás garantáltan leveszi a lurkókat a lábukról! Ha pedig a kis család a Tropicarium minden egyes zugát végigjárta már, a közös programok az állatkerten kívül is folytatódhatnak! A Campona falain belül, a Tropicarium mellett a megannyi finomságot kínáló ételudvar, a Kölyökpark, a mozi és sokak nagy kedvence, az interaktív szórakozást kínáló Csodák Palotája is várja a szórakozni vágyó családokat.

Forrás: www.tropicarium.hu

Sweet escape – a családi szabadulás
Kicsit nagyobb gyerekeknek keresel hétvégi szórakozást? Egy izgalmas szabadulós játékra biztosan vevők lesznek! Egy szabadulós játék nagyszerű lehetőség arra, hogy a gyerekek próbára tegyék és egyúttal fejlesszék mind logikai, mind kreatív gondolkodásukat. Megnyugodhatsz, a Sweet Escape szabadulós játékban nincs semmi félelmetes, nincs ijesztgetés, és nincs horror! Az ötletes feladatok úgy fejlesztik a gyerekek együttműködési és kommunikációs készségét, hogy azonnali pozitív visszajelzést és sikerélményt is nyújtanak.

Budapesti Bábszínház – kicsiknek és nagyoknak
Eddig azt gondoltad, hogy a bábszínház csak a pici gyerekeknek való? Akkor bizony tévedtél! Gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek számára egyaránt igazi csodát jelent az a pillanat, amikor egy addig élettelennek tűnő báb életre kel és elvarázsolja a közönséget a játékával. A Budapesti Bábszínházban az év számos napján tartanak előadásokat, naponta többet is délelőttől kora estig. A bábszínház repertoárjában minden korosztály megtalálhatja a szívének kedves előadást.

Forrás: www.budapest-babszinhaz.hu

János-hegy, Erzsébet-kilátó – irány a szabadba
Bár az áprilisi időjárás nem a kiszámíthatóságáról híres, de ha a hétvégén kegyes lesz hozzánk, és kirándulásra alkalmas idővel örvendeztet meg bennünket, akkor nincs mese, szedd össze a gyerkőcöket, és irány a János-hegy! Az Erzsébet-kilátóba felmászva gyönyörködhetsz a fákban, felfedezheted a hegy élővilágát, és élvezheted a friss, tiszta levegőt! Tavasszal az egész hegy virágba borul és kizöldül, ezt a látványt bizony nem érdemes kihagyni. Ráadásul a gyermekvasúttal, a fogaskerekűvel vagy a Zugligeti Libegővel tovább fokozhatod a gyerkőcök élményét.

Forrás: www.janoshegyikilato.hu

Noé Állatotthon – a kellemes a hasznossal
Imádják a gyerekek az állatokat, de nem engedhetitek meg magatoknak, hogy kutyust vagy macskát tartsatok? Kutyázzatok egy kicsit a Noésoknál! Éppen kisállat beszerzésén töröd a fejed? Látogassátok meg a gazdira váró szőrmókokat! Van, hogy kifejezetten családoknak szóló hétvégi programokkal várják az érdeklődőket, de ha nincs is éppen külön program, akkor is érdemes ellátogatnod a gyerkőcökkel, hiszen sok-sok hasznos információt megtanulhatnak a felelős állattartásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.