Újabb őrület! Egyre több babát neveznek el a Trónok harca karakterei után

Forrás: Facebook/Game Of Thrones -
keresztnév kisbaba sorozat szülő karakter névválasztás Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Arya, Tyrion és Khaleesi – a The Huffington Post írása szerint ezek a keresztnevek törtek a legnépszerűbb amerikai keresztnevek listájának élére az HBO nagysikerű sorozatának indulása után.

Egyre több kisbaba kapja a nevét a Trónok harca népszerű karakterei után. Még mielőtt 2011-ben kezdetét vette volna az őrület, az Arya név még csak a 942. helyen volt Amerika legnépszerűbb lányneveinek listáján.

Forrás: Facebook/Game Of Thrones

Az HBO nagysikerű sorozatának hála azonban a legfiatalabb Stark-lány különleges hangzású neve 2013-ra már a 277. helyen állt. Hasonlóan alakult a Daenerys név sorsa is: a The Huffington Post írása szerint a tengerentúlon (és egyben az egész világon) azelőtt soha nem lehetett hallani, a Trónok harca debütálása után, 2013-ban azonban már 67 kisbaba kapta ezt a nem mindennapi nevet.

Meglepő módon a Sárkányok anyja címe, a Khaleesi is kedvelt keresztnévvé vált a leendő szülők körében: a semmiből jött nevet 2013-ra már 241 kisbaba tudhatta magáénak. A lányneveken túl a fiúknak szánt keresztnevekre is inspirálóan hatott a sorozat: Tyrion nevét 2013-ra 43 baba viselte (2011-ben még csak 11 fiúcskát neveztek el így).

Királynők, árvák, kurtizánok és amazonok

A női sors cseppet sem mondható leányálomnak Westeroson: a Life.hu korábban ITT mutatta be, milyen típusú karakterek képviselik a gyengébbik nemet a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő sorozatban.

A Jaime név is nagy utat tett meg: 2010-ben, a sorozat kezdete előtt még csak 85 babát anyakönyveztek ezen a néven, 2013-ra azonban már 682 kisbabát hívtak így. Nem meglepő ugyanakkor, hogy a sorozat gonosz karaktereinek nevei nem túl népszerűek a szülők körében, így a Cercei,a Joffrey és a Tywin nevet egyetlen gyermek sem kapta 2013-ig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.