Marilyn Monroe szülő család sztárok Hollywood Jack Nicholson apa 50 Cent Steve Jobs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy keménykezű, ugyanakkor féltő, gondoskodó apa minden gyermek életében fontos szerepet játszik - vagyis játszana. Az alábbi hírességeknek ugyanis nem adatott meg az az öröm, hogy  édesapa mellett nőjenek fel.

Marilyn Monroe

Marylin Monroe 1926-ban Norma Jeane Mortenson néven látta meg a napvilágot, az idegileg labilis Gladys Baker harmadik gyermekeként. Marilyn születési anyakönyvi kivonatában Martin Edward Mortensen neve szerepel az apa mezőben, azonban anyja akkor már nem élt vele együtt, Mortensen pedig sosem ismerte el őt lányaként. Norma Jane alig volt 12 hetes, amikor anyja először nevelőszülőkhöz adta, és a következő évei elég hektikusan teltek: több nevelőcsaládnál is élt, sőt még egy árvaházat is megjárt.

Forrás: AFP

Jack Nicholson

Jack Nicholson gyermekkora nem volt mindennapi. Amikor Jack 39 éves nagyanyja, Ethel May Nicholson megtudta, hogy lánya, June teherbe esett, rendkívüli döntést hozott. Mivel lánya nem volt férjnél, hogy elkerüljék a szégyent, Ethal magára vállalta a gyerek nevelését, sőt mindenkinek - még Jacknek is - azt állították, hogy ő az édesanyja. Nicholson abban a hitben nőtt fel, hogy June a nővére. A színész egészen 37 éves koráig nem tudta meg az igazat.

Forrás: AFP

De akkor most jöjjön az apakérdés. az egyik elmélet szerint Nicholson apja egy Don Furcillo-Rose nevű férfi volt, aki teherbe ejtette az akkor 17 éves June Francis Nicholsont. A másik elmélet szerint Jack Nicholson apja egy zenekarvezető, zongorista, táncstúdió-tulajdonos volt, Eddie King, aki saját rádióshow-jában szerepeltette June Nicholsont, mielőtt a lány teherbe esett volna.

Még maga June sem volt biztos abban, hogy ki is pontosan fia apja.

Steve Jobs

Az Apple alapítója 1955-ben született Joanne Carole Schieble és Abdulfattah 'John' Jandal fiaként. Anyja katolikus német bevándorlók gyermeke volt, apja gazdag szír muzulmán családból származott. Szülei az egyetemen ismerkedtek össze, ahol Jandal tanársegéd volt, Schieble pedig végzős hallgató. A lány szülei nem nézték jó szemmel a kapcsolatot, és amikor 23 évesen Joanne teherbe esett, haldokló apja azzal fenyegette, hogy ha hozzámegy Abdulfattahhoz, kitagadja. Ilyen körülmények között a pár inkább úgy döntött, örökbe adják fiukat. A kis Steve új apukája Paul Reinhold Jobs lett, aki a parti őrségnél volt gépész, új anyukája pedig az örmény származású Clara Hagopian. Évekkel később egy interjúban megkérdezték Steve Jobstól, hogy mit gondol a valódi szüleiről, a válasza csak ennyi volt: "Nekem Paul és Clara Jobs az igazi szüleim."

Steve Jobs Forrás: AFP

50 Cent

50 Cent New Yorkban, Queens környékén nőtt fel, édesapját sosem ismerte. Anyja, Sabrina 15 évesen szülte, és csupán 8 éves koráig nevelte a fiát, ugyanis 1983-ban meggyilkolták. Sabrina kokainkereskedéssel foglalkozott, és csupán 23 éves volt, mikor valaki gyógyszert tett az italába, amitől eszméletét vesztette, ezután pedig bezárták egy lakásba, ahol kinyitották a gázcsapokat.

Forrás: AFP

Anyja halála után Jackson a nagyszülei házába költözött. Így emlékezett vissza erre az időszakra: "A nagymamám azt mondta nekem, »Az anyád nem jön haza többé. Nem jön, hogy elvigyen. Mostantól itt élsz, velünk.« Ekkor kezdtem el alkalmazkodni az utcához."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.