Állati örökösök - Kóbor macskából luxuskandúr

örökség állat milliomos priceless otthon házi kedvenc háziállat macska végrendelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van az úgy, hogy az ember legjobb barátja, vagy akár legközelibb hozzátartozója egy hűséges házi kedvenc. Aki osztotta meg már az életét egy édes négy- vagy akár kétlábúval, az tudja jól, hogy egy állat mennyire nagyon tud szeretni – néha bizony jobban, mint egy ember. Éppen ezért nem egy gazdi döntött már úgy a végrendeletében, hogy imádott kedvencét teszi meg egyetlen örökösének.

Az már más kérdés, hogy az így kapott milliókkal egy kedves szőrpamacs mit tud aztán kezdeni...

Tinker, az úri macska

Kóbor macskából milliomos – Tinker valódi sikersztorit tudhat maga mögött. A nyolcéves kandúrt néhány éve egy gazdag özvegyasszony, bizonyos Margaret Layne vette magához. Sajnálatos módon azonban nem sokáig élvezhették egymás társaságát, ugyanis az idős asszony nem sokkal ezután elhunyt. Szeretett cicájával azonban meglehetősen bőkezűen bánt:

a gazdi kedvencére hagyta nagy észak-londoni otthonát, 232 millió forintnyi vagyonát, ráadásnak a cica még egy 65 millió forint értékű vagyonkezelői alap tulajdonosa is lett.

A volt gazdinak csak egy kikötése volt: ha a cicus elkóborol, bukja az örökségét. Erre azonban a segítőkész szomszédoknak köszönhetően nem került sor, ők felügyelnek ugyanis a milliomos szőrgombócra.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Gigoo, a dollármilliók között kapirgáló tyúk

Miles Blackwell, az egykori brit kiadótulajdonos igazi állatbarát volt. Olyannyira szerette a négy- és kétlábúakat, hogy házi kedvencének egy kapirgáló tyúkot választott. Mikor Blackwell nyugdíjba ment, minden érdekeltségét eladta, és vidékre költözött. Amikor ezután nem sokkal, 2001-ben elhunyt, vagyonának nagy részét jótékonysági szervezetekre hagyta, a tyúkja, Gigoo pedig 2,9 milliárd forintnak megfelelő fontot kapott.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A milliomos macskavőlegény

Dusty Springfield, a hatvanas évek egyik legsikeresebb brit női előadója legendás állatbarát és állatvédő is volt. Az állatok közül pedig a macskák álltak a legközelebb a szívéhez – ez meg is mutatkozott a végrendeletében. Mielőtt 1999-ben meghalt, a végrendeletében Nicholast, a 13 éves macskáját tette meg első számú örökösének, továbbá azt is kikötötte, hogy a cicát továbbra is kizárólag bébiétellel etessék, és élete végéig lakhasson a számára kijelölt faházban. Végakaratában ráadásul azt is meghagyta, hogy a macskát az aktuális gazdája férjül vegye.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Támogatott tartalom

Roberto konyhája: Áfonyás-málnás túrótortahttp://www.life.hu/csalad/20151127-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlEgyszerű, látványos és ínycsiklandozó - Rostás Róbert legújabb finomsága még a nem túl gyakorlott konyhatündéreknek is garantált sikerélmény lehet. Család--2015 legemlékezetesebb sztárházasságaihttp://www.life.hu/csalad/20151127-sztarhazassagok-2015-ben.htmlAhogy szépen lassan közeledünk az év vége felé, ideje számot vetni és feleleveníteni a mögöttünk hagyott hónapokat. A következő hetekben visszaemlékezünk majd azokra a nagyobb családi eseményekre, amelyek 2015-ben történtek a hírességek életében. Most következzenek az idei év legemlékezetesebb sztárházasságai! Család--Karácsonyi sütemények a világ körülhttp://www.life.hu/csalad/20151124-edessegek-a-vilag-korul-az-unnepekre.htmlSzenteste minden család asztalán a legfinomabb hagyományos karácsonyi édességek, sütemények sorakoznak. Vannak, akiknél a bejgli a kedvenc, mások a hókiflire esküsznek – a jól bevált menü pedig minden évben csak ismétli és ismétli önmagát. De mi lenne, ha idén valami különleges, valami egzotikus finomság lenne a karácsonyi vacsora fénypontja?Család--Időgazdálkodás okosan - A stresszmentes, hatékony hétköznapok kulcsahttp://www.life.hu/csalad/20151124-a-gtd-azaz-getting-things-done-modszerrol-beszelgettunk-hamar-domonkossal.htmlRohansz a munkahelyedre, rohansz Petikéért az oviba, majd Pistikének segítesz a matekháziban, közben pedig agyadba villan, hogy egy csepp tej sincs már a hűtőben a reggeli kávéhoz, és fürdetés közben azon is elmorfondírozol, vajon mikor fogsz nekiállni az év végi beszámoló elkészítéséhez. Millió és egy feladat, tennivaló kavarog a fejedben minden áldott nap - miért nem söpröd ki őket egyszerűen a francba? Család--A családon belüli erőszak nem magánügy - A Life.hu a nőkkel szembeni erőszak ellenhttp://www.life.hu/csalad/20151120-life-hu-a-nane-egyesulettel-a-nok-es-a-csaladon-beluli-eroszak-ellen.htmlA nők ellen világszerte követnek el nemi erőszakot, családon belüli erőszakot és az erőszak egyéb formáit. Ha csak a hazai statisztikákat nézzük, a számok akkor is sokkolóak és elszomorítóak. Miért félünk megszólalni? Miért nem kérünk segítséget? CsaládThinkstockEgy dzsihádistának is van édesanyjahttp://www.life.hu/csalad/20151126-isis-iszlam-allam-edesanyak-elvesztett-gyermekek-tortenetei.htmlÉdesanyák, akiknek fiai rossz útra tértek. Édesanyák, akiknek fiai a világ egyik legkegyetlenebb terrorszervezetéhez csatlakoztak. Édesanyák, akik most csak egymásra számíthatnak, és akik azért küzdenek, hogy más családokkal ne történhessen meg az a felfoghatatlan tragédia, amit nekik át kellett élni. Megrázó sorok következnek. CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.