Roberto Konyhája: Fűszeres húsgolyó fehérboros mártásban, tagliatellével

Forrás: Roberto konyhája -
húsgolyó Roberto konyhája tagliatelle sütés-főzés recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a tészta nagy kedvencemmé vált, egy jól bevált recept a vendégváráshoz. A fotózás előtti tesztfőzésen a fehérbor és a marhahús ízére koncentráltam. Amikor a hűtőben megláttam egy kósza darab rokfort sajtot, azonnal belemorzsoltam a már tejszínben cikázó húsgolyók közé. A száraz fehérbor és a rokfort sajt kombinációja teszi igazán ütőssé ezt a receptet. Mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók:

  • 400 g sovány darált marhahús
  • 5 dkg bacon apróra vágva
  • 2 kisebb fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 evőkanál friss petrezselyem felaprítva és egy csipet a tálaláshoz
  • 1 közepes tojás
  • 3 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg rokfort sajt
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Rakjuk tálba a húst a baconnel, a hagyma felével, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojással. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle 2 cm-es golyókat, amiket egy tányérra készítsünk elő.

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és rakjuk bele a golyókat, majd folyamatosan forgatva közepes lángon, 5 percig süssük. Természetesen az első percben hagyjuk, hogy kérget kapjon a húsgolyónk, ezzel vigyázunk arra, hogy a frissen formázott golyó ne essen szét. A paprikákat vágjuk apró kockákra, és a maradék hagymával szórjuk a húsgolyókra, majd jól forgassuk át, és pirítsuk 3-4 percig. Ajánlom, inkább rázogassátok a serpenyőben a húsgolyókat, majd csak akkor kevergessétek, amikor már hozzáadtátok a fehérbort.

Forrás: Roberto konyhája

Tipp!

Darált pulykamellből is elkészítheted. A bacon szalonnától szaftos és ízletes lesz majd a húsgolyó.

Ezek után öntsük fel az 1 deci fehér borral, és forraljuk el folyamatos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a 3 dl tejszínnel is. Amikor felforrt, belekeverjük a rokfortsajtot, és lehúzzuk a tűzről.

Bő sós és olajos vízben főzzük a tésztát készre. Tálaláskor merjük a tejszínes gombócot a tésztára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.