Roberto konyhája recept bacon konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Erre a hétre elhoztam nektek a francia konyha egy remekbeszabott ételét! A quiche-ről, mint mindenki más, én is azt hittem, nagyon nehéz elkészíteni. De tévedni emberi dolog, imádok tésztát gyúrni és ez az egyszerű vajastészta nem lehet nagy kihívás senkinek. A tölteléket pedig kedvünkre variálhatjuk!
Forrás: Roberto konyhája

Én a quiche szalonnás változatra esküszöm, de készítettem már garnélával, gombával és sonkával is. Sütöttem kerekre, vagy muffin formában, de volt alkalom, amikor a kenyérsütő formámba csináltam. A vegetáriánusoknak azt ajánlanám, pirítsanak cukkinit, vagy kaliforniai paprikát a hagymán bacon helyett. Dobják fel különféle sajtokkal és tegye mindenki sajátjává ezt a sok száz éves receptet. Kalandra fel és lisztezzük össze a konyhát!

Hozzávalók

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás sárgája

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Töltelék:

  • 2 dl tejföl 20 % -os
  • 10 dkg bacon
  • 4 tojás
  • 1 fej vöröshagyma apóra vágva
  • 10 füstölt sajt reszelve
  • 1 dl víz
  • és a megmaradt tojásfehérje

Elkészítés

Tészta:

Készítünk tésztát a lisztből, a vajból, a tojás sárgájából és a vízből kis só hozzáadásával. Gyúrjuk sima állagúvá, alaposan meg lisztezett deszkán és hagyjuk hűtőben pihenni 30 percet.
Vajazzunk ki egy 24 cm-es tortaformát és nyújtsuk formára a tésztát és igazítsuk a formába. nem baj ha a széle túl lóg majd, csodásan meg fog pirulni. Süssük elő 10 percet 175 fokos sütőben. Majd vegyük ki, villával szurkáljuk meg.

Töltelék:

A szalonnát pirítsuk meg, adjuk hozzá a hagymát, majd hagyjuk kihűlni. A tejfölt a 4 tojással és a maradék fehérjével kikeverjük, sózzuk-borsozzuk. Hozzá adjuk a kihűlt hagymán pirított szalonnát és a felkarikázott póréhagymát és a félig sült tésztára öntjük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük. Ajánlott a légkeveréses funkció, ha nincs rá mód, adjunk még 5-10 percet a quche-nek a sütőben. Hidegen tálaljuk, de már langyosan fogyasztva is tökéletes és napokig eláll hűtőben.

Quiche baconnal Forrás: Roberto konyhája
Roberto konyhája: Mozzarellával töltött padlizsántáskahttp://www.life.hu/csalad/20160222-roberto-konyhaja-mozzarellaval-toltott-padlizsan-taska.htmlA hét nagyon lazán indulhat, ha egy ilyen könnyed étellel leped meg magad a hétvégi dőzsölés után. Kicsit megidézi majd a nyári grillpartikat, és ha van kedved, egy szelet mustáros tarját is süthetsz mellé. Család--Roberto konyhája: Karamelles almás pitehttp://www.life.hu/csalad/20160215-rostas-robert-a-life-hu-defje-karamellas-almaspitet-keszit.htmlPár hete láttam egy műsort, amiben pitét készítettek, és az volt a cél, hogy a tésztát minél egyszerűbben lehessen készíteni. Kedvet kaptam azonnal a pitekészítéshez, a zöldségesem pedig örömmel segített kiválasztani a legszebb almákat, mert szeretett volna részesülni az eredményből. A jó segítőt mindig meg kell jutalmazni! Család--Roberto konyhája: Valentin-napi csokis cupcakehttp://www.life.hu/csalad/20160205-rostas-robert-a-life-hu-sefje-valentin-napi-csokis-cupcake-et-keszit.htmlRostás Róbert, a Life.hu séfje Valentin-nap alkalmából csokis cupcake-et készít. Próbáld ki te is a receptet, és lepd meg vele szerelmed! Család--Roberto Konyhája: Fűszeres húsgolyó fehérboros mártásban, tagliatellévelhttp://www.life.hu/csalad/20160208-rostas-robert-a-life-hu-sefje-fuszeres-husgolyot-keszit-tagliatellevel.htmlEz a tészta nagy kedvencemmé vált, egy jól bevált recept a vendégváráshoz. A fotózás előtti tesztfőzésen a fehérbor és a marhahús ízére koncentráltam. Amikor a hűtőben megláttam egy kósza darab rokfort sajtot, azonnal belemorzsoltam a már tejszínben cikázó húsgolyók közé. A száraz fehérbor és a rokfort sajt kombinációja teszi igazán ütőssé ezt a receptet. Mindenkinek ajánlom! Család--Roberto konyhája: Darált húsos marharaguleveshttp://www.life.hu/csalad/20160201-rostas-robert-a-life-hu-sefjedaralt-husos-marharagu-levese.htmlSzeretnéd te is új formában látni a padlizsánt és a cukkinit a tányérodon? Ebben a levesben felfedezheted, hogy nem csak salátában vagy roston sütve lehet elkészíteni. Kellemesen felváltja a krumplit vagy a petrezselyemgyökeret a levesben, és kicsit kizökkent a megszokásból. Család--Roberto konyhája: Rozmaringos lazacfilé, vajon párolt balzsamecetes répával http://www.life.hu/csalad/20160125-rostas-robert-a-life-hu-sefje-rozmaringos-lazacfilet-keszit.htmlEddig is sok tápláló és tartalmas receptet hoztam már el nektek, mivel az egészséges táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól bírjuk a hétköznapokat és gondoskodjunk a családról. Most egy lazacos finomságot hoztam, tele omega 3 zsírsavakkal, amit a szívünk hálásan fogad majd. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.