5 dolog, amire elvált szülők gyermekeként tanít meg minket az élet

házasság válás szülők gyermek empátia kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a szüleink elválnak, mintha bennünk is partszakadás történne; nem értjük vagy tudjuk a miérteket. Évekkel később sokszor másképp tekintünk az egészre és rájövünk, hogy valójában a személyiségünk ezáltal is fejlődött – csak más módon.

1. Közelebb kerülünk az anyukánkhoz

"Határozottan apuci kislánya voltam. Bár még mindig az vagyok annak ellenére, hogy a szüleim elváltak. Azonban ennek köszönhetem azt is, hogy anyukámmal egyre több időt töltöttünk együtt és sokkal erősebb lett a viszonyunk, mint korábban. Erre nem számítottam."- Liza (28)

Forrás: Dreamstime

2. Soha nem késő változtatni

"Nyolcéves voltam, amikor a szüleim leültettek és közölték, hogy elválnak. Sok érvet sorakoztattak fel mellette, ezáltal teljesen elpusztították a kapcsolatokba vetett bizalmamat. Aztán azt vettem észre, hogy anyám erősebb és függetlenebb lett, megmutatta nekem, hogy soha nem késő változtatni és egy újabb, boldogabb életet kezdeni, aminek minden percét élvezzük. "- Lili (21)

3. Nagyobb család

"A legpozitívabb dolog, ami a szüleim válásából kisült, az a nagycsalád volt. Mint egyke gyermek, mindig kicsinek éreztem a saját családomat, ezért a mostani mozaikcsaládom igencsak áldás. Nem hogy összeomlott, hanem nőtt a családom mérete."- Rita (32)

Forrás: Dreamstime

4. Függetlenség

"A legjobb dolog, amit a szüleim elválása eredményezett, hogy függetlenné váltam. Megtanultam, hogy az élet nem ér véget egy tragédiával."- Janka (19)

5. Empátia

"A szüleim képesek voltak úgy végigcsinálni a válást, hogy közben empatikusak maradtak és a család többi részére is tekintettel voltak; kevés trauma ért minket. Ami akkor a gyerekkorom harcát jelentette, az lett felnőttkoromra a katalizátorom." - Anita (35)

5 férfitípus, akikhez egyáltalán nem érdemes hozzámenni

A házasság szent dolog és jó esetben egy életre szól ugyanazzal a személlyel. Honnan tudjuk, hogy az igazihoz megyünk hozzá? Sehonnan, de ha az alábbi öt típus valamelyikébe tartozik a vőlegény, nem olyan biztos, hogy működni fog a holtodiglan holtomiglan. Ők azok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.