Hatalmas vitát kavartak az UNICEF gyerekbántalmazásról szóló kisfilmjei

UNICEF felháborodás kampány videó gyerekbántalmazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértők és laikusok is sokan vannak azon a véleményen, hogy az UNICEF Magyar Bizottságának kampánya kifejezetten káros. A gyermekbántalmazásokról beszélni kell, de a videók nem feltétlenül azt a hatást érik el, amit szerettek volna kiváltani.

Az összes kisfilm ugyanarra a mintára épül. A videókban a gyerekek mondják el, hogyan védekeznek a bántalmazójuk ellen otthon, aki általában az apukájuk. Szakértők szerint már önmagában ez sem szerencsés.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Apaellenesnek tartják, és többek között az sem jó, hogy gyerekfilmek előtt vetítették a moziban, ahogy az is kifogásolható, hogy gyerekekkel forgattak - írja az Origo. A szervezet közben a tiltakozók nyomásának engedve kicseréli a bántalmazó apát anyára. Összezavarónak és kifejezetten károsnak tartja a kisfilmeket Deliága Éva gyermekpszichológus is. A gyermekbántalmazás nagyon fontos kérdés, amiről muszáj beszélni azonban a szakértő szerint

ez a kampány elhibázott, és nem éri el a célját.

A szakértő szerint, ha az UNICEF valóban a célcsoportot akarja elérni, akkor használható tanácsokat kellene adnia ismert formátumban arról, hogyan ismerhetik fel a gyerekek, ha a környezetükben valakit bántalmaznak,és kihez fordulhatnak, ha baj van, akár egy segítőn, akár egy segélyvonalon keresztül. Az UNICEF szerint viszont a civil szervezetek félreértették a kisfilm üzenetét.

Nyomtalanul - Seholországba költözött fiatalokhttp://www.life.hu/csalad/20160524-majus-25-az-eltunt-gyermekek-vilagnapja-felkavaro-esetek.htmlMagyarországon 2014-ben a rendőrség 16 885 fiatal- és gyermekkorú eltűnése ügyében adott ki körözést. Még leírni is borzasztó, de az eltűnt fiatalok közül minden évben nagyjából százan többé nem kerülnek elő. Ma, az eltűnt gyermekek világnapján a fiatal csellengőkre emlékezünk. CsaládOrigoKirály Linda meglepő fotót talált magárólhttp://www.life.hu/csalad/20160525-kiraly-linda-meglepo-fotot-talalt-magarol-megosztotta-rajongoival-a-gyerekkori-kepet.htmlMég az énekesnőnek is leesett az álla, mikor megtalált egy fotót, amin ő látható a testvéreivel. Gyorsan meg is osztotta rajongóival, hogy ők se maradjanak le erről. Család--Kamilla a királyi család méregfoga: apasági tesztet követel Harry hercegtőlhttp://www.life.hu/csalad/20160525-kamilla-apasagi-tesztet-kovetel-harry-hercegtol-mert-ugy-gondolja-nem-karoly-az-apja.htmlEgykor Kamillát okolta Diana hercegnő is házasságának megromlásáért, úgy tűnik a hercegné lételeme, hogy feszültséget szítson a családban. Katalint is kínozza, Harry herceggel pedig folyton veszekszik. CsaládAFPAz éhen halt gyöngyösi kislány miatt szigorítanák a gyermekvédelmi szabályokathttp://www.life.hu/csalad/20160525-az-ehen-halt-gyongyosi-kislany-miatt-szigoritanak-a-gyermekvedelmi-szabalyokat.htmlTörvénymódosítás jöhet a Gyöngyösön elhunyt kislány miatt, mivel emberi mulasztások és rendszerszintű hiányosságok is közrejátszottak a kislány halálában. CsaládThinkstockHargitai Bea biztosan nem akar még egy babáthttp://www.life.hu/csalad/20160525-hargitai-bea-modell-biztosan-nem-akar-meg-egy-babat-kisfia-melle.htmlA modell maga sem gondolta volna, hogy ilyen szigorú anyuka lesz, a kis Jasonnek nem engedi, hogy cukrot egyen, és próbál szigorú napirendet tartani, ez azonban őt is nagyon fárasztja. CsaládFotó: Hámori Zsófia/Life.huGörög Zita beszólt Gyárfás Tamásnak az úszóbotrány kapcsán http://www.life.hu/csalad/20160525-gorog-zita-kifejtette-velemenyet-az-uszobotranyrol-beszolt-gyarfas-tamasnak-a-szineszno.htmlA színésznő kissé felháborodott az utóbbi hetekben történt ügyek kapcsán, így egy nyílt levelet írt a Magyar Úszószövetség elnökének, sőt választ is vár a posztjára. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.