Biztosan készen állsz a nyaralásra? Tippek családoknak

Vakáció gyerekek tippek-tanácsok család utazás nyaralás2016 nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekkel nyaralni? Nem kis kihívás, de egyáltalán nem lehetetlen küldetés. Egy a fontos, tervezz előre, és a helyszín, a programok és a közlekedési eszköz kiválasztásánál gondolkozz egy kicsit gyerekfejjel is. Segítünk!

A tökéletes helyszín

Mit tegyél, ha gyerekeknek a nyaralás egyet jelent a pancsolással, strandolással, te viszont inkább a csendes relaxálás mellett tennéd le a voksod? Legyen meg a gyerekek öröme, hidd el, az önfeledt játék mellett te is tudsz majd magadra időt szakítani, és ha szerencséd van, neked is lesz egy-egy nyugodt órád, mikor az árnyékban pihenve belefeledkezhetsz kedvenc könyvedbe. Olyan helyet válasszatok hát, ahol a közelben biztosan van valamiféle strand vagy vízpart. Azzal csak a saját helyzetedet könnyíted meg, ha olyan strandot választasz, ahol van gyerekmedence, vízpartnál pedig a homokost részesítsd előnyben, hiszen a lurkók órákra is elvannak egy-egy homokvár megépítésével.

Forrás: Dreamstime

A megfelelő szállás

Ha nagy családdal mentek nyaralni, a ti érdeketek is, hogy gyerekbarát szállodát keressetek. Az ilyen szállásokon egyrészt sokkal jobban fel vannak készülve az apróságok fogadására (van például etetőszék, megfelelő ágy, gyerekmegőrző), másrészt a személyzet és a többi vendég is sokkal elnézőbb lesz a rosszalkodó csemetéiddel.

Forrás: Dreamstime

Utazz okosan

Ha kisebb gyerekeid vannak, akkor célszerűbb lehet nem túl távoli úti célt választani. Egy többórás repülőút kikészítheti a csemetéket, az út végére fáradtak, nyűgösek lesznek, a nyaralásotok első napja pedig az odaút kiheveréséről fog szólni. Nem is beszélve arról, hogy az utolsó napokon pedig már azért lesznek nyűgösek, mert előre is utálják a hazautat. Az általános jó tanács, bármivel is utazzatok, mindenképp vigyetek magatokkal megfelelő mennyiségű folyadékot is, plusz egy kis rágcsát és némi játékot, ami lefoglalja a kicsiket.

Forrás: Dreamstime

Közös programok

Hidd el, nem fogod tudni minden napotokat lépésről lépésre megtervezni - egy gyerekkel pedig amúgy is muszáj rugalmasnak lenned. Készíts inkább vázlatot, írd össze azokat a lehetőségeket, amelyeket, ha időtök és kedvetek van, szívesen beiktatnátok. A tervezésbe pedig feltétlenül vond bele a gyerekeket is. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden kívánságukat teljesíteni kell, hiszen akkor lehet, hogy egész nyaralásotokat egy fagyizóban kellene tölteni... De mondd el nekik a lehetőségeket, és engedd, hogy ők is kiválasszák a kedvükre valót.

Forrás: Dreamstime

Támogatott tartalom

7 dolog, amiben megváltozik az életed 30 feletthttp://www.life.hu/csalad/20160606-10-dolog-ami-megvaltozik-az-eletedben-az-oregedessel.htmlHúszévesen kiröhögted szüleidet, vagy harminc feletti ismerőseidet az unalmas, otthon töltött szombat estéik miatt? Manapaság mit nem adnál, ha a hét minden napját unalmasan otthon, az ágyadban pihengetve tölthetnéd? Észre sem veszed, de az évek múlásával te is és a környezeted is rengeteget változik - vajon az alábbi pontok közül rád melyik igaz? Család--Kütyü vagy kirakós? Modern és hagyományos játékok http://www.life.hu/csalad/20160607-regi-es-mai-jatekok-hatasa-a-gyerekek-fejlodesere.htmlRégen minden jobb volt. A játékok is. Bár tény, hogy 20-30 évvel ezelőtt nem volt ekkora választék a játékszerek terén, mint ma, a 21. században, de ez nem is volt feltétlenül baj - legalábbis a gyerekek játék közbeni fejlődésének szempontjából. Család--Roberto konyhája: Búzacsírás vitaminsaláta http://www.life.hu/csalad/20160606-rostas-robert-a-life-hu-sefje-buzacsiras-vitaminsalatat-keszit.htmlA forró nyári napokon válassz valami könnyű, mégis finom harapnivalót. Rostás Róbert, a Life.hu séfje most egy különleges salátareceptet hozott neked. Család--Fekete-fehér családok: hírességek, akik színes bőrű babát adoptáltakhttp://www.life.hu/csalad/20160603-feher-hiressegek-akik-szines-boru-babat-fogadtak-orokbe.htmlAz elmúlt évtizedekben egyre több sztár döntött az örökbefogadás mellett, és az sem ritka, hogy a fehér bőrű hírességek színes bőrű kisbabát vegyenek magukhoz. A következőkben olyan sztárokat mutatunk be, akik bőrszíntől függetlenül adoptálták gyerekeiket. CsaládNorthfotoOtthonra vágyva - Egy mélyszegénységben élő család történetehttp://www.life.hu/csalad/20160602-a-melyszegenysegben-elo-zsuzsanna-7-gyereket-nevel-interju.htmlEgy édesanya hét gyerekkel, 29 négyzetméteren. Egészen pontosan egy 29 négyzetméteres, használaton kívüli, szuterén üzlethelyiségben. Lassan egy éve élik ilyen körülmények között mindennapjaikat, reménykedve, hogy lakhatási problémáikra rövid időn belül megoldást találnak. Család--Te is ezekkel játszottál - A 80-as, 90-es évek kedvenc játékaihttp://www.life.hu/csalad/20160531-valogatas-retro-jatekokbol-szavazos-cikk-neked-melyik-volt-a-kedvenced.htmlTudjuk jól: régen minden jobb volt. Mit neked Xbox One, vagy Angry Birds prüssfigura, esetleg Monster High rémisztő babaszörnyek - a kedves Moncsicsit és társait a mai modern játékok nem tudják felülmúlni. CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.