Fertőzés a szegedi klinika újszülött osztályán

Forrás: Instagram/West Midlands Police -
halál bezárás intenzív osztály Szeged újszülött fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kisbaba meghalt, öt megfertőződött a szegedi klinika újszülött intenzív osztályán, ezért bezárták és kiürítik a részleget. Ugyanaz a fertőzés terjed, amelyben Miskolcon 9 gyerek meghalt – tudósít az Origo.hu.

Kiürítik a szegedi gyermekklinika újszülött intenzív osztályát - írja a Délmagyar. A részlegen szombat óta zárlat van: öt csecsemő fertőződött meg a tüdőgyulladást okozó klebsiella baktériummal, egyikük, akinek más betegségei is voltak, meghalt, a többiek állapotát stabilizálták. Ugyanez a fertőzés ütötte fel a fejét tavaly augusztusban Miskolcon, ott tíz nap alatt kilenc koraszülött halt meg.

Illusztráció Forrás: Instagram/West Midlands Police

A tüdőgyulladást okozó baktérium jelenlétét szombaton több csecsemőn is észrevették, azóta nem érkeznek új betegek az osztályra. A csecsemőket a klinikán belül, elkülönítve helyezik el. A koraszülötteket és ellátásra szoruló újszülötteket más társintézményekbe viszik. A rektor azt valószínűsíti, hogy az osztályt csütörtökön vissza lehet költöztetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.