Rossz hír az allergiásoknak - tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja

Thinkstock -
ÁNTSZ allergia roham parlagfű tetőzés pollenkoncentráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A levegőben lévő pollenkoncentráció miatt múlt héten az ország nagy részére bordó riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet. Csak az ország nyugati és északi részén jobb valamivel a helyzet, de még ezeken a területeken is harmadfokú, piros riasztás van érvényben.

Tüsszögsz, könnyezel, fújod az orrod te is? A gyógyszerek viszont elálmosítanak? Akkor ne maradj le a legjobb természetes módszerekről! Kattints IDE a részletekért!

Az ÁNTSZ Facebook-oldalán arra figyelmeztet mindenkit, hogy ilyenkor az arra érzékenyeknek számolniuk kell azzal, hogy asztmás tüneteik akár rohamszerűen jelentkezhetnek. Ennek kockázata csökkenthető azzal, ha a szakorvos utasítása szerint szedik gyógyszereiket, kevesebb időt töltenek a szabadban, esténként hajat mosnak, az ágyneműt gyakrabban cserélik, sűrűbben porszívóznak a lakásban.

Thinkstock

Jó tanács, hogy aki most menne szabadságra, annak belföldi pihenésre az erdővel borított magasabban fekvő hegyes területeket, illetve külföldi nyaralás esetén a tengerpartokat, magashegységi régiókat érdemes választania.

Az előrejelzések szerint a következő napokban már csökken majd a parlagfű pollenkoncentrációja, a mostaninál magasabb riasztási fokozat elrendelésére vélhetően nem lesz szükség.

A Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer térképe a szezonban hetente frissül és az oki.antsz.hu, illetve a www.facebook.com/tisztiorvos oldalakon érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.