Kritikus, de stabil Jules Bianchi Forma-1-es pilóta állapota

Forrás: AFP/Alexander Klein -
Forma-1 baleset Jules Bianchi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kritikusnak, de stabilnak nevezte Jules Bianchi állapotát Matteo Bonciani, az F1 szóvivője. A francia pilóta vasárnap szenvedett súlyos balesetet.

Súlyos, horrorisztikus, őrült és abszurd - ezekkel a jelzőkkel illette a nemzetközi sajtó Jules Bianchi Forma-1-es pilóta vasárnapi balesetét. A francia sportoló szülei 24 órás repülőút után érkeztek a kórházba, így már fiuk mellett lehetnek a nehéz pillanatokban. Barátnője pedig a Twitteren üzent neki. Japánba utazott Gérard Saillant is, aki felügyelte Michael Schumacher kezelését is, amikor a német expilóta síbalesete után kómában volt.

Forrás: AFP/Alexander Klein

A 25 éves versenyző a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő munkagépnek ütközött. Bianchit eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Mie kórház - ahol a versenyzőt ápolják - hétfőn nem közölt semmit Bianchi állapotáról, a Marussia pedig jelezte, tiszteletben tartja a versenyző családjának kéréseit, s azoknak megfelelően ad majd tájékoztatást. Ennek ellenére hétfő délelőtt még arról szóltak a hírek, hogy a sportolót lélegeztetőgépre kapcsolták. Időközben felkerült az internetre egy videó Bianchi balesetéről, amelyet az egyik néző rögzített. Az Origo.hu és a Life.hu azonban etikai okok miatt úgy döntött, nem közli a felvételt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.