Jules Bianchi túl van az első műtéten - önállóan lélegzik

Forrás: AFP -
Japán Nagydíj baleset Jules Bianchit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eszméletlen állapotban vitték kórházba és megműtik a francia Jules Bianchit, aki súlyos balesetet szenvedett vasárnap a Forma-1-es világbajnokság Japán Nagydíján- adta hírül az MTI.

"A pilóta nem volt eszméleténél, amikor rohamkocsival kórházba szállították. A mentőhelikopter nem szállhatott fel a rossz időjárási körülmények miatt" - mondta Matteo Bonciani, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sajtófőnöke.

Jules Bianchi, forma 1, baleset Forrás: AFP

A FIA később közleményben jelezte, hogy a CT-vizsgálat súlyos fejsérülést mutatott ki, így megműtik a pilótát, aki az operáció után az intenzív osztályra kerül.
A futam 40. körében Adrian Sutil, majd egy körrel később Bianchi is balesetet szenvedett ugyanabban a kanyarban, az első jelentések szerint utóbbi éppen a Sutil Sauberjét kiemelő darunak ütközött. A baleset miatt a 47. körben piros zászlóval félbeszakították a versenyt.

"Aquaplaning miatt csúsztam ki" - mondta Sutil, aki szerint ugyanez történhetett Bianchival is.
Az aquaplaning akkor fordul elő, amikor az abroncsok nem tudják kiszorítani a pályán lévő vizet maguk alól, így elvesztik érintkezésüket az aszfalttal, és az autó kormányozhatatlanná válik.
A futamot a Mercedes összetett pontversenyben vezető brit pilótája, Lewis Hamilton nyerte.

A francia L'Equipe vasárnap este azt közölte, hogy Bianchi az első műtétnek köszönhetően nem szorul már lélegeztetőgépre, és ismét magától lélegzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.