Saját maga emelhette ki a hasából az ikergyermekeit egy császárral szült nő

Fotó: Simone Harvey -
has ikrek császármetszés szülés orvos Ausztrália kórház kiemelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ausztrál nő a szó legszorosabb értelmében maga hozhatta világra ikerlányait egy császármetszéses szüléskor egy brit kórházban.

A 41 éves Gerri Wolfe az ausztráliai Newcastle egyik kórházában hozta világra két lányát, akik a Violet és a Matilde nevet kapták. A szülés császármetszéssel történt, rendhagyó módon pedig az édesanya saját maga emelhette ki hasából újszülött gyermekeit.

Fotó: Simone Harvey

Wolfe ezt szerette volna most elkerülni, és annak ellenére is kitartott elképzelése mellett, hogy orvosai és élettársa is tiltakozott az eljárás ellen. Főleg a fertőzésveszélytől féltették a babákat. Végül az anyukára gumikesztyűket húztak - így a nő saját maga vehette ki a hasából a gyermekeit. Ezzel pedig tizenegyszeres anyukává vált.

Császármetszés vagy természetes szülés?

Világviszonylatban, így itthon is egyre nagyobb arányban segítjük világra gyermekünket császármetszéssel. A Life.hu ITT gyűjtötte össze a témával kapcsolatos tényeket és tévhiteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.