Hihetetlen visszatérés előtt áll Natasa Kovacevic győri kosaras, aki elveszítette a lábát

Forrás: http://gyorikosar.hu -
kosárlabda Natasa Kovacevic buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha a szerb szövetség megadja az engedélyt, újra profi lehet Natasa Kovacevic, a Győr korábbi játékosa. A 22 éves kosaras elvesztette az egyik lábát, de így is leigazolná a nevelőklubja.

A szerb Crvena zvezda női csapata arra készül, hogy szerződteti Natasa Kovacevicet, a buszbalesetben egyik lábát elvesztő egykori győri kosarast - írja a Telegraf.rs-re hivatkozva az Origo.

Natasa Kovacevic Forrás: http://gyorikosar.hu

A győri kosárlabdázók 2013. szeptember 7-én balesetet szenvedtek, melyben meghalt Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató. Az akkor ott játszó Kovacevic pedig olyan súlyosan megsérült, hogy a bal lábát térd alatt amputálták.

Kovacevic a szerb lap szerint néhány napja a belgrádi klubnál edz, egy speciális protézissel, és nem lóg ki a társai közül, így a vezetők szeretnék, ha ismét a klubnál játszana. Ehhez már csak hivatalos engedély kellene. Az európai szövetség (FIBA) támogatja Kovacevic visszatérését, a szerb szövetség még nem nyilatkozott.

A 22 éves kosaras elképesztő elszántsága nem újdonság. Már amikor megkapta a műlábát, vagyis bő két hónappal a műtét után, arról beszélt, hogy szeretne visszatérni a pályára. Egy éve új, a játékra alkalmas protézist tesztelt, idén februárban rendes edzésen vett részt, júniusban pedig az Eb budapesti All Star-gáláján szerepelt.

Ez a videó tavaly ősszel készült:

Kovacevic eddig sem tétlenkedett. A baleset óta a FIBA nagyköveteként egy alapítvány képviseletében rászoruló sportolóknak segít, emellett egyszerre végzi a turizmus és sportmenedzser szakot egy belgrádi főiskolán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.