Pitbull és Beyoncé tehet arról, hogy iszunk és cigizünk?

fiatal drog kutatás alkohol Beyoncé példa Pitbull
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg videóban láthatnak a fiatalok dohányzó és alkoholizáló sztárokat, de különösen Beyoncé és Pitbull azok a sztárok, akik rossz hatással vannak a fiatal lányokra.

“Ezekben a videókban a cigarettázást és a szeszfogyasztást izgalmas, erotikus és erőt sugárzó aktusként ábrázolják, aminek hatására sok lány érezheti úgy, hogy szeretne rágyújtani és inni. A videókat főként 13 és 15 év közötti lányok nézik, és ők különösen veszélyeztetett csoportnak számítanak egyébként is” – ismertették a Nottinghami Egyetem szakemberei a friss kutatás eredményeit. Meggyőződésük, hogy fontos volna az ilyesfajta videók megtekintését korosztályossá tenni.

Forrás: Youtube

A kutatók két felmérés segítségével térképezték fel a brit felnőttek és tinédzserek zenei ízlését, azonkívül a top 40-es slágerlista 32 dalának videóját is elemezték. Ezek a klipek 2013 novembere és 2014 januárja között voltak igazán népszerűek. A kérdésekre 2068 tizenegy és tizennyolc év közötti tinédzser válaszolt, míg 2332 tizenkilenc éven felüli felnőtt.

Kiderült, hogy ezeknek a népszerű daloknak köszönhetően

1006 milliószor jelent meg az alkohol, és 203 milliószor a cigaretta a britek életében,

ami egészen biztosan hatással volt a tinik italozási és dohányzási szokásaira.

Forrás: Youtube

A Journal of Epidemiology and Community Health című szaklapban publikált kutatás szerint nem elég a tévében és a moziban látható filmeket korhatárossá tenni, hanem a YouTube-on felbukkanó zenei videókat is fontos volna kontrollálni a fiatalok érdekében.

Mi történik, ha nem iszol alkoholt egy hónapig?

El sem tudod képzelni, mennyi pozitív hatása van a szervezetedre annak, ha egy hónapra dobod hűséges társadat, a bort (és minden más alkoholt is). ITT írtunk róla.

Az alkoholfogyasztás hátulütői

A brit Addaction függőség elleni jótékonysági szervezet adatai szerint a karácsonyi időszaknak köszönhetően decemberben 40 százalékkal nő az emberek alkoholfogyasztási mértéke. Nagy-Britanniában a felnőttek több mint egynegyede fogyaszt az ajánlott mennyiségnél (nőknek 14, férfiaknak 21 egység) több alkoholt. Egy egység körülbelül 25 ml rövid italnak, egyharmad korsó sörnek, vagy egy 175 ml-es pohár bor felének felel meg.

Forrás: Youtube

De mostanában nem is a férfiak, inkább

a 45 és 64 év közötti dolgozó nők isznak a legtöbbet,

ezzel súlyos és visszafordíthatatlan károsodások kialakulását kockáztatva a szervezetükben. Az alábbiakban a szakértők mindent elárulnak a mértéktelen alkoholfogyasztás kiábrándító igazságáról és hatásairól, a szívizom károsodásától a csonttörésen át egészen a meddőségig. Ebben a cikkünkben részletesen kifejtettük az alkoholfogyasztás mellékhatásait!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.