Az eutanáziát választotta a nő, akit egész gyerekkorában molesztáltak

Forrás: Thinkstock -
szexuális erőszak Hollandia molesztálás eutanázia abúzus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orvosai és pszichiáterei szerint annyira súlyosan sérült mentálisan a holland nő, hogy soha nem lett volna képes a teljes gyógyulásra. A húszas éveiben kapta meg az örök álmot hozó injekciót.

Gyermekként molesztálták szexuálisan azt a nőt, aki képtelen volt felépülni az őt ért traumákból. Az iratok szerint 5 és 15 éves kora között érhették folyamatosan molesztálások, ami miatt hallucinációktól, krónikus depressziótól és étvágytalanságtól is szenvedett, ráadásul szinte teljesen ágyhoz kötötten élt.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A pszichiáterei úgy állapították meg, hogy soha nem tud felépülni a poszttraumás stresszből és egyéb mentális betegségeiből. A holland törvények lehetővé teszik az eutanáziát, a nő a gyilkos injekciót a húszas éveiben megkapta annak ellenére, hogy pszichés állapota az úgynevezett intenzív terápia hatására javulni kezdett, de a dokumentumok szerint csak átmenetileg.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Jean-Sebastien Evrard

Esete széles körben felháborította az eutanáziát ellenzőket, hiszen szerintük így halállal büntették a nőt azért, mert gyermekkorában molesztálások áldozata volt - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.