Megküzdött anorexiájával a tornászlány, így válthatja valóra élete álmát

Forrás: Dreamstime -
étkezési zavar anorexia evészavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 25 éves svéd lány sokáig tornász volt, de egy hátsérülés miatt kénytelen volt abbahagyni a sportot, ekkor kezdődött el életveszélyes küzdelme az evészavarral.

Mindössze 12 éves volt Sophia Jansson, amikor anorexiás lett. A fiatal lány sokáig tornázott, ám egy sérülés miatt fel kellett hagynia a versenyszerű sporttal. Tornászként is érezte a nyomást, hogy mindig vékonynak kell lennie, de sérülése után ez fokozódott.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

Alig evett valamit, így természetesen a súlya folyamatosan csökkent. Évekig evészavarral küzdött, de csak 2013-ban diagnosztizálták anorexiával.

Mindenben, amit csináltam a legjobb akartam lenni. Mindenkivel összehasonlítgattam magam, és elkezdtem sok élelmiszert elhagyni az étrendemből.

Nagyon stresszes voltam, állandóan a súlyomon, a megjelenésemen, az edzésen és a kaján gondolkoztam” - beszélt betegségéről Sophia.

Elárulta, csak az volt a célja, hogy ne hízzon meg, amíg nem tud edzeni. Azonban mire felépült sérüléséből, a teste annyira legyengült, hogy egyáltalán nem tudott semmilyen sportot űzni.

Nagyon küzdelmes időszak volt számára az a néhány hónap, amit a kórházban töltött. Meg kellett harcolnia démonjaival, de végül ő kerekedett felül az életveszélyes küzdelemben,

persze segítséggel. Így válhatott valóra Sophia álma, mégpedig az, hogy Ausztráliába költözzön. “Most 110 százalékon élem az életem. Rengeteg helyre el szeretnék még látogatni, sok embert akarok megismerni, és sok munkahelyet kipróbálni. Soha többé nem hagyom, hogy az anorexia irányítsa az életem” - mondta a lány a Daily Mailnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.