Találj rá a belső harmóniára! Tippek és tanácsok, amelyekkel közelebb kerülhetsz önmagadhoz

Forrás: giphy.com -
harmónia természet meditálás joghurt2016 tanulás békesség elfogadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy egész életen át tartó tanulás, hogy megismerjük és elfogadjuk önmagunkat. Mindez elkerülhetetlen ahhoz, hogy békében legyünk saját magunkkal és a minket körülvevő világgal. Úgy érzed, hiányzik valami az életedből? Változtatnál, de nem tudod, hol kezdd? Összegyűjtöttünk néhány apróságot, amelyek segíthetnek abban, hogy rálelj a belső békédre, és harmóniába kerülj önmagaddal.

Tanulj meg elfogadni!

Hozzá kell szoknod ahhoz, hogy bizonyos dolgok menetét nem tudod befolyásolni. Ezek nem tartoznak a te hatáskörödbe. Sokan rengeteg időt és energiát fecsérelnek el, mert nem látják be, hogy nem tudnak mindent megváltoztatni.

A ráfordított stresszel és a szorongással nem oldódik meg semmi – valójában csak a saját energiáidat csapolod le.

Forrás: Dreamstime

Miért érdekel, hogy mit gondolnak rólad azok az emberek, akiknek a véleménye valójában nem is számít neked igazán? Miért gyötröd magad még mindig, amikor sokadszor sem sikerül valami? Engedd el, és hagyd, hogy a maguk útján haladjanak tovább a dolgok. Az elfogadás művészete rengeteg tehertől szabadíthat meg téged, ezért érdemes beépítened a mindennapok gyakorlatába.

Meditálj!

Rohanó tempó, felgyorsult világ és vele együtt totális káosz a fejedben – ismerős? Nincs semmi meglepő abban, ha a nap végére úgy érzed, szétrobban a fejed a rengeteg ingertől, ami a nap folyamán ért téged. A meditáció éppen ebben segít. Napi 20 perc, és teljesen megváltozik az életed. Nagyszerűsége egyszerűségében rejlik: keress egy csendes zugot, dőlj hátra, csukd be a szemed, és csendesítsd el elmédet, tisztítsd meg a gondolataidtól! Ha problémád van az elcsendesüléssel, hallgass relaxációs zenét vagy vezetett meditációs hanganyagokat.

Irány a természet!

Az egyik legegyszerűbb módja, hogy kiszakadj a hétköznapok daráló mókuskerekéből, ha magad mögött hagyod a négy falat, és vele együtt az ottani problémáidat. Egyrészt a jó levegő és a természet közelsége nyugtató hatással van rád,

másrészt ha eltávolodsz a gondoktól, teljesen más szemszögből tudod nézni őket – ez hozzásegíthet téged a megoldáshoz.

Forrás: giphy.com

Szakíts időt egy kiadós sétára, menj el túrázni egy közeli erdőbe, vagy csak ajándékozd meg magadat a parkban ücsörgéssel, és meglátod, teljesen kicserélődsz.

Ne hagyj fel a tanulással!

A jó pap holtig tanul – tartja a mondás. Nem azt mondjuk, hogy legyél diplomagyűjtő, hanem inkább próbálj meg úgy tekinteni az életedre, mint egy véget nem érő tanulásra. Ahhoz, hogy rátalálj a belső békédre, hogy közelebb kerülj magadhoz, rengeteget kell fejlődnöd, és sokat kell még tanulnod a téged körülvevő világról – ez kortól, nemtől, tapasztalattól és mindentől független.

Élvezd az utat, ahogy azzá válsz, amivé és akivé lenni akarsz.

Forrás: Dreamstime

Élj a pillanatban!

Tedd a szívedre a kezedet, és felelj őszintén: az időd nagy részében te is sokat rágódsz a régmúlt eseményein, és téged is olykor frusztrálnak a jövő eseményei? Ez természetes, ám tudatos gondolatokkal és módszerekkel megtanulhatod, hogyan tudsz végre a jelen pillanatban élni. Miért rágódnál olyasmin, ami már megtörtént, és olyanon, ami még sem történt?

A harmónia nem itt kezdődik, hanem a jelenedben.

Tereld tudatosan a gondolataidat: vedd észre, hogy süt a nap, adj hálát, hogy egészséges vagy, becsüld meg azokat, akik körülvesznek és szeretnek téged.

Nem is sejtenéd: sztárok, akik nem a jó testszagukról híresekhttp://www.life.hu/drlife/20160623-sztarok-akiknek-rossz-a-testszaguk-gwyneth-paltrow-russell-crowe-julia-roberts-robert-pattinson.htmlBár azt gondolnánk, hogy egy híresség számára nem jelenthet gondot, hogy elegendő figyelmet fordítson a saját személyi higiéniájára, több olyan példát is találhatunk a sztárvilágban, akik bizonyítják: a pénz nem mindig jár kéz a kézben az igényességgel. Következzenek Hollywood legápolatlanabb celebjei, akiktől - ha jót akarsz az orrodnak - jobb, ha távol tartod magad. Dr. LifeAFPNem lett népszerűbb az óvszer, egyre több a nemi beteg itthonhttp://www.life.hu/drlife/20160706-egyre-tobb-itthon-a-nemi-beteg.htmlTöbbet tudunk a szexuális úton terjedő fertőzésekről, a statisztikák mégis azt mutatják, hogy egyre többen kapnak el valamilyen nemi betegséget. Az óvszerhasználat segítene, ennek ellenére még mindig nem túl népszerű, ahogyan az STD-k (sexually transmitted diseases), vagyis a nemi úton terjedő betegségek kiszűrésére specifikálódott vizsgálatok sem. Dr. Life--Gondolnád? 6 szokás, amelyek ugyanolyan károsak, mint a dohányzáshttp://www.life.hu/drlife/20160629-6-szokas-amelyek-olyan-karosak-mint-a-dohanyzas-koztuk-az-ulomunka-az-alvasmegvonas.htmlSokan azt gondolják, ha nem dohányoznak, akkor már eleget tettek az egészségük megőrzése érdekében, pedig van néhány rossz szokás, amely a szakemberek szerint legalább annyira ártalmas, mint a cigaretta. Dr. LifeOrigoMegdöbbentő: már a csecsemők egy része is elhízotthttp://www.life.hu/drlife/20160628-minden-tizedik-felevesnel-fiatalabb-gyerek-elhizott-ami-noveli-a-cukorbetegseg-kockazatat.htmlNem csupán a felnőtteket fenyegeti a túlsúly és az ebből adódó megbetegedések veszélye: minden tizedik, félévesnél fiatalabb gyermek potenciálisan túlsúlyos, 5%-uk pedig elhízott, ami jelentős mértékben hozzájárulhat a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához. Dr. LifeOrigo„Én vagyok az, aki szúrja magát"http://www.life.hu/drlife/20160623-milyen-az-elet-cukorbetegen-interju.htmlReznák Róbert 26 éves, mentős, imádja a hivatását, megjárta az El Caminót, szeret utazni – és 1-es típusú cukorbeteg immár ötéves kora óta. Vajon hogyan éli meg mindezt egy fiatal, élettel teli férfi? Hogyan áll hozzá a környezete? Mi az az állapotára irányuló kérdés, amivel ki lehet kergetni a világból? Miért érzi magát mégis erősebbnek bárki másnál? A cukorbetegek világnapja alkalmából készült beszélgetésünkből minden kiderül. Dr. LifeOrigoElváltozott a hangod? Ez állhat a háttérbenhttp://www.life.hu/drlife/20160623-az-elvaltozott-hangszin-szamos-betegsegre-utalhat.htmlEgy-egy légúti megbetegedés vagy annak szövődményei gyakran az ember hangszínének megváltozásával járnak. Ám mi van akkor, ha rövid idő elteltével sem múlik a panasz? Most kiderül. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.