Életmentő műtéten esett át Végvári Ádám, Neoton Família frontembere

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Végvári Ádám Neoton Família
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Neoton Família népszerű frontembere, Végvári Ádám már másodszor menekült meg a halál torkából. A 65 éves zenésznek egy hajszálon múlt az élete, vakbélgyulladása volt és azonnal operálni kellett.

A gitáros éppen síelni készült, de fájt a hasa és felesége unszolására, az indulás előtt nézette meg magát az orvossal, aki haladéktalanul a műtőbe parancsolta. Amennyiben ugyanis a vakbél perforál, az halálos is lehet. Végvárinak már kedden fájdalmai voltak, de nem gondolta volna, hogy ebből komoly baj lehet - írja a Blikk.

Végvári Ádám Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Izomlázra, gyomorrontásra gyanakodtam, ám ahogy telt az idő, egyre erősebb volt a fájdalom. Gondoltam, majd elmúlik" - mesélte a kórházi ágyán a zenész. "Nyugtatgattam a feleségemet, akinek megígértem, ha hazajövünk a síelésből, elmegyek orvoshoz, de Ildikó ragaszkodott hozzá, hogy előbb vizsgáltassam meg magam. Ennek köszönhetem az életem!

A Neoton dalszerzőjét szerda éjjel vitték az Üllői úti 1. számú sürgősségi klinikára, ahol az ultrahang- és a CT-vizsgálat megállapította, azonnal meg kell műteni a vakbelét, hogy ne perforáljon. "Az utolsó pillanatban érkeztünk, én naív még azt, hittem, az orvosi vizsgálat után hazaengednek és utazhatok Eplénybe síelni. Szerencse, hogy nem a sípályán ért utol a baj. A feleségem kedves erőszakosságának köszönhetem, hogy túléltem az esetet, amiért hálás vagyok" - magyarázta Ádám.

A zenész egyszer már majdnem belehalt egy korábbi betegségébe, 1985-ben nyombélfekéllyel szállították a Honvéd Kórházba, ahol a sikeres beavatkozás után elárulták az orvosok, ha csak egy órát késik a beszállítása, nem éli túl. A gitáros-énekes immáron kétszer menekült meg a halál torkából - tájékoztat a lap.

"Harminc éve a betegségem miatt el is maradt a Neoton nyári turnéja. Most jövő hét végén lenne Csepregi Évával egy közös koncertünk, még bízom benne, hogy megtarthatjuk. Február 3-án viszont Siófokon lép fel a zenekar, addigra biztosan felgyógyulok. Az orvosok azt ígérték, ha minden jól megy, szombaton hazaengednek, ha nem, néhány napot még maradnom kell a kórházban - bizakodott Végvári Ádám, aki azért abban is bízik, a síelés sem marad el idén, hiszen korábban megígérte azt életmentőjének, Ildikónak.

Csepregi Éva és Végvári Ádám Fotó: Szabó Gábor - Origo
Egy csomó, ami nem mellrákot jelezhttp://www.life.hu/drlife/20170118-a-csomo-ami-nem-mellrakot-jelez-a-fibroadenoma.htmlTermészetes, hogy szinte rögtön a legrosszabbra gondol az ember lánya, amikor valamilyen oda nem illő dolgot vesz észre a testén - például egy csomót tapint ki a melleiben. Ugyanígy járt Anna is, aki mindössze 17 éves volt, amikor zuhanyzás közben észrevette magán az elváltozást. Dr. Life--Orvosi műhiba miatt lett torz egy nő: Évekig nem ment utcára http://www.life.hu/drlife/20170119-orvosi-muhiba-miatt-valt-torzza-egy-no.htmlAz 54 éves nő egy kicsit fiatalítani szeretett volna az arcán, cserébe felismerhetetlenül torz lett. Dr. Life--Félrediagnosztizálták a férfit - Hamarosan meg fog halnihttp://www.life.hu/drlife/20170119-szorulasnak-hittek-a-rakot-emiatt-haldoklik-a-ferfi.htmlElképesztő, de szorulásnak nézték a férfi kezdődő rákját. Emiatt már csak néhány hónap maradt hátra a 29 éves édesapa életéből. Dr. Life--Valóban csak az étrenden múlik a rák?http://www.life.hu/drlife/20170117-ime-a-gyogyulast-igero-rakellenes-etrendekrol-az-igazsag.htmlAz internet a lehetőségek tárháza: az itt fellelhető írások nagy része soha nem hallott gyógymódokat kínál az egyszerű ember számára is, és mielőbbi felépülést és egészséget ígér azoknak, akik bármire képesek lennének, hogy megmentsék maguk vagy szerettük életét. A nagy gond mindezzel az, ha a beteg elhiszi, hogy csakis ez, jelen esetben az étrend segíthet, az orvosi utasításokat és javallatokat pedig figyelmen kívül hagyja. Dr. LifeAFPTudományos áttörések az egészségügyben: ezeket várhatjuk 2017-tőlhttp://www.life.hu/drlife/20170118-tudomanyos-attoresek-az-egeszsegugyben-2017-ben.htmlMindenki kíváncsi arra, hogy mit hoz a jövő, és vajon lesznek-e olyan új orvostudományi áttörések, amelyek akár a mi életünket is befolyásolhatják. Csodák persze nincsenek, az előrejelzések szerint azonban számíthatunk rá, hogy a közeljövőben teljesen megváltozik majd az orvostudomány hozzáállása néhány nagyon fontos témában. Íme. Dr. LifeThinkstockElképesztő: Két anyja és egy apja van a kisbabánakhttp://www.life.hu/drlife/20170118-harom-szuloje-van-az-ujszulott-kisbabanak.htmlRitka orvosi csodának lehetünk tanúi: született egy kisbaba, akinek három szülője is van. Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.