Felfüggesztette botrányba keveredett szülészét a Semmelweis Egyetem

Forrás: Thinkstock -
szülész hálapénz botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfüggesztették a Semmelweis Egyetem orvosát, aki állítólag utólag pénzt kért a szülések levezetéséért.

Az egyetem hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a II. számú szülészeti klinika kezdeményezésére a klinikai központ elnöke belső vizsgálatot indított azon orvos ellen, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletesként utólag pénzt kért a szülések levezetéséért. Merkely Béla, a klinikai központ elnöke a vizsgálat idejére azonnali hatállyal felfüggesztette az érintett orvost a munkavégzési kötelezettség alól. További tájékoztatást a vizsgálat lezárása után ad az egyetem – írták.

A 444.hu pénteken írt arról, hogy egy Facebook-csoportban tett bejegyzést közzé egy nő, akitől a szülés levezetése után az orvos 160 ezer forintot kért. A portál megkeresésére akkor az egyetem azt közölte: a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője etikai vizsgálatot kezdeményez az orvos ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.