Ez most a leggyakoribb baleset a konyhában - Nem fogod elhinni

sérülés avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészséges, finom és elképesztően népszerű az avokádó. A baj csak az, hogy sokan nem tudják, hogyan hámozzák és szeleteljék fel. Az Instagram pedig tele van félelmetes avokádósérüléssel.

A The Times riportjában megszólaló sebész szerint rohamosan nő a baleseti sebészeten megjelenő olyan betegek száma, akik avokádószeletelés és -pucolás közben sérültek meg. "Az emberek nem ismerik az avokádót. Nem tudják, hogy már egy puha, érett növényt vásárolnak, amely könnyen megcsúszhat a kezükben. De a legnagyobb baj, hogy fogalmuk sincsen arról, hogyan kell avokádót hámozni, és kivenni a magját" - mondta Sheel Sharma sebész.

#avocadoinjury #ouch #eathealthytheysaid

Steph Ann (@sproffitt13) által megosztott bejegyzés,

Ismerd az avokádót!

Az avokádónak először keményebb a héja, így picit erőteljesebben nyomjuk rá a kést, de nem kell teljes erővel! Hiszen ezután jön a puha, érett hús, amin könnyedén átvág a kés, majd ismét a keményebb részhez, a maghoz érünk. "Emiatt a bizonytalanság miatt hamar a tenyerünkben landolhat a kés, akkor pedig baj van" - mondja a doki. Idén májusban akkora volt az avokádó-kézsérülés, hogy a Twitteren trend lett az #avocadohand kifejezés. Bár maga a sérülés módja elég viccesnek tűnhet, a sebek már annál veszélyesebbé is válhatnak.

Mit tegyél, ha elvágtad a kezed, és nem az avokádót szeletelted fel?

Azonnal nyomj rá valamit (mondjuk egy tiszta konyharuhát) és tartsd felfelé a karodat. Ha a vérzés nem áll el, vagy a sérülés komolyabb, a seb mélyebb, akkor irány a helyi ügyelet, valószínűleg szükséged lesz néhány varratra.

Avocado Hand Poster Child. • • • #46DaysLater #WeMeetAgain #MillennialProud #AvocadoHand ✋

Jamie Zelenski (@jame_zele) által megosztott bejegyzés,

Mire jó az avokádó?

Az avokádó termés húsa sok fehérjét, többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, B-vitamint tartalmaz. Csakis az érett avokádót fogyaszd, mert az éretlen termések mérgezőek lehetnek. Óvatosan vágd ketté az avokádót, majd a magot egy kés vagy kanál segítségével távolítsd el. A húst sóval és borssal szórd meg, citromot vagy ecetet csepegtethetsz rá.

Segítség: így hámozd meg az avokádót!

Fagyi és turmix avokádóbólhttp://www.origo.hu/tafelspicc/20170412-avokado-etterem-nyilt-new-yorkban.htmlTonhallal töltött avokádóhttp://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/eletmod/20170313-tonhalas-avokado.htmlA brownie is lehet egészséges! Készítsd avokádóvalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160916-keszits-egeszseges-avokados-browniet.htmlTudja-e, hogy súlyos sérülést okozhat a mikrohullámú sütő?http://www.origo.hu/tudomany/20170612-sokan-talan-nem-tudjak-de-egy-egyszeru-vizmelegites-is-sulyos-serulesekhez-vezethet.htmlTóth Vera a szteroid miatt hízott el: most térdsérülése miatt lenne szüksége injekciókrahttp://www.life.hu/drlife/20170601-toth-vera-a-szteroid-miatt-hizott-el.htmlElképesztő égési sérüléseket szenvedett egy 17 hónapos gyermekhttp://www.life.hu/drlife/20170428-beszelni-es-jarni-sem-tud-az-egesi-seruleseket-szenvedett-gyerek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.