40 napig nem ment vécére a férfi: nagyon veszélyes, amit csinált

vécé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy férfit félreállított a rendőrség, és mielőtt a kocsijához értek volna, látták, hogy valamit lenyel. Feltételezték, hogy a becsomagolt kábítószert próbálja eltüntetni ily módon. Őrizetbe vették, és figyelték, vagyis csak figyelni akarták a székletét, de ő 40 napig nem volt hajlandó elvégezni a nagydolgát, igaz, alig evett. 

Hogy mi történt a férfival, nem tudni, de az (igaz vagy sem) eset kapcsán a Blikkrúzs arról ír, hogy nagyon súlyos következményei lehetnek, ha valaki nem akar vagy nem tud elmenni vécére.

A hosszabb ideig történő székletvisszatartás betegségek kapcsán szokott előjönni és egyik következménye a vastagbél megnagyobbodása, ami ijesztő méreteket ölthet, és egészen a bordáig feltolódhat. Az fekália megkeményedik és a vastagbelen szakadást idézhet elő. Ráadásul a hosszú ideig történő visszatartás tönkreteheti a természetes bélmozgást.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.