A dietetikus szerint három liter folyadékra van szüksége naponta egy felnőttnek

dietetikus folyadék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy három liter folyadékra van szüksége egy átlagos súlyú felnőttnek naponta, a pontos mennyiségét a testsúlya határozza meg – mondta Miháldy Kinga dietetikus szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A szakember ismertetése szerint felnőtteknél 10 kilónként 4 deciliter folyadékot kell bevinni naponta, így egy 70 kilogrammos ember esetében ez 2,8 litert jelent.Hozzátette, helytálló az a közvélekedés, miszerint 2–2,5 liter vízre van szüksége egy átlagos súlyú embernek, hiszen a maradékot a táplálkozás során, például gyümölcsökből, zöldségekből vagy egyéb, folyadéktartalmú ételekből lehet fedezni.

A szakember ismertetése szerint felnőtteknél 10 kilónként 4 deciliter folyadékot kell bevinni naponta, így egy 70 kilogrammos ember esetében ez 2,8 litert jelent. Hozzátette, helytálló az a közvélekedés, miszerint 2–2,5 liter vízre van szüksége egy átlagos súlyú embernek, hiszen a maradékot a táplálkozás során, például gyümölcsökből, zöldségekből vagy egyéb, folyadéktartalmú ételekből lehet fedezni.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.