5 tevékenység, ami után azonnal moss kezet

Forrás: Thinkstock -
betegség kézmosás baktérium
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eláruljuk, mi az az 5 mindennapos tevékenység, ami után minden esetben kötelező kezet mosni, ha nem akarsz megbetegedni.

Bevásárlás után

A bevásárlókocsit, illetve a -kosarat naponta rengetegen megfogják, így helyesen teszed, ha a boltból hazaérve azonnal kezet mosol. A Cheatsheet azt írja, több százezer baktérium telepszik meg ezeken, amelyek között akad a súlyos problémákat okozó E-coli is.

ATM használata után

Talán mondanunk sem kell, az automaták nyomógombjain vagy érintőképernyőjén mennyi baktérium telepszik meg. Sokak szerint ezek legalább annyira piszkosak, mint a nyilvános vécék. Hogy elkerüld a hasmenést és egyéb fertőzéseket, jobb, ha azonnal kezet mosol utána.

Moss gyakran kezet, ha nem akarsz megbetegedni Forrás: Thinkstock

Repülés után

Sokan nem is gondolnák, de a repülőgép is tele van kórokozókkal. Legyen szó a karfáról, a párnáról vagy a mosdóról, mindegyik dúskál a baktériumokban. Bár a zárt légtér miatt a levegő sem túl egészséges a fedélzeten – és ez ellen sajnos nem sok mindent tudsz tenni –, leszállás után mindenképpen moss kezet.

Kézfogás után

Baráti gesztus is lehet a kézfogás, ugyanakkor általa rengeteg kórokozót összeszedhetünk. A téli időszak során megfázást vagy influenzát is sokkal könnyebben elkaphatunk, ha gyakran rázunk kezet emberekkel.

Tömegközlekedési eszköz használata után

Nem meglepő, hogy a tömegközlekedési eszközökön naponta rengetegen megfordulnak, ezáltal lehetőséget adnak a baktériumok elterjedésének. Kapaszkodni buszon és villamoson egyaránt ajánlott, ezért ha hazaértél, feltétlenül moss kezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.