Egy új kutatás szerint a kétévesnél idősebb gyermekeknek nincs szükségük délutáni alvásra

Forrás: Shutterstcok -
kutatás délután alvás kétéves gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai tanulmány szerint a kétévesnél idősebb gyerekeknek már nincs szükségük alvásra napközben.

A kisgyerekek délutáni lefektetése a legtöbb szülő számára küzdelem, egy új kutatás szerint pedig teljesen felesleges a harc, ugyanis a kétévesnél idősebb kicsik számára már nem előnyös a napközbeni pihenés.

Megdőlt a délutáni alvás mítosza Forrás: Shutterstcok

Egy amerikai tanulmány szerint rosszabb alvási minőséget eredményezhet a későbbiekben is. A kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a napközbeni alvás a későbbiekben viselkedési és egészségi gondokat okozhat, beleértve a fejlődési rendellenességeket és az elhízást. Karen Thorpe professzor szerint a kétévesnél idősebb gyermekek már képesek szabályozni az alvási szokásaikat – írja a The Sun.

Így érzi most magát Törőcsik Marihttp://www.life.hu/drlife/20190415-igy-erzi-most-magat-torocsik-mari.htmlTörőcsik Mari elárulta, mostanában gyakran kerül kórházba, de ettől eltekintve jól érzi magát. Dr. Life--Liptai Claudia lánya, Gesztesi Panka már jobban van – fotóhttp://www.life.hu/drlife/20190415-liptai-caludia-lanya-mar-jobban-van.htmlLiptai Claudia lánya több mint két hete szenvedett súlyos sérülést, de a jelek szerint már jobban van. Dr. LifeOrigoEszenyi Enikő betegsége miatt elmarad néhány előadáshttp://www.life.hu/drlife/20190415-eszenyi-eniko-betegsege-miatt-elmarad-nehany-eloadas.htmlAggódnak Eszenyi Enikőért a rajongói, ugyanis a színésznő előadásait lemondták: ezért nem léphet színpadra. Dr. Life--Egy indiai férfinak acélrúd fúrta át a fejét, de túlélte az esetethttp://www.life.hu/drlife/20190415-egy-indiai-ferfinak-acelrud-furta-at-a-fejet-de-tulelte-az-esetet.htmlElképesztően szerencsésnek mondhatja magát az az indiai férfi, aki túlélte, hogy egy acélrúd fúródott a fejébe. Dr. Life--Gyorsan terjedhetnek észak felé a trópusi betegségekhttp://www.life.hu/drlife/20190415-gyorsan-terjedhetnek-eszak-fele-a-tropusi-betegsegek.htmlGyorsan terjedhetnek Európa északi része felé a trópusi betegségek, köztük a csikungunya- és denguelázat, valamint a kullancstól származó agyhártyagyulladást hordozó kórokozók a globális felmelegedéssel – állapította meg egy új kutatás. Dr. LifeOrigoÍgy étkezz húsvétkor, hogy ne gyomorfájással teljen az ünnephttp://www.life.hu/drlife/20190414-igy-etkezz-husvetkor-hogy-ne-gyomorfajassal-teljen-az-unnep-dietetikus.htmlNem a mennyiséget, hanem a minőséget kellene szem előtt tartani a húsvéti étkezések alatt – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatornán vasárnap. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.