Egy baleset miatt reggelre minden emlékét elveszíti egy tinédzser

tinédzser baleset emlék memória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai tinédzser reggelre minden emlékét elveszíti egy másfél évvel ezelőtt történt baleset óta.

Bizonyára sokan látták az 50 első randi című filmet, amelyben a főszereplő lánynak reggelre kitörlődik az emlékezete. Most kiderült, hogy ez akár a valóságban is megtörténhet.

Az OddityCentral azt írja, az észak-karolinai Caitlin Little másfél évvel ezelőtt ütötte be a fejét egy baleset során és azóta úgynevezett anterográd amnéziában szenved. A 16 éves lány reggelente úgy ébred, hogy semmire nem emlékszik, ezért szülei mindig azzal kezdik a napot, hogy elárulják, ki is ő valójában.

Mindig tartok tőle, hogy kiugrik az ágyból és megvádol azzal, hogy ez nem igaz. Ezért minden reggel hezitálok. De meg kell tennem, nincs más választásom” – nyilatkozta az édesapa, aki emellett még a lány által írt naplót is elolvastatja nap mint nap Caitlinnel, hogy könnyebb legyen megértenie, mi történik.

A lánynak emiatt az iskolában is akad bőven problémája, beérve az osztályterembe azt sem tudja, hol a helye, hol szokott ülni.

Folyamatosan kapja a méregdrága kezeléseket, de egyelőre az orvosok is tehetetlenek. A szülők abban bíznak, hogy váratlanul, egyik napról a másikra fog javulni lányuk állapota. Egyelőre azonban a szakemberek sem biztatják őket ezzel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.