Nyolc típusa létezik a mellbimbónak

mell mellbimbó orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértők megállapították, hogy összesen nyolcféle mellbimbótípus létezik. Nézzük, melyek ezek!

1. Kiálló

Ebben az esetben a mellbimbó kiemelkedik a körülötte lévő pigmentált területből. Bár ez néha kényelmetlenséget okozhat, ugyanis átüthet a pólón, szakértő szerint ez teljesen normális jelenség.

2. Lapos

A lapos mellbimbó szinte belesimul a körülötte lévő pigmentált részbe, ám hideg hatására ez is képes kiemelkedni, ahogyan az előző típus.

3. Dudoros

Teljesen természetes, ha a mellbimbó körül aprócska dudorok vannak. Abban az esetben azonban, ha ezek növekednének, vagy fájdalmasakká válnának, mindenképp fordulj orvoshoz.

4–5. Kicsi és nagy

Sokakat aggaszt, hogy az átlagosnál kisebb vagy nagyobb mellbimbóval áldotta meg őket a sors. Ez azonban nem egészségi probléma, előfordul az ilyen és a szakemberek szerint egyébként sem létezik olyan „normál” mellbimbó, amihez lehetne viszonyítani.

Nyolc típusa létezik a mellbimbónak Forrás: Shutterstock

6. Duzzadt

Ez a fajta mellbimbótípus úgy néz ki, mintha folyton meg lenne duzzadva: a bimbó körül apró zsírpárnák vannak.

7. Szőrös

Bár néhány nőt feszélyez, hogy aprócska szőrszálak nőnek ki a mellbimbójuk mellett, ez gyakori jelenség és emiatt senkinek nem kell kényelmetlenül éreznie magát.

8. Befelé forduló

Előfordulhat az is, hogy a mellbimbó nem kifelé, hanem befelé áll. Akiknek ilyen van, azoknak érdemes fokozottabban odafigyelniük a tisztításra, ugyanis ők könnyebben elkaphatnak bizonyos fertőzéseket – írja a Daily Star.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.